یکشنبه 8 مرداد 1385

رييس کميته اطلاع‌رسانی جبهه مشارکت: خبرسازی‌ها درباره‌ی تغيير دبيرکل مبنای واقعی ندارد، ايسنا

*ايده اصلاح‌طلبان به دست آوردن قدرت ازطريق مکانيزم‌های انتخاباتی است


خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسی

رييس کميته‌ی اطلاع‌رسانی جبهه مشارکت گفت: از گمانه‌زنی‌ها و تحليل‌هايی که درباره‌ی تغيير دبيرکل جبهه مشارکت انجام می‌شود، استقبال می‌کنيم اما در کنار آن متاسفانه خبرسازی‌هايی خصوصا از سوی جريان رقيب صورت گرفته که محتوی و مبنای واقعی ندارد.

سعيد شريعتی در گفت‌وگو با خبرنگار سياسی خبرگزاری دانشجويان ايران(ايسنا) اظهار داشت: اهميت پيدا کردن موضوع تغيير دبيرکل در جبهه مشارکت و گستره‌ی گمانه‌زنی‌ها، پيش‌يبنی‌ها و تحليل‌هايی که صورت گرفته نشان‌دهنده‌ی اين واقعيت است که در عرصه‌ی سياسی کشور و در ميان صاحب‌نظران و نخبگان و تحليل‌گران سياسی کشور توجه خاصی به اين حزب و موقعيت‌های حزبی آن وجود دارد.

وی افزود: به نظر می‌رسد بيشتر از افراد و اشخاصی که در حزب مشارکت در معرض چنين عنوانی هستند، اين جايگاه مشارکت در عرصه‌ی تحولات سياسی و فراگيری و تاثيرگذاری آن در امر سياست کشور است که چنين حساسيت‌هايی را برانگيخته است. به همين دليل به عنوان يک عضو جبهه مشارکت خرسندم که اين گمانه‌زنی‌ها و تحليل‌ها و ابراز نظرها گسترش پيدا می‌کند و هرکسی با نگاهی اين موضوع را تحليل کرده، حدس می‌زند و اظهارنظر می‌کند. بسياری از اظهار نظرها و تحليل‌هايی که ارايه شده از سوی صاحب‌نظران خارج از حزب، تحليل‌گران و روزنامه‌نگاران است و اين طبعا برای ما جالب توجه بوده و به تحليل‌های درونی ما و تدارک تمهيدات برای اين تغيير در حزب کمک کرده است و ما را بيش از پيش متوجه اهميت اين نوع تغييرات در اين سطح از حزب و تاثير آن بر فضای سياسی کشور نموده است.

رييس کميته‌ی اطلاع‌رسانی جبهه مشارکت با استقبال از گمانه‌زنی‌ها و اظهار نظرات در رسانه‌ها درباره‌ی تغيير دبيرکل جبهه مشارکت، خاطرنشان کرد: متاسفانه در کنار اين گمانه‌زنی‌ها، خبرسازی‌هايی نيز در اين زمينه صورت گرفته که عموما عاری از حقيقت است و به نوعی جريان‌سازی سياسی است که محتوی و مبنای واقعی ندارد.

شريعتی تاکيد کرد: آقای دکتر خاتمی پس از هفت سال شخصا ترجيح دادند که اين تغيير صورت بگيرد و علی‌رغم ميل و نظر اعضای حزب در سراسر کشور، به دليل پاره‌ای توجيهات و توضيحاتی که آقای خاتمی شخصا ارايه کردند و برای ما نيز قابل درک بود، ترجيح دادند که کانديدای احراز سمت دبيرکلی نباشند. به هر حال آقای دکتر خاتمی از اعضای برجسته حزب و يکی از سرمايه‌های بزرگ ما قلمداد می‌شوند و نبودن ايشان در مقام دبيرکلی به معنای اين نيست که حزب از چنين سرمايه‌ای صرف نظر خواهد کرد.

وی در مورد روند انتخاب دبير کل به اختيارات و وظايف کنگره حزب اشاره کرد و توضيح داد: در حزب مشارکت طبق اساسنامه هر دو سال يک بار کنگره‌ی سراسری حزب اعضای شورای مرکزی را انتخاب کرده و در همان جلسه‌ی کنگره بلافاصله پس از تاييد نتايج انتخابات شورای مرکزی توسط هيات رييسه‌ی کنگره، اعضای شورا با حضور اعضای هيات رييسه کنگره تشکيل جلسه می‌دهند و از ميان اعضای شورای مرکزی در مورد معرفی کانديداهای دبيرکلی به کنگره، تصميم‌گيری می‌کنند و هرکدام از کانديداها که در اين جلسه، رای لازم را از سوی شورای مرکزی کسب نمايد به عنوان پيشنهادات شورای مرکزی به کنگره معرفی می‌شوند و کنگره درباره‌ی اين پيشنهادات رای‌گيری می‌کند و شخصی که بيشترين رای را کسب کند، دبيرکل خواهد شد.

شريعتی با بيان اين‌که دفتر سياسی، شورای مرکزی و ارکان موجود جبهه مشارکت در حال حاضر هيچ اختياری برای انتخاب دبيرکل آينده ندارند، تصريح کرد: بدين ترتيب امکان اين که بتوان پيش از برگزاری کنگره دبيرکل آينده را حتی با توافق همه ارکان موجود حزب تعيين نمود، منتفی است. البته طبيعی است در مورد چنين تحولی که برای صاحب‌نظران، تحليل‌گران سياسی و ارباب جرايد در خارج از حزب محل بحث و نظر است، به همان اندازه و يا بيشتر در ميان اعضای حزب بحث و گفت‌وگو وجود داشته باشد، اما اين‌که تصميمی گرفته شود، نه از لحاظ تشکيلاتی امکان‌پذير است و نه برای کنگره به عنوان رکن مختار مسموع خواهد بود.

