- پرونده قتلهاي زنجيرهاي را با جديت دنبال خواهم كرد
- مجري انتخاباتي نظير انتخابات مجلس هفتم نخواهم بود
تبريز- خبرگزاري كار ايران
آراي آگاهانه مبتني بر علم و آگاهي ارزشمندتر از آراي فلهاي و تودهاي و احساسي است كه كميت را بالا ميبرد
به گزارش ايلنا,دكتر معين در سخنان خود از تبريز و آذربايجان به عنوان نشانه حيات ملي - هويت ملي و عقلانيت ملي ياد كرد و گفت: تبريز و آذربايجان سرزمين رهايي و آزادي است.
وي با اشاره به حادثه حمله به دانشگاه تبريز در 20 تير 78 گفت: هنوز خاطره تلخ اين واقعه از اذهان پاك نشده و چنانچه در انتخابات پيروز شوم همچون گذشته كه پرونده 18 تير كوي دانشگاه تهران و 20 تير دانشگاه تبريز و ديگر پروندههاي راكد مانند پرونده قتلهاي زنجيرهاي را با جديت دنبال خواهم كرد تا به نتيجه برسد
وي افزود: دانشجويان و دانشگاهيان شهرونداني هستند كه داراي توانمندي علمي و آگاهي هستند و دفاع از حقوق تمام شهروندان خصوصاً دانشگاهيان از اصليترين وظايف دولت است.
وي در خصوص سياست خارجي و برقراري رابطه با آمريكا گفت: با توجه به قدمت تمدن, غناي فرهنگي, منابع عظيم اقتصادي و موقعيت استراتژيك ايران ضروري است كه قويترين ديپلماسي را داشته باشيم و در مورد برقراري رابطه نيز بايد گفت كه برقراري رابطه آمريكا را به عنوان يك هدف نمينگريم بلكه نگرش ما به اين موضوع تامين منافع ملي است.
وي در مورد اصلاح قانون اساسي گفت: قانون اساسي ميثاق ملي و مشترك همه ما ايرانيان است و به نظر ميرسد در مرزبنديهاي رييس جمهوري با ديگر اركان نظام خط و مرز مشخصي تعريف نشدهاست و بايستي حدود وظايف قانوني اركان مختلف نظام تعيين و مشخص شود.
وي در مورد عملكرد خاتمي و دولت اصلاحات بدون اينكه پاسخ دهد, گفت: بيان هر گونه نظري در مورد عملكرد خاتمي بايستي در حضور خود ايشان باشد تا در صورت نياز از آن دفاع كند.
وي در خصوص استعفاي خود از وزارت علوم, گفت: حركت بنده دفاع يك مسوول از مظلوميت دانشجو و دانشگاه بود و به گونهايي شديدترين نوع اعتراضي بود كه ميتوانست در مقابل حركت وحشيانه حمله به دانشگاه صورت گيرد.
وي در مورد احتمال رد صلاحيت خود از سوي شوراي نگهبان ضمن رد اين احتمال گفت: اگر مرا رد صلاحيت كنند صلاحيت چه كسي را تاييد خواهند كرد شوراي نگهبان بايستي معيار خود در تاييد و يا رد كانديداها را به مردم اعلام كند.
وي در مورد اصلاح قانون اساسي گفت: قانوني كه ساخته و پرداخته دست بشر است خالي از عيب و نقص نيست. در قانون اساسي ما هم يك مشكل ساختاري مشاهده ميشود كه حد و مرز بين قوا را مشخص نكردهاست و بازبيني و تجديد نظر و اصلاح آن ضروري به نظر ميرسد؛ اما اين اصلاح بايستي در فضايي آرام و با نظم خاص و بدور از تنش و آشوب صورت گيرد.
وي در خصوص مرگ اصلاحات گفت: اصلاحات هرگز نميميرد, البته شايد اصلاحطلبان دچار نااميدي شوند و علت آن هم به افزايش سطح توقع و مطالبات مردم و عدم توانايي و پاسخگويي اصلاحطلبان به اين مطالبات بر ميگردد كه موجب افسردگي اصلاحطلبان و جامعه گرديدهاست.
وي در مورد برگزاري همهپرسي و رفراندوم گفت: رفراندوم مكانيزمي است كه در قانون اساسي پيشبيني شده تا در جهت اصلاح قوانين و امور انجام گيرد اما اين را بايد بگويم كه حتي اگر بهترين و جامعترين و مترقيترين قانون اساسي را داشته باشيم اما فرهنگ دموكراسي در جامعه شكل نگيرد يقيناً موفق نخواهد بود. ما نيز بايد تلاش كنيم بيش از پيش به مسووليتهاي قانوني و آرماني خود عمل كنيم و سطح آگاهي و تحليل مردم را بالا برده و مردم را به حقوق شهروندي واقف كنيم تا قهر نكنند.
وي در مورد اصل پانزدهم قانون اساسي و بحث آذربايجان گفت: مرزبنديهايي كه در بين اقوام و فرهنگهاي مختلف به وجود آمدهاست ساخته دشمنان است. مرزهاي فرهنگي ما مشترك است و به نظر من تنوع فرهنگي در ايران را با نگاه تقويت ايران ميبينيم نه تهديد.
وي در مورد انتخابات مجلس هفتم و اينكه آيا حاضر خواهد مجري چنين انتخاباتي باشد, گفت: انتخابات استصوابي را مغاير با حقوق حقه مردم ميدانم و به عنوان مجري قانون اساسي هرگز مجري چنين انتخاباتي نخواهم شد.
وي در مورد اينكه وضعيت كشور در صورت احتمال پيروزي اصولگرايان چگونه خواهد شد, گفت: همه چيز با هم هماهنگ خواهد شد و به قول معروف همه سروته يك كرباس خواهند شد.
دكتر معين, شعار اصلي خود را در دور نهم رياست جمهوري را توسعه علمي ذكر كرد و گفت: خاتمي با شعار توسعه سياسي شروع كرد اما من شعارم توسعه علمي است بايد بگويم برنامه اصلاحات ميان من و خاتمي مشترك است.
وي تصريح كرد: سياستهاي خاتمي را در تداوم اصلاحات دنبال خواهد كرد.
نامزد جبهه مشاركت ايران اسلامي و سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي در دوره نهم رياست جمهوري جايگزين ساختن خردگرايي و عقلانيت با عناصر احساسي را از برنامههاي خود خواند و با اشاره به انتخابات دوم خرداد سال 76 گفت: قرار نيست دوم خرداد 76 تكرار شود. تكرار يك پديده بعد از 8 سال نشانه ايستايي جامعه است و به معناي آن است كه هيچ توسعهاي در عرصه سياست فرهنگي و اجتماعي نداشتهايم.
وي گفت: آراي آگاهانه مبتني بر علم و آگاهي ارزشمندتر از آراي فلهاي و تودهاي و احساسي است كه كميت را بالا ميبرد.