تهران- خبرگزاري كار ايران
شيرين عبادي خواستار تشكيل كميسيون ملي حقوق بشر در ايران با حضور نمايندگاني از نهادهاي حقوق بشري، دولت، مجلس، ارباب جرايد و فعالان سياسي براي پيشبرد حقوق بشر در ايران شد.
اين حقوقدان و فعال حقوق بشري در گفتوگو با خبرنگار "ايلنا" با ارايه اين پيشنهاد گفت: بنده به جاي تشكيل جبهه مشترك حقوق بشر همواره از تشكيل كميسيون ملي حقوق بشر صحبت ميكنم. در اين كميسيون نهادهاي مستقل حقوق بشر اكثريت اعضاي آن را تشكيل ميدهند اما در كنار آنها نمايندگاني از حكومت، پارلمان و گروهي از طبقه خبرنگاران و تعدادي از فعالان سياسي حضور خواهند داشت.
وي افزود: مجموعه تصميمات كميسيون ملي حقوق بشر كه اكثر اعضاي آن را افراد كاملاً مستقل تشكيل ميدهند، ملاك اعتبار براي وضعيت حقوق بشر در هر كشوري محسوب ميشود. نظير چنين كميسيوني امروز در بسياري از كشورها تأسيس شده و جايگاه خاص خود را نيز پيدا كرده است.
عبادي تصريح كرد: در كميسيون ملي حقوق بشر دولت هم نماينده دارد و مشكلات خود را در آن بيان ميكند. همچنين نمايندگاني از پارلمان حضور دارد كه ميتوانند راهكارهاي قانوني خود را براي كاستن از موارد نقض حقوق بشر ارايه كنند.
رييس كانون مدافعان حقوق بشر با تأكيد بر اينكه افراد مستقل فعال در عرصه حقوق بشر و NGOهاي حقوق بشري همواره خواهان پيشبرد حقوق بشر و تحقق مطالبات مردمي در اين عرصه هستند، گفت: حقوق بشر يك فرهنگ است كه بايستي در بين مردم اشاعه پيدا كند. خوشبختانه جامعه ايراني به ميزان كافي نسبت به موارد نقض حقوق بشر در سطوح مختلف چه در مورد تبعيض عليه زنان و چه در مورد اقوام مختلف، آزادي بيان و دموكراسي حساسيت لازم را پيدا كردهاند و واكنشهايي كه به اينگونه موارد در جامعه نشان داده ميشود، نمايانگر سطح بالاي فرهنگ حقوق بشر در ايران است.
وي با تأكيد بر ضرورت تشكيل جبهه فراگير حقوق بشر در كشور گفت: بديهي است اگر افراد و گروههاي مختلف بتوانند در كنار يكديگر صف واحدي را تشكيل دهند، از قدرت عمل بيشتري برخوردار خواهند بود اما نكته بسيار مهم آن است كه قبل از تشكيل چنين جبههاي بايستي مقدمات همفكري آن فراهم شود تا بتوان به همكاري مشترك رسيد.
اين حقوقدان و وكيل دادگستري ادامه داد: بسيار ديده شده است كه انجمنها و كانونهايي كه حتي در ساختمانهاي مصادرهاي دفتر زدهاند، صحبت از حقوق بشر ميكنند، چنين صحبتهايي به نوبه خود قابل توجه و تحسين است. در تشكيل جبهه فراگير حقوق بشر مهم آن است كه اين جبهه بايد مباني فكري واحدي داشته باشند. به عبارتي كانونها و موسساتي كه به نحوي خود را در حيطه حقوق بشر وامدار هر حكومتي ميدانند، در اين حيطه مستقل شناخته نميشوند، از اين جهت امكان همكاري مشترك در صورتي وجود دارد كه شفافيت كامل به وجود آيد.