چهارشنبه 11 مرداد 1385

معاون رييس جمهور: با صدور قطعنامه‌ شورای امنيت، طبيعی است تهران به مجموعه ۱+۵ پاسخ ندهد، ايسنا

خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسی خارجی

معاون رييس جمهور ايران در توکيو اظهار کرد، امکان دارد در پی صدور قطعنامه‌ی شورای امنيت سازمان ملل عليه برنامه هسته‌يی ايران، تهران بررسی مجموعه پيشنهادی ۱+۵ را رها کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) خبرگزاری کيودو گزارش داد، اسفنديار رحيم مشايی، معاون رييس جمهور که به توکيو سفر کرده است روز سه‌شنبه اظهار کرد، طبيعی است که ايران به مجموعه‌ی پيشنهادی آلمان، فرانسه، انگليس، روسيه، چين و آمريکا پاسخی ندهد.

اين مجموعه در تاريخ ۱۶ خرداد از سوی شش کشور ياد شده و در پی توافقی که ميان آنها انجام شد به تهران عرضه شد.

شش کشور بدون آنکه ضرب‌الاجلی را تعيين کرده باشند انتظار دريافت پاسخ تهران ظرف چند هفته و نه چند ماه را داشتند و اين در حالی بود که ايران هرگونه پاسخ به پيشنهاد را پس از ارزيابی کامل آن از سوی کميته‌های کارشناسی موکول کرد.

تهران اعلام کرد که در پايان مرداد ماه به مجموعه‌ای که دريافت کرد پاسخ خواهد داد.

در پی نشست وزيران امور خارجه‌ی شش کشور در پاريس طرف‌ها توافق کردند تا بررسی قطعنامه‌ای را که درخواست تعليق فعاليت‌های هسته‌يی از ايران را اجباری می‌سازد، در شورای امنيت از سر بگيرند.

اين تصميم در مورد حمايت سران گروه هشت در نشست سن پترزبورگ قرار گرفت و سه روز پس از آن بررسی قطعنامه عليه ايران که آلمان، فرانسه و انگليس تدوينگر آن بودند، آغاز شد.

پس از توافقی که ميان طرف‌ها در شورای امنيت حاصل شد، قطعنامه‌ای عليه برنامه هسته‌يی ايران که از تهران می‌خواهد تا ۳۱ ماه اوت (۹ شهريور) فعاليت‌های هسته‌يی‌اش را تعليق کند، به تصويب ۱۵ عضو شورا رسيد.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


ايران پيشتر اعلام کرده بود در صورت تصويب چنين قطعنامه‌ای آن را نخواهد پذيرفت و بررسی مجموعه پيشنهادی غرب که آن را گامی رو به جلو خوانده بود، ديگر معنا نخواهد داشت.

معاون وزير امور خارجه‌ی ايران خاطر نشان کرد: با وجودی که ايران قصد داشته است به مجموعه پيشنهادی ۱+۵ پاسخ دهد، اما تصويب قطعنامه‌ی شورای امنيت عليه تهران اين کشور را در موقعيتی مشکل قرار داده است.

Copyright: gooya.com 2016