جنبش اجتماعي مردم ايران اينک مي رود تا با پايان بخشي به دوره فترت در راستاي تحقق مطالبات تاريخي ملت ايران, خود را مهياي تحرکي دوباره و دميدن روحي نو در کالبد جامعه مدني نمايد. موفقيت و کاميابي در کارزار پيش رو , تابعي از درک درست ، منصفانه و واقع بينانه شرايط و تحولات داخلي و بين المللي ، بازخواني تلاش هاي صورت گرفته در يکصد سال اخير, درس گيري از تجربه هشت سال گذشته و کار بست تاکتيک ها و برنامه هاي موثر و اميد آفرين مي باشد. تجارب عيني و عملي جامعه و بهره گيري از اندوخته هاي ديگر ملل جهان از مناسب ترين منابع جهت جستجوي مسير آينده هستند. چگونگي مواجهه با انتخابات رياست جمهوري نهم, به ميزان زيادي مستلزم تامل و مداقه در جايگاه انتخابات و بخش هاي انتخابي مستقيم در قانون اساسي و عملکرد بخش مسلط ساختار قدرت در طول ساليان گذشته است .انتخاباتي شايسته حضور و برخورد مثبت مي باشد که آزاد و موثر باشد, پيش نياز ها و ويژگي هاي ذاتي آن مطابق استانداردهاي جهاني برقرار باشد يا در جريان آن موازنه قوا به سود نيروهاي سياسي و اجتماعي مردمي تغيير يابد و در تحليل آخر در روندي فرسايشي و خنثي مستهلک نگردد و چشم انداز روشني را براي يشبرد دموکراسي به نمايش گذارد. انتخاباتي که در شکل گيري سرنوشت کشور, تصميمات کلان ملي و نحوه اداره امور کشور نقش تعيين کننده ندارد و در عمل نقش تزئيني براي ساختار قدرت تماميت خواه ايفا مي کند, فاقد معني بوده واجد ارزش در گذار به دموکراسي نمي باشد.
ملاحظه سير تحولات داخلي جامعه ايران و دکترين نوين حاکم بر منسبات جهاني بويژه منطقه خاور ميانه گوياي آن است که در شرايط فعلي , کاربست راهبردهاي جامعه محور و استفاده از فضاي انتخابات در راستاي ارتقاي سطح آگاهي هاي عمومي, تبلور بخشيدن به اراده تغيير, تسريع سازمان يابي نيروهاي جامعه مدني و در يک کلام پيگيري اصلاحات در درون جامعه و نهادهاي اجتماعي در بيرون از ساختار قدرت بر راهبردهاي دولت محور و تداوم سياست اصلاح از درون ساختار قدرت مزيت دارد.
بنابراين اعضاي شوراي عمومي اتحاديه انجمن هاي اسلامي دانشجويان دانشگاه هاي سراسر کشور ( دفتر تحکيم وحدت) اعلام مي دارند از آنجاييکه انتخابات پيش رو در پيشبرد فرايند دموکراسي خواهي, تحقق مطالبات ملت و توسعه کشور واجد معنا و ارزش نمي باشد و از اين رو، زمينه اي نيز، براي ممانعت از دخاليت بيگانگان در سرنوشت کشور فراهم نمي کند ،در انتخابات رياست جمهوري نهم شرکت نکرده و از صندوق هاي راي دوري مي گزينيم و در راستاي تداوم سياست دوري از قدرت و نفي کارکرد حزبي از هيچ کانديدايي حمايت نمي کنيم و معتقديم برآيند تبعات و نتايج عملي شرکت در اين انتخابات، کمک به نمايش مشروعيت بخشي حاکميت و تقويت بخش هاي مسلط غير دموکراتيک ساخت قدرت مي باشد و مشارکت حداکثري وصرف راه يافتن شخصيتي غير محافظه کار در کاخ رياست جمهوري تاثير تعيين کننده اي بر توسعه يا تنگ شدن دريچه هاي تنفس جامعه مدني ونيروهاي سياسي- اجتماعي مستقل و منتقد نخواهد داشت.
-------------------------------------
* شورا عموم دفتر تحکم وحدت در جلسه روز 5 شنبه 29 ارديبهشت ماه خود صرف نظر از اعلام صلاحيت ها موضع نهايي خود را در قبال انتخابات تعيين کرد و در قالب اين بيانيه اعلام کرد.