دوشنبه 20 اسفند 1386

اکثریت مردم ایران خواهان انتخاب مستقیم رهبر هستند، رادیو فردا

کمتر از يک هفته مانده به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در ايران، روزنامه واشينگتن پست گزارش می دهد که براساس نتايج يک نظرسنجی، بخش وسيعی از مردم ايران خواستار برگزاری انتخابات مستقيم برای تعيين مقام رهبری هستند.

بنا به اين نظر سنجی، از هر ده ايرانی، تقريبا نه نفر خواهان پاسخگويی مستقيم رهبر جمهوری اسلامی به رای دهندگان است.

رهبر مادام العمر
قدرت آيت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران که از ۱۸ سال پيش در اين مقام است به اندازه ای است که نام او در کانون بحث های سياسی جای دارد. زيرا به نوشته واشينگتن پست، می تواند مصوبات مجلس، اقدامات رييس جمهور و تصميمات قضايی را به تنهايی وتو کند.

با آنکه شورای متشکل از ۸۶ روحانی به نام مجلس خبرگان که هر هشت سال انتخاب می شوند وظيفه دارد که با نظارت بر عملکرد رهبر جمهوری اسلامی، در صورت لزوم، حتی او را تعويض کند اما به نوشته واشينگتن پست، عالی ترين مقام سياسی در نظام جمهوری اسلامی، به شکل اصولی به مقامی مادام العمر بدل شده است.

با آنکه شورای متشکل از ۸۶ روحانی به نام مجلس خبرگان که هر هشت سال انتخاب می شوند وظيفه دارد که با نظارت بر عملکرد رهبر جمهوری اسلامی، در صورت لزوم، حتی او را تعويض کند اما به نوشته واشينگتن پست، عالی ترين مقام سياسی در نظام جمهوری اسلامی، به شکل اصولی به مقامی مادام العمر بدل شده است.

تقريبا نه نفر از هر ده نفری که در اين نظر سنجی شرکت داشته اند خواهان پاسخگويی مقام رهبری جمهوری اسلامی به رای دهندگان مشارکت کننده در يک انتخابات آزاد شده اند.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 

با توجه به آنکه روز ۲۴ اسفندماه در ايران، انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار می شود همين نظر سنجی نشان می دهد که علاقه محدودی ميان ايرانيان درباره گزينه های سياسی موجود برای حضور در اين انتخابات وجود دارد؛ حدود يک سوم از رای دهندگان، نه نامزدهای اصلاح طلب را ترجيح می دهند و نه محافظه کاران تندرو.

به نوشته واشينگتن پست، از ميان ايرانيانی که در اين نظر سنجی شرکت کرده اند فقط هشت درصد هوادار محافظه کاران هستند و ۲۲ درصد می خواهند به اصلاح طلبان رای دهند. همچنين در همه استان های ۳۰ گانه ايران، از هر چهار نفر، يک نفر گفته که نمی داند در انتخابات مجلس به چه کسی رای دهد.

اين نظر سنجی که ماه پيش در ايران و به وسيله دو نهاد غير انتفاعی آمريکايی انجام شده، از جمله نتيجه می گيرد: بيش از ۸۰ درصد از کسانی که به پرسش های اين نظرسنجی پاسخ دادند با آنکه طرفدار هيچ نامزدی نبودند گفتند در انتخابات ۲۴ اسفند شرکت می کنند.

کريم سجادپور، تحليلگر مسايل سياسی ايران نيز به روزنامه واشینگتن پست گفته است: نتايج اين نظر سنجی، تاييد کننده اظهارات کسانی است که از ايران بازديد می کنند و «اينکه مردم ايران، فاقد هرگونه تمايل نسبت به نظام سياسی و نمايندگان سياسی جمهوری اسلامی هستند.»


کنت بالن، مدير موسسه تحقيقاتی «فردايی عاری از وحشت، Terror Free Tomorrow » يکی از موسساتی که اين پروژه نظرسنجی را هدايت کرده، به واشينگتن پست می گويد: «جالب ترين نتيجه اين نظرسنجی اين است که ايرانی ها تمايل شان به داشتن نظامی دموکراتيک و بازتر را بيان کردند.»
«فردایی عاری از وحشت» یک مرکز غیر انتفاعی است که هئیت مشاوران آن شامل لی اچ. همیلتون، نماینده سابق حزب دمکرات در مجلس نمایندگان، جان مک کین، نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری آمریکا، تامس اچ. کین، فرماندار سابق جمهوریخواه و بیل فرست، رهبر سابق اکثریت سناتورها است.

این مرکز به بررسی آرای عمومی برای رسیدن به این نتیجه که آمریکا باید در قبال تندروها چه سیاستی را پیش بگیرد، می پردازد.

منابع مالی این سازمان، توسط مردم، و بنبادهای خانوادگی نظیر برادران راکفلر تامین می شود.

بر طبق نظرسنجی این روزنامه، محمود احمدی نژاد وضعيت بهتری نسبت به گذشته پيدا کرده است و ۴۲ درصد از افراد شرکت کننده در نظرسنجی، سياست های اقتصادی رييس جمهوری اسلامی را در «مسير درست» ارزيابی کرده اند. اين در حالی است که در ماه ژوئن گذشته، تنها ۲۷ درصد از شرکت کنندگان نظر مساعدی درباره سياست های اقتصادی آقای احمدی نژاد داشتند.

بيش از سه چهارم ايرانيان نيز، بنا به اين نظرسنجی، خواهان عادی سازی روابط سياسی و تجاری با آمريکا هستند اما نسبت به سال ۲۰۰۷ از ميزان ايرانيانی که حاضر به اعطای امتيازاتی به غرب بودند کاسته شده است.

دنبالک:

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'اکثریت مردم ایران خواهان انتخاب مستقیم رهبر هستند، رادیو فردا' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016