كانديداي اصلاحطلبات پيشرو، گفت: رقابتها بايد براساس مصالح ملي و آراي مردم انجام گيرد، البته آن چه مورد اجماع قرار گيرد، اصل است.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، مصطفي معين پس از ثبت نام در انتخابات نهمين دوره رياست جمهوري با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به اين سوال كه آيا شما با موسوي رقابت خواهيد كرد؟ گفت: اگر اصل را بر آرا و اجماع ملي بگذاريم، به وحدت نظر ميرسيم و اجماع در انتخابات تحقق خواهد يافت.
وي افزود: اطلاعي از آخرين ديدگاهها، نظرات و شرايط وي براي حضور ندارم و از حضور موسوي استقبال ميكنم، معتقدم حضور وي ميتواند به برگزاري انتخابات جدي كمك كند و رقابتها به طور جدي ادامه يابد.
كانديداي اصلاح طلبان پيشرو تصريح كرد: در مرحله حساسي از فرآيند انتخابات كه زمان ثبت نام است، اميدوارم خط جديدي آغاز شود تا در فرايند دموكراتيك شدن كشور قدم هاي موثر برداشته و شاهد آزادي و عزت مردم شريف ايران باشيم.
وي درپاسخ به سوالي مبني بر اين كه در صورت حضور هاشمي، شانس خود را براي پيروزي در عرصه رقابت انتخابات چه اندازه برآورده ميبينيد؟ گفت: از ابتدا از حضور شخصيت هاي برجسته استقبال كردهايم و هنوز هم استقبال ميكنيم.
وي افزود: حضور شخصيتهاي ملي و تنوع و تكثر آنها حاكي از جدي بودن انتخابات و نشان دهنده رقابت جدي و واقعي است و ميتواند ضامن سلامت و آزادي بيشتر انتخابات باشد و اين كه انتخابات به دور از شايبه تنگ نظري و تخلف برگزار گردد.
معين تصريح كرد: من از حضور هاشمي استقبال ميكنم و اميدوارم رقابت جدي در تعميق دموكراسي به وجود آيد.
وي درپاسخ به اين سوال كه آيا به نفع كروبي كنار مي رويد؟ گفت : وقتي افراد در عرصه انتخابات حضور مييابند، اين حضور جدي و مبتني بر رقابت خواهد بود و تا آخر ادامه خواهد داشت.
كانديداي جبهه مشاركت ايران اسلامي و سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي در انتخابات رياست جمهوري در خصوص احتمال اجماع در جبهه اصلاحات، گفت: اميدوارم به كانديداي واحد برسيم.
معين در پاسخ به اين سوال كه آيا احتمال رد صلاحيت وي وجود دارد؟ گفت: اين مساله بايد دغدغه رقبا باشد، شما خبرنگاران چرا به اين مساله دامن مي زنيد؟!
وي خاطر نشان كرد: ردصلاحيتم بدور از انتظار مردم، افكار عمومي و افكار جهان است كه فردي با اين مشخصات صلاحيتش مورد تأييد قرار نگيرد.
معين در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين كه مهمترين رقيب خود را در انتخابات چه كسي ارزيابي ميكنيد؟ گفت: مهمترين رقيب من عدم حضور جدي مردم در انتخابات است.
وي افزود: با توجه به تلاش هاي جدي توسط من، حاميان، دانشگاهيان و نخبگان اميدوارم شاهد حضور جدي مردم در انتخابات سالم آزاد و قانونمند باشيم.
معين ادامه داد: عدم حضور حداكثري مردم آفتي براي فرايند انتخابات، تحقق دموكراسي و برپايي دولت اصلاح طلب است.
وي در پاسخ به اين سوال كه فكر ميكنيد آيا اصلاحطلبان در انتخابات رأي بياورند، گفت: اگر عليرغم تبعيض رسانهاي و عدم عدالت در امكانات و منابع كانديداها بتوانيم با صحبتهاي رو در رو با مردم، نخبگان و با استفاده از راههاي ابتكاري مثل ايجاد فضاي مجازي و استفاده از رسانههاي حداقلي كه در اختيار داريم، با مردم ارتباط برقرار كنيم و از سوي ديگر فضاسازي غيراخلاقي رقبا وجود نداشته باشد، كانديداي اصلاحطلبان رأي خواهد آورد.
معين خاطر نشان كرد: اگر مردم از وضعيت مردد فعلي، به يمن تلاش جمعي ما خارج ميشوند، كانديداي اصلاحطلب در دور اول پيروز خواهد شد.
معين مهمترين برنامه خود را تشكيل دولت مقتدري دانست كه بر اساس دفاع از حقوق اساسي همه مردم در عرصههاي سياسي، اجتماعي، اقتصادي، معيشتي و قومي دفاع كند.
معين در خصوص تداركاتچي بودن رئيسجمهوري، گفت: من و همكاران معتقديم در قانون اساسي اولين شخصيت رسمي كشور رئيس جمهور است. هر چند كه سطح مسووليت، وظايف و پاسخگويي مطلوب نيست، اما تداركاتچي نيز نميباشد. اراده هايي وجود دارند كه مايلند رئيسجمهوري را در حد تداركاتچي تنزل دهند. با كمك نخبگان كشور و عقل جمعي اميدوارم بتوانيم در بسياري از چالشهاي و تنگناهاي كشور فائق شويم.
مصطفي معين، در ادامه تصريح كرد: كشوري كه از فرهنگ غني برخوردار است، حق دارد در چارچوب تعهدات بين المللي از انرژي هستهاي در جهت منافع ملي و اهداف صلح دوستانه برخوردار شود. ما نياز داريم كه بهانهها را گرفته و به اعتماد سازي بپردازيم. ما با ادامه مذاكرات و بالاترين سطح اعتمادسازي را انجام ميدهيم و اميدوارم كشور را از منبع بالقوه انرژي برخوردار كنيم .
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه دولتهاي خارج تمايل به حضور هاشمي در عرصه انتخابات رياست جمهوري دارند، گفت: براي ما دخالت خارجيها در خصوص منافع و مصالح ملي و اختيارات مردم مهم نيست و آنها نبايد در امور داخلي ما دخالت كنند.
وي در خصوص بر نامه هاي خود در عرصه سياست خارجي، گفت: اگر دولت اصلاح طلب و مقتدر تشكيل شود، اولويت خود را سياست خارجي قرار خواهد داد و آن را مورد بازنگري و تجديد نظر قرار خواهد داد و اعتمادسازي و تعامل با جهان را پيگير خواهد شد.
وي افزود: در رابطه با آمريكا براساس منافع ملي مشترك با مسايل برخورد مي كنيم و سعي خواهيم كرد حساسيت هاي بيدليل را از بين ببريم و در شرايط برابر با هماهنگي لازم و در چارچوب قانون عمل كنيم.