*دولت آمريکا میخواهد امپراطوری راه بيندازد
*آنها که دعوتی را رد میکنند، سرنوشت خوشی نخواهند داشت
خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسی خارجی - ايران در جهان
دکتر محمود احمدینژاد با تاکيد بر اين که دولت آمريکا به دنبال همزيستی مسالمتآميز در جهان نيست، تصريح کرد اگر کاخ سفيد رفتارش را عوض کند، همهچيز قابل حل شدن است.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، رييس جمهور کشورمان گفتوگويی اختصاصی را با برنامهی "۶۰ دقيقه" شبکهی خبری آمريکايی سی.بی.اس انجام داده که قرار است روز يکشنبه آينده به صورت کامل از اين شبکه پخش شود. گزيدههايی از اين مصاحبه پيش از پخش کامل آن بر روی پايگاه اينترنتی اين شبکه خبری منتشر شده است.
بر اساس اين گزارش، دکتر احمدینژاد در پاسخ به اين سوال که "شرايط مساعدی" که ايران برای برقراری رابطه با آمريکا در نظر دارد، چيست؟ پاسخ داد: به شکل و قيافه دولت آمريکا و رفتارش نگاه کنيد. ببينيد آنها چگونه با ملت ما حرف میزنند. به قطعنامهی هستهيی که صادر شد و لحن آن نگاه کنيد. اين قطعنامه در حالی صادر شد که به ما بستهای پيشنهاد دادهاند و ما گفتهايم به آن پاسخ خواهيم داد و حتی برای آن تاريخ هم تعيين کرديم.
وی افزود: اين قطعنامه با ناديده گرفتن چنين شرايطی صادر شد. آنها میخواهند امپراطوری راه بيندازند. آنها (دولت آمريکا) به دنبال همزيستی مسالمتآميز نيستند. اين کاملا مشخص است. رفتارشان را عوض کنند، همهچيز حل میشود.
رييس جمهور تاکيد کرد: مشکل آقای بوش (رييس جمهور آمريکا) اين است که میخواهد همهچيز را با کلاهکهای هستهيی حل کند و قدرت خود را منبعث از بمب هستهيی میبيند. دوران استفاده از بمب و سلاح گذشته، امروز دوران انديشه، گفتوگو و تبادلات فرهنگی است.
وی در پاسخ به اين ادعا که گفته میشود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ۵۲ هزار نيروی استشهادی را برای اقدام عليه آمريکا در صورتی که اين کشور حرکتی را عليه ايران انجام دهد، تصريح کرد: متاسفم که شما هم به بمب فکر میکنيد. قرار شد به بمب فکر نکنيم. با اين حال نبايد انتظار داشت اگر آمريکا ما را تهديد کند، دست بسته بنشينيم و آنها را نگاه کنيم. ما دارای فرهنگ و تمدنی طولانی هستيم و اهل انديشه و گفتوگو.
در گزارش پايگاه اينترنتی اين شبکهی خبری همچنين آمده است: احمدینژاد در خصوص اين که بوش به نامهی ۱۸ صفحهيیاش پاسخی نداده است، گفت: من خواستم پنجرهای را به سوی روشنايی برای رييس جمهور آمريکا بگشايم تا اين که وی بتواند ببيند که میتوان از منظری متفاوت به جهان نگاه کرد. ما همگی در انتخاب آزاديم، اما لطفا اين پيام را به وی بدهيد که آنهايی که از پذيرش يک دعوت خودداری میکنند، سرنوشت و پايان خوشی نخواهند داشت.
وی افزود: شاهديد که نرخ محبوبيت وی هر روز کاهش میيابد. نفرت از رييس جمهور آمريکا هر روز در سراسر جهان رو به فزونی است. برای يک حاکم اين بدترين پيامی است که وی میتواند دريافت کند.
رييس جمهور ادامه داد: حکام و سران کشور در پايان دورهی تصدیشان بهتر است منصبشان را در حالی که سرشان را بالا میگيرند، رها کنند.