خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
رييس جمهور مهمترين چالش جهان امروز را بى عدالتى و زورگويى بعضى قدرتهاى بزرگ دانست و گفت: با تشكيل رژيم صهيونيستى كشورهاى منطقه در معرض تهديد دائم قرار گرفتند و اين رژيم ياغى همواره عامل تفرقه در ميان دولتهاى منطقه بوده است.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) دكتر احمدى نژاد، عصر امروز (دوشنبه) در جمع نمايندگان مجلس، بزرگان اقوام، نخبگان و اساتيد دانشگاههاى تركمنستان در مجلس اين كشور تاكيد كرد: متاسفانه بعداز جنگ جهانى دوم برخى قدرتهاى پيروز به خود اجازه دادند اراده خود را بر ملتها تحميل كنند؛ اين قدرتها سرمست از پيروزى، جنگ ويتنام را راه انداختند و صدها هزار نفر را كشتند و ميليونها نفر را آواره كردند. با تجاوزات مكرر به برخى كشورهاى آمريكاى لاتين، دولتهاى مردمىرا ساقط و دست نشاندگان خود را به قدرت رساندند. آنان به همسايگان ما نيز تجاوز كردند و عراق را به اشغال خود درآوردند و مانع از موفقيت دولت و مجلس ملى عراق و نجات ملت اين كشور از نابسامانىهاى موجود مىشوند.
احمدى نژاد تاكيد كرد: رژيم نژاد پرست صهيونيستى همواره عامل تفرقه در ميان دولتهاى منطقه بوده و امروز ملاحظه مىكنيد كه چگونه يك كشور را تخريب و زير بناهاى آن را متلاشى و بخش مهمى از مردم را آواره مىكنند.
رييس جمهورى اسلامىايران اظهار داشت: آنچه در اين جنگ نابرابر موجب تاسف است حمايت بى دريغ و گستاخانه بعضى قدرتهاى زورگو است. آنان هيچ اهميتى براى حقوق، جان و مال مردم وارزشهاى انسانى قائل نيستند و در پاى منافع خود و دفاع از صهيونيستها همه ادعاى خويش از قبيل احترام به حقوق بشر، دموكراسى وآزادى را قربانى مىكنند.
دكتر احمدى نژاد چالش ديگر جهان امروز را ناكارآمدى سازمانهاى بين المللى دانست و گفت: متاسفانه اين سازمانها كارايى خود را از دست دادهاند و نمىتوانند تصميمات عادلانه اتخاذ كنند و عموما تحت فشار قدرتهاى بزرگ به جاى تامين امنيت كشورها از منافع زورمداران دفاع مىكنند.
رييس جمهور كشورمان چالش بعدى جهان امروز را تهاجم به فرهنگها دانست و اظهار داشت: فرهنگ هر كشور مظهر هويت، اصالت، ارزشها و تاريخ آن كشور است .امروز در كشورهاى منطقه در ايران و تركمنستان خداپرستى، مهربانى، صداقت در گفتار و عمل، وفاى به عهد، ميهمان نوازى، دفاع از ميهن، حفظ بنيان خانواده، تكريم والدين، احترام به همسايگان و تعظيم دانشمندان و علما از ارزشهاى فرهنگى محسوب مىشود.
دكتر احمدى نژاد افزود: پيامبر عزيز اسلام معلمى براى همه بشريت است هر چه از نيكىها در عالم است در وجود با بركت او متجلى است، پيامبر ما محور وحدت امت اسلام است و دل همه مسلمانان در محبت و عشق به اين وجود مبارك زنده است اما ديديم كه چگونه به ساحت ايشان جسارت كردند، دشمنان نمىخواهند چهره تابناك پيامبر اسلام همچنان درجهان بدرخشد.
احمدى نژاد با تاكيد بر اينكه امروز ملتها بيدار شدهاند گفت: مردم ادعاهاى زورمداران را باور نمىكنند. آنان در بين مردم حيثيت خود را از دست دادهاند، قدرتهاى زورگو نمىتوانند به حيات خود ادامه دهنددر حالى كه ما خواهان صلح و امنيت بر پايه خداپرستى، عدالت و حفظ كرامت انسانى هستيم.
رييس جمهور كشورمان در ادامه سخنان خود در مجلس تركمنستان، دو كشور ايران و تركمنستان را داراى اشتراكات تاريخى و فرهنگى بسيارى دانست وافزود: دو كشور سالها در صلح و ثبات در كنار يكديگر زندگى كردهاند و مهمترين رشته پيوند دو كشوردين مشترك، همسايگى، نجابت و مهربانى مردم ايران و تركمنستان بوده كه اين سه عامل همواره با ثبات و پايدار بوده است.
دكتر احمدى نژاد خاطر نشان كرد: تركمنستان سياستهاى مستقلى را در منطقه در پيش گرفته و با شناخت توانمندىها و بهرهگيرى از ظرفيتهاى بومىبه پيشرفتهاى خوبى نائل شده است. رييس جمهورى اسلامىايران تصريح كرد: ما هيچ محدوديتى براى ارتقاء و گسترش مناسبات با تركمنستان قائل نيستيم و مجالس دو كشور مىتوانند با تصويب قوانين و رفع موانع، دولتهاى دو كشور را در تقويت مناسبات پشتيبانى كنند.
احمدى نژاد اراده سياسى و قوى دولتهاى دو كشور، درك متقابل و همسويى نظرات، حجم بالاى مبادلات اقتصادى،همكارىهاى سودمند در بخشهاى حمل و نقل، انرژى، نفت و گاز وارتباطات و همكارىهاى فرهنگى و علمى دو كشور را پشتوانههاى مناسبى براى روابط فيمابين عنوان كرد و گفت: ما اعتقاد داريم اين همكارىها با تكيه بر احترام متقابل مىتواند توسعه يابد و در خدمت صلح و ثبات و رفاه و بهروزى مردم دو كشور قرار گيرد.
رييس جمهور كشورمان افزود: ما اقتدار تركمنستان را اقتدار خود و عزت و سربلندى مردم تركمنستان را عزت و سربلندى مردم ايران مىدانيم و دست برادران خود را در اين مسير به گرمىمىفشاريم.
رييس جمهور پيش از سخنرانى در مجلس تركمنستان به بناى استقلال اين كشور اداى احترام كرد.