وی ادامه داد: البته اين احتمال وجود دارد که عده‌ای از اعضای حزب که در کنگره صاحب رای هستند، با اشخاص مورد نظر خود برای پذيرش اين سمت گفت‌وگو کنند، اما به هيچ عنوان اين گفت‌وگو‌ها و رايزنی‌ها را يک تصميم حزبی نمی‌توان تلقی کرد. هرکدام از اعضای حزب همان‌گونه که در مورد انتخاب اعضای شورای مرکزی آينده می‌تواند فعال باشد و ديگران را به کانديدا شدن در شورای مرکزی ترغيب کند، به همان ميزان نيز می‌تواند برای کانديدا شدن دبيرکلی اشخاصی را که شايسته می‌داند، تشويق کند.

رييس کميته‌ی اطلاع‌رسانی جبهه‌ی مشارکت درباره‌ی برنامه‌های حزب مشارکت برای انتخابات آتی گفت: ايده‌ی اصلاح‌طلبان «به دست آوردن قدرت از طريق مکانيزم‌های انتخاباتی» است و همه‌ی برنامه‌ريزی‌ها نيز متوجه اين امر است. مسير اصلاح‌طلبی از طريق فعاليت و حضور همزمان در ارکان قدرت و در جامعه‌ی مدنی ميسر است. اين حضور توامان است که پيش‌برنده ايده‌ها و اهداف اصلاح‌طلبانه و مقوم توسعه‌ی سياسی و نهادينه شدن دموکراسی در کشور خواهد بود.

وی افزود: در يک ايده‌ی کلی، حزب مشارکت ايران اسلامی در کنار ساير اصلاح‌طلبان اهميت ويژه‌ای به امر انتخابات می‌دهد. اگرچه همان‌گونه که بارها نيز مورد تاکيد قرار گرفته، انتخابات از نظر ما يک مفهوم دارای هويت و معناست و هريک از عناصر هويتی اين مفهوم اگر از آن ستانده شود، از محتوی آن کاسته می‌شود و عناصر هويتی انتخابات آزاد، عادلانه و سالم بودن روندهای منتهی به انتخابات و اعلام نتايج آن است.

وی هم‌چنين خاطرنشان کرد: در جبهه مشارکت دستور کار اصلی ارکان حزب، توسعه تشکيلات و سازماندهی اعضا و هواداران حزب در سراسر کشور در اصناف و اقشار مختلف و به عبارتی بازسازی و تحکيم تشکيلاتی حزب است که در اين مسير نيز از بسياری از نيروهای خبره و موثری که تا پيش از اين به دليل مشغله‌های کاری در حوزه‌ی دولت، امکان حضور و فعاليت جدی حزبی نداشتند، استفاده می‌کنيم. در حوزه‌ی بيرون از حزب نيز همه‌ی سعی و تلاش ما معطوف به شکل دادن به يک ائتلاف حداکثری ميان اصلاح‌طلبان و نيز ميان همه‌ی نيروهای سياسی که بالقوه يا بالفعل منتقد دولت کنونی محسوب می‌شوند، است و گمان می‌کنيم تا اطلاع ثانوی نه صرفا با اهداف کوتاه مدت انتخاباتی بلکه با هدف بازسازی کلان عرصه‌ی سياسی کشور ، تشکيل چنين ائتلافی يک ضرورت و يک هدف‌گذاری کلان محسوب می‌شود.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


رييس کميته‌ی اطلاع‌رسانی جبهه مشارکت ايران اسلامی، درباره‌ی حوادث اخير لبنان گفت: فضای منطقه و خاورميانه به سمت و سويی می‌رود که فارغ از تحليل‌های سياسی، حجم وسيعی از جنايت، کشتار غيرنظاميان در لبنان و فلسطين در حال اتفاق افتادن است. به اعتقاد من تمام کسانی که به حقوق بشر و صلح فکر می‌کنند و دغدغه‌ی آن را دارند مستقل از تحليل‌های گوناگون سياسی بايد امروز جنايات اسراييل را محکوم کنند و فشار افکار عمومی جهان عليه اسراييل را در جهت توقف اقدامات ضدبشری اين رژيم بيافزايند.

شريعتی با بيان اين‌که امروز، روز ارايه‌ی تحليل‌ سياسی از اوضاع منطقه نيست، تاکيد کرد: امروز روز گمانه‌زنی سياسی در مورد سرنوشت لبنان و فلسطين و نسبت آن با منافع ملی کشورمان نيست. امروز روز به دنبال مقصر گشتن در رخدادهای اخير نيست. امروز روز حمايت از مردم لبنان است و حمايت از جريان مقاومت و حمايت از حزب‌الله است. لذا ما نمی‌توانيم درباره‌ی سرنوشت حزب‌الله لبنان بی‌تفاوت باشيم و نبايد با تمسک به تحليل‌ها و حدس و گمان‌های سياسی حمايت خود را با توجيهات مختلف از حزب‌الله دريغ کنيم. وقت برای تحليل و ارزيابی بسيار است. لذا امروز بايد از حزب‌الله که سينه‌ی ستبر مردم لبنان در دفاع از تماميت ارضی و استقلال اين کشور است، حمايت کرد.

Copyright: gooya.com 2016