* ادامه روند موجود انتخاباتي غيررقابتي را رقم خواهد زد
تهران- خبرگزاري كار ايران
دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت، گفت: شوراي نگهبان با ردصلاحيت كانديداها، به برگزاري انتخابات غيررقابتي دامن زده و عزم جدي خود را بر نمايش تقدم انتخابش بر انتخاب مردم، نشان داده است.
عبدالله مومني در گفتوگو با خبرنگار "ايلنا"، گفت: ردصلاحيت گسترده و جانبدارانه شوراي نگهبان برخلاف ابراز تعجب و حيرت گروه هاي دوم خردادي، كاملاً قابل پيش بيني بود.
وي ادامه داد: جريان دانشجويي همواره بر اين نكته تأكيد كرده است كه بدون در نظر گرفتن ايرادها و موانع انساني موجود در ساختار حقوقي، براي پيشبرد دموكراسيخواهي نميتوان با اميدوار بودن به تحول در ساختار حقيقي به دستاوردهاي مطلوبي رسيد.
وي تصريح كرد: از نظر منتقدين دانشجويي و دفتر تحكيم وحدت، نميتوان عملكرد غيردموكراتيك شوراي نگهبان را فقط قابل تحليل در خارج از موانع دموكراتيك ساختار حقوقي تلقي كرد و بلكه اين امر ناشي از مانعي حقيقي است.
مومني در ادامه اظهارداشت: جريانهايي كه تا پيش از اين انتقادها، ساختار حقوقي را مسالهاي فرعي و غيرضروري ميدانستند، در تلاش هستند كه عملكرد شوراي نگهبان را در اين انتخابات صرفاً مغاير با وظايف قانوني اين شورا بدانند، اما ما بار ديگر تأكيد ميكنيم كه اين اقدام شوراي نگهبان در چارچوب ساختار حقوقي موجود از كار ويژههاي اين شورا براي دو مرحلهاي كردن انتخابات است.
دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت با بيان اين كه مطابق با ساختار حقوقي نظام جمهوري اسلامي، شواري نگهبان موظف به انتخاب از ميان كانديداها پيش از انتخاب مردم است، افزود: در چنين ساختار غيردموكراتيكي، ردصلاحيتهاي گسترده و جناحي كاملاً قابل پيشبيني است، اما به هر حال اگر گروههاي دوم خردادي همچنان تلاش ميكنند تا اين موانع دموكراتيك در ساختار حقوقي ناديده بگيرند، بايد با تبريك نتيجه مرحله اول انتخابات براي آنها، در ورود به مرحله دوم انتخابات آرزوي موفقيت كرد.
وي خاطر نشان كرد: گروههاي دوم به دليل عدم تمايل به پذيرش واقعيت غيردموكراتيك شوراي نگهبان در ساختار جمهوري اسلامي يكبار ديگر هم غافلگير شدند، چرا كه آنها بر اساس محاسبه خود معرفي كانديدايي با برنامهاي جديتر و شخصيتي پيشروتر را فرو گذاشتند، تا از ورود به حوزه قدرت باز نمانند، تا همچنان خودي حاكميت پنداشته شوند، اما نتيجه اين انتخابات نيز همچون انتخاب مجلس هفتم، اصلاح طلبان را در حالي كه سعي ميكنند، در دو قطبي مردم و حاكميت هر دو قطب را كاملاً همراه خود داشته باشند، از هر دو قطب باز ماندند.
مومني در بخشي از سخنان خود، گفت: اصلاح طلبان علي رغم كوتاه آمدن از مطالبات حداكثري، باز هم از ورود به عرصه قدرت باز ماندند در حالي كه پيش از آن به خاطر كوتاه آمدن از مطالبات حداكثري از ايرانيان تحولخواه نيز عقب مانده بودند.
وي افزود: اكنون شوراي نگهبان به صورت غيردموكراتيك با ردصلاحيت كانديداهاي دوم خردادي، انتخاباتي غير رقابتي را رقم زده است و عزم جدي خود بر نمايش تقدم انتخاب اين شورا بر انتخاب مردم را نشان داده است. برخي اصلاحطلبان از ادامه پيگيريهاي خود براي تأييد صلاحيت كانديداهايشان سخن ميگويند، در حالي كه اقدامات برخي كانديداهاي تأييد صلاحيت شده و برخي شايعات مبني بر احتمال تأييد صلاحيت معين با حكم حكومتي حكايت ميكند و در اين راستا جبهه مشاركت و گروههاي همسو با آن بايد توضيح دهند كه در صورت وقوع اين اتفاق، واكنش آنها چه خواهد بود. آيا آنها حاضر به پذيرفتن حكم حكومتي در صورت تأمين منافعشان در قدرت هستند، با توجه به اين كه پيش از اين مدعي شدهاند كه اعتقادي به اين حكم ندارند.
دبير تشكيلات دفتر تحكيم ادامه داد: اگر مبناي موضعگيري مدافعان اصلاحطلبان را راجع به ردصلاحيت كانديداهايشان مبني بر عدم شركت در انتخابات مورد توجه قرار دهم، ورود اين طيف از اصلاحطلبان را به اردوگاه مخالفان شركت در انتخابات، تبريك ميگوييم، چرا كه ممكن است اين اتفاق به اين نتيجه منجر شود كه براي مدتي گروههاي دوم خردادي، دانشجويان و دفتر تحكيم را دليل عدم شركت كه از نظر آنها موضعي منفعلانه است، محكوم نكنند.
وي در پايان گفت: اعضاي دفتر تحكيم وحدت نسبت به ردصلاحيتها واكنش نشان خواهند داد، همچنان كه روز گذشته پيش از اعلام تأييد صلاحيتها طي بيانيهاي در مورد به رسميت حقوق شهروندي و حق انتخاب شدن كساني كه بر اساس رويكرد خويش با حضور در عرصه انتخابات و قدرت به پيشبرد اصلاحات اميدوار شدهاند، نظر خود را اعلام كردند.