سه شنبه 3 مرداد 1385

واشنگتن تايمز: تداوم بحران در خاورميانه اتفاق‌نظر بر سر برنامه‌ هسته‌ای ايران را از بين می‌برد، ايسنا

خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژی هسته‌يی

روزنامه‌ی واشنگتن تايمز به نقل از تحليلگران نوشت: حمايت ايران از حملات اخير حزب‌الله عليه اسراييل می‌تواند همبستگی بر سر برنامه‌ی هسته‌يی ايران را به ضعف بکشاند.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، اين روزنامه‌ی آمريکايی به نقل از کنث پولاک، تحليل‌گر سابق امور خاورميانه در سازمان اطلاعات و امنيت آمريکا و عضو موسسه‌ی بروکينگز نوشت:‌ جامعه‌ی بين‌المللی در ماه‌های اخير با کنار هم قرار گرفتن در خصوص برنامه‌ی هسته‌يی ايران به شکلی که پيش‌تر هرگز چنين نبود، تهران را در موقعيت مشکلی قرار داد، اما هر چه بحران در لبنان ادامه يابد بيشتر امکان تضعيف اين ائتلاف به وجود می‌آيد.

در حالی که علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی کشورمان در بيانيه‌ای که روز پنجشنبه‌ی گذشته صادر کرد اعلام داشت پاسخ تهران به مجموعه‌ی مشوق‌های ۱+۵ در تاريخ ۳۱ مردادماه داده خواهد شد، پولاک که در نشستی خبری صحبت می‌کرد، گفت: بحران جاری ميان حزب‌الله و اسراييل در لبنان می‌تواند بهانه‌ای باشد تا ايران از پاسخ دادن به پيشنهاد مشوق‌هايی که در ازای تعليق برنامه‌ی غنی‌سازی دريافت کرده است، خودداری کند.

وی گفت: اين امر همچنين می‌تواند باعث شکاف ميان آمريکا، اروپا، روسيه و چين بر سر اين مساله شود و به ايران اجازه دهد خواست‌های هسته‌يی را به پيش ببرد.

تحليلگر سابق سازمان سيا در ادامه مدعی شد: اسراييل با صدمه زدن به حزب‌الله هر چه را که بتواند در جهت تضعيف ايران انجام می‌دهد.

فيليپ گوردون، يک عضو ديگر موسسه‌ی بروکينگز و مدير سابق امور اروپايی شورای امنيت ملی آمريکا نيز گفت که درگيری خاورميانه می‌تواند پيشرفت اخير در همکاری اروپا - آمريکا در خصوص برنامه‌ی هسته‌يی ايران را از بين ببرد و امکان دارد تندروهای آمريکايی نسبت به رويکرد اروپا خشمگين شوند.

گوردون گفت: دولت بوش در ماه‌های اخير در همکاری با اروپايی‌ها و پيشنهاد هويج‌ها به ايران تغيير چشمگيری را در سياستش دنبال کرد. اما با درگيری اخير حزب‌الله و اسراييل مواضع سرسختانه‌ی آمريکا در حال تقويت شدن است.

وی ادامه داد: ممکن است اروپايی‌ها با آمريکا به علت حمايت جدی‌اش از پاسخ نظامی اسراييل به حملات حزب‌الله که بسياری از اروپايی‌ها را مايوس کرده است، دچار اختلاف شوند.

بر اساس اين گزارش، تحليلگران می‌گويند که روسيه يک تهديد چشمگير ديگر برای اتحاد اين ائتلاف است.

کارول پاسکال، عضو سابق وزارت کشور آمريکا و از ديگر اعضای موسسه‌ی بروکينگز نيز گفت: روسيه در خصوص اين مساله دچار اسکيزوفرنی شده است. اين کشور نمی‌خواهد دورنماهای اقتصادی در رابطه با ايران را قربانی کند.

وی ادامه داد: ولاديمير پوتين، رييس‌جمهور روسيه نمی‌خواهد رفتار ايران و درگيری لبنان و برنامه‌ی هسته‌يی را به هم مرتبط کند، زيرا ترجيح می‌دهد مساله‌ی هسته‌يی را به روشی حل کند که مانع از اعمال تحريم شود و به مسکو اجازه دهد روابطش با تهران را حفظ کند.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


جفری بادر، معاون سابق وزير امور خارجه در امور آسيای شرقی و اقيانوسيه هم گفت که چين نيز مانند روسيه می‌خواهد روابط اقتصادی‌اش با ايران به ويژه در بخش انرژی را حفظ کند.

وی ادامه داد: ايران دومين منبع بزرگ نفتی برای چين است، بنابراين می‌خواهد مادامی که می‌تواند مانند روسيه در کنار آن باشد.

بادر گفت: اما پکن به وضوح نشان داده است که برای روابط با آمريکا اهميت بيشتری قايل است و می‌خواهد با خاورميانه‌يی با ثبات روبه‌رو باشد. فکر می‌کنم چين در اين درگيری کاملا منفعل باشد.

Copyright: gooya.com 2016