- حزب مشارکت نتوانست مجوز انتشار نشريه بگيرد
- نمیدانم کی وضعيت روزنامه ايران روشن میشود
- حرکت در مسير بازسازی مجموعه رايزنان فرهنگی آغاز شده است
خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع خبرنگاران پارلمانی در پاسخ به سوالی در خصوص وضعيت رايزنان فرهنگی و نيز در اشاره به برخی موارد که طی آن گفته میشود يکی از رايزنان هنگام انتخاب بوش به رياست جمهوری برای وی نامه تبريک فرستاده است، گفت: اينها ادعاست، نمیتوانم چنين چيزی را به هيچوجه تأييد کنم. اگر هم خداینکرده رايزنی به نام جمهوری اسلامی مرتکب چنين خبطی شده، خود به خود از آن موضع افتاده است، يعنی نمیتواند در موضع چنين مسووليتی برای نظام جمهوری اسلامی باشد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجويان ايران(ايسنا)، حسين صفارهرندی در عينحال تصريح کرد: مدتهاست که حرکت در مسير بازسازی مجموعه رايزنان فرهنگی ما آغاز شده و خوشبختانه اين حرکت به طور مثبتی رو به جلوست.
صفارهرندی با تأکيد بر اينکه از انتقادات نسبت به عملکرد دستگاههای مختلف مرتبط با خود استقبال میکنيم، بر لزوم دلسوزانه بودن اين انتقادات تأکيد و خاطرنشان کرد: تقاضا میکنيم که در اين امور، مسائل سياسی دخالت نکند و نيز به گونهای عمل نشود که به هيجانات دامن زده، موجب تضييع حق برخی شويم و يا فضايی ايجاد شود که در آن برخی بتوانند خود را پشت سر بعضی پنهان کنند.
وی در اين راستا بر خبرهايی غيرقابل اثبات اشاره کرد که طی آن چه بسا ممکن است عدهای جهت تثبيت خود، به دروغپراکنی بپردازند.
وزير ارشاد طرح اين امور را در شأن نمايندگان مجلس ندانست و گفت: ما خود را موظف به پيگيری حرف حق نمايندگان میدانيم تا آن حق محقق شود.
وی در مورد مسأله رايزنیها، گفت: نگاهم به آيندهای است که حتما در آن (وضعيت) از الان به مراتب بهتر خواهد شد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی دربارهی آخرين وضعيت روزنامهی ايران، گفت: به موقعاش معلوم میشود، زمانش را نمیدانم.
وی دربارهی مجوز انتشار نشريات ارگانها، در پاسخ به سوالی مبنی بر اينکه درخواست انتشار نشريه توسط حزب مشارکت رد شد، چرا به وعدهی خود عمل نکرديد؟ گفت: من يک عضو هیأت نظارت بر مطبوعات هستم، اين هیأت شش عضو ديگر نيز دارد.
وی افزود: آنچه من گفتم به عنوان يک آرمان و مطلوب است که الان هم از آن دفاع میکنم و هنوز هم پيگير آن هستم که احزاب و گروههای سياسی ارگان فکری داشته باشند.
صفارهرندی در اين راستا به مزايای اين امر اشاره کرد و گفت: يکی از امتيازهای اين امر آن است که مطبوعات از حالت بلندگو شدن و يا مصادره به نفع يک حزب و ارگان شدن خارج میشوند و اين باعث میشود که مردم با مطبوعات به عنوان يک رسانه برخورد کنند.
وی با بيان اينکه تقاضای حزب مشارکت برای دريافت مجوز انتشار نشريه در هیأت نظارت بر مطبوعات رأی لازم را نياورد، در پاسخ به اين پرسش که آيا شما تلاش خود را برای تحقق وعدهی خود در مورد درخواست حزب مشارکت هم انجام داديد يا خير؟ با بيان اينکه وعدهی من بر امر مالايطاق واقع نمیشود، گفت: من به اندازهای که بتوانم اين خواسته را تبليغ کنم جلو میروم؛ اما آن طرف هم منطقی دارد.
به گزارش ايسنا، وزير ارشاد با بيان اينکه بايد منطق ديگر اعضای هیأت نظارت را نيز بشنويم، به پاسخ هیأت نظارت به حزب مشارکت که در آن منطق نيز ذکر شده اشاره و خاطرنشان کرد: عملکرد اين حزب به گونهای است که او را فاقد صلاحيتهای لازم برای نشريه میکند.
