در ديدار هيات پارلمانی ژاپن با وزير امور خارجه جمهوری اسلامی، طرفين بر ضرورت توسعه هرچه بيشتر همکاريهای سياسی، فرهنگی، اقتصادی و منطقه ای و بين المللی تاکيد کردند.
به گزارش خبرگزاری "مهر"، منوچهر متکی در اين ديدار با اشاره به ديرينه تاريخی بيش از يکهزار سال تعامل فرهنگی، اقتصادی ميان ايران و ژاپن تاکيد کرد: ايران همواره از ژاپن به عنوان شريک و همکار خوب در مناسبات و روابط دو جانبه و بين المللی ياد می نمايد و اميد داريم که روابط ميان دو کشور پيش از پيش در کليه زمينه ها گسترش يابد.
وزير امورخارجه با اشاره به تحولات منطقه ای و تجاوز رژيم صهيونيستی به لبنان از سياست های دوگانه شورای امنيت سازمان ملل در اجرای ماموريت های خود برای برقراری صلح و امنيت جهانی ابراز تعجب کرد و افزود: شورای امنيت سازمان ملل ۲۹ روز است در قبال وحشيگری رژيم صهيونيستی سکوت اختيار کرده است.
متکی افزود: هم اکنون که رژيم صهيونيستی در مقابل مقاومت ملت لبنان زمين گير شده است به طور شرم آوری، متن پيشنهاد يکجانبه ای برای مصادره پيروزی های ملت لبنان و توجيه تجاوز و اشغالگری رژيم صهيونيستی و نتيجه پايمال نمودن حقوق ملت لبنان با نفوذ آمريکا تهيه و به شورا ارائه گرديده که اين متن از سوی دولت لبنان نيز مردود اعلام شده است.
وی تصريح کرد: اين دوگانگی در برخورد شورای امنيت در مورد پرونده هسته ای صلح آميز جمهوری اسلامی ايران نيز مشاهده می شود. آمريکا زمان شاه مشوق اصلی برقراری چرخه غنی سازی و توليد نيروگاه های انرژی هسته ای در ايران بود امروز برخلاف مقررات ان پی تی و موازين بين المللی عمل می نمايد و برای جلوگيری از حق مسلم و قانونی ملت ايران منتظر پاسخ جمهوری اسلامی ايران به بسته پيشنهاده ۱+۵ هم نماند وهمگان شاهدند متن قطعنامه ای را که فاقد وجاهت قانونی است به شورا تحميل و نتيجتا به تصويب رساند. نفوذ آمريکا و چنين برخوردهايی منجر به بی اعتباری جايگاه سازمان ملل شده وعدم کارايی اين سازمان در حل وفصل مسائل بين المللی به اثبات رسانده است.
متکی تاکيد کرد: به نظر ما جامعه بين المللی در اجلاس کوالالامپور با ۱۱۴ رای مثبت از مواضع و حق قانونی جمهوری اسلامی ايران برای داشتن چرخه سوخت هسته ای صلح آميز که مورد تاييد ان پی تی باشد، حمايت نموده است. ما بر اين اساس نمی توانيم نظر فاقد وجاهت قانونی چند کشور را که تحت نفوذ آمريکا در شورای امنيت اجتماع نموده و حق ملت ايران و ديگر ملل را به نفع مطالع غيرقانونی خود ناديده می گيرند به عنوان رای جامعه بين الملل تلقی و به رسميت بشناسيم.
هيات پارلمانی و اعضای حزب ليبرال دموکرات ژاپن نيز در اين ديدار با توجه به حجم گسترده روابط ميان دو کشور تاکيد کرد: شرکت های ژاپن، جمهوری اسلامی ايران را به عنوان يک شريک قوی و مورد اعتماد ارزيابی می کنند. رئيس هيات ژاپنی افزود: توسعه و ارتقا سطح روابط سياسی، فرهنگی و اقتصادی ميان ژاپن وجمهوری اسلامی ايران نيز از جايگاه ويژه ای نزد مردم ژاپن برخوردار است و اميدواريم اين روابط بيش از پيش توسعه و تحکيم يابد.
قائم مقام سابق وزير خارجه ژاپن که رياست اين هيات را بر عهده داشت با اشاره به روند تحولات در خاورميانه و بويژه حوادث تلخ ناشی از کشتار بيگناهان و تخريب زيرساختهای اقتصادی لبنان گفت: ما از وضعيت جاری در لبنان نگرانيم و اميدواريم هر چه سريعتر به آتش بس عادلانه در اين کشور دست يابيم.
وی با اشاره به بسته پيشنهادی ۱+۵ نيز افزود: اميدواريم مسائل هسته ای ايران از طريق گفتگوهای سازنده و ديپلماتيک حل و فصل گردد و در اين ارتباط جمهوری اسلامی ايران پاسخ خود را به بسته پيشنهادی ۱+۵ مقرر نموده، ارائه نمايد.