وی تصريح کرد: گواه مشخص اين امر آن است که در همين مدت آنها تخلف مطبوعاتی کرده و میکنند، يعنی به اسم بولتن داخلی، روزنامه منتشر میکنند.
وی با طرح اين پرسش که آيا کسی که به او مجوز نمیدهند میتواند کار غيرقانونی انجام دهد؟ گفت: بايد تسليم قانون باشيم، اين عملکرد، عملکرد زيرسوالی است و صلاحيت فرد تقاضاکننده را زير سوال میبرد.
صفارهرندی در پاسخ به سوالی در خصوص اعتراض هیأت نظارت بر مطبوعات به حکم رفع توقيف روزنامه ايران، و منع تعقيب مديرمسوول اين نشريه که به امضای دبير هیأت مذکور به دادگاه ارائه شد و نيز اظهار يکی از اعضای اين هیأت مبنی بر اينکه اين امر در حيطهی وظايف هیأت نظارت نيست، گفت: آقای مختارپور دبير هستند و بايد خبر را از زبان دبير هیأت بشنويد، چراکه برای تشکيل يک جلسه همهی اعضاء بايد حضور يابند ولی آيا همهی اعضاء شرکت میکنند؟
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص برگزاری جشنواره مطبوعات گفت: ما قول آن را دادهايم؛ فکر میکنم معاونت مطبوعاتی آن را اعلام کرده است و اگر اعلام نشده اعلام خواهد شد و جنگی انجام میشود.
وی دربارهی برنامه ويژهی وزارتخانهی متبوعش در روز خبرنگار، به مراسمهای مختلفی که در اين روز توسط صنف خبرنگاران انجام میشود اشاره کرد و گفت: ما هم به سهم خود در حاشيهی اين امور خواهيم بود.
صفارهرندی در پاسخ به پرسشی دربارهی نوع برخورد و لزوم جلوگيری از تخلف مذکور حزب مشارکت در انتشار بولتن داخلی به صورت روزنامه، گفت: ما يک حدی امکان دخالت داريم، بخشی از آن به جاهای ديگر مربوط میشود، به جاهايی که پيشبينی شده اگر متخلفی تخلف آشکاری میکند، برای جلوگيری از خلاف اقدام کنند. نهايت کار ما آن است که اعلام کنيم اين کار خلاف است.
وی با اشاره به تبليغات و شانتاژ رسانههای غربی در مورد دخالت ايران در امور لبنان، در خصوص موضع و برنامههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ايجاد مانع در اين امر اظهار داشت: ما نمیتوانيم جلوی تبليغات آنها را بگيريم ما کار خودمان را بايد انجام دهيم.
صفارهرندی در بيان گلهای از زبان مردم لبنان از رسانههای داخلی، گفت: رسانههای داخلی ما، حق مطلب را در قبال مردمی که با چنگ و دندان از حيثيت خود دفاع میکنند، ادا نکردهاند برخی از رسانههای ما در حق آنها جفا کردهاند.
وی افزود: ما اول داخل را درست کنيم بعد برويم يقهی قدرتمندانی را بگيريم که خود دارند علیالدوام و آشکارا در همه کشورهای دنيا دخالت میکنند، بعد ارتباط پنهانی از ما کشف میکنند و آن را به سر دنيا میزنند.
صفارهرندی اين امر را مضحک خواند که طی آن عمل خانم رايس که به بيروت میرود، جلسه میگذارد به مقامات محلی دستور میدهد دخالت محسوب نمیشود اما بعد پنهانی برای خود کشف میکنند که ايران ارتباطاتی دارد و میخواهند بر اساس آن ما را محکوم کنند.
وی با بيان اينکه بخشی از رسانههای ما کار خود را خوب انجام میدهند، گلايهی خود و گلايهی مذکور از زبان مردم لبنان را متوجه برخی از نشريات و مطبوعات دانست که در جانبداری از طرف مظلوم، آنطور که شايسته است، وارد عمل نشده و صحنه را به گونهای جلوه میدهند که گويا حزبالله يک گروه ماجراجوی کمدان جاهلی است که خود را در مهلکه قرار داده است.
به گفتهی وی، اين در حاليست که کسی نبايد فرد مظلومی که دارد از حيثيت خود دفاع میکند را ملامت کند.
وی افزود: او حق دارد که برای دفاع از حيثيت خود، جانش را فدا کند و ديگران بايد او را تحسين کنند و نه اينکه او را به خاطر اين که ممکن است خود آمادگی دفاع جانانه يا فداکاری نداشته باشند، تقبيح کنند.