من همچنان كه در انتخابات مجلس هفتم شركت نكردم، در مرحله دوم انتخابات رياست جمهوري نيز شركت نخواهم كرد و به نفع هيچ كسي هم تبليغ نخواهم كرد. اگر جهتگيري به سمت خاصي كنيم مردم ما را هم از آن جنس خواهند شناخت. تحريم هم نبايد كرد.
به گزارش كميته خبر و اطلاع رساني ستاد مركزي دكتر مصطفي معين، وي كه در جمع جوانان و دانشجويان اعضاي ستاد خود سخن ميگفت با بيان مطلب بالا افزود: «صبح بحث مفصلي بود. خودم نظرم اين بود كه مخاطب من بايد مردم و به خصوص جوانان باشند و اگر نسجيده برخورد شود خسارتهاي انساني غير قابل جبراني دارد و از اعضاي ديگر ستاد خواستم جلسات ديگر را با ديگران بگذارند. من خودم با جوانان صحبت ميكنم.
معين با اشاره به سفرهاي خود به دانشگاههاي سراسر كشور كه از اسفند ماه آغاز شد، افزود: «برايم لذتبخش بود كه ميديدم جوانان در جلسات بدون لكنت حرفهايشان را بيان ميكنند.»
وي با اشاره به ضعفهايي كه ستاد اصلاحطلبان پيشرو دچار آن بود، تأكيد كرد: «ما به علت مشكلات مالي حتي امكان برگزاري يك نظرسنجي را نداشتيم و اتكايمان به نظرسنجيهايي بود كه ديگران انجام ميدادند. بعضيها تصور ميكنند اگر من بدون شرط و با دعوت حداقلي آمدهام به معني بيانگيزگي من است در صورتي كه احساس اداي دين به مردم بالاترين انگيزهها را در پي دارد.»
نامزد جبهه دمكراسي و حقوق بشر افزود: «امكان رسانهاي ما تنها يك روزنامه اقبال بوده است كه تازه دارد پا ميگيرد و مشكلات زيادي داشته است. از نظر من پايگاه اصلي توسعه، دانشگاه است و افراد كمي در اين زمينه همراهي ميكردند. مشكل اصلي كشور مديريت، علم و فرهنگ و وجود نداشتن ساز و كاري براي شناخت نيروها و استعدادهاست. شبكه ارتباطي ما با روستاها هم ضعيف بود و از طرفي با بيعدالتي و تبعيض در رسانه ملي هم مواجه بوديم.»
معين تصريح كرد: «خودتان را كم ارزيابي نكنيد. تحقير نكنيد و ارزش خود را به صورت واقعي ببينيد. ارزش حركت به مراتب شما بيش از 4 ميليون رأي است. من به ساختار انتخابات ايراد دارم. وقتي توسط دولت و گروههاي سياسي به حضور نظاميان در انتخابات هشدار داده ميشود، بايد جدي گرفته ميشد. در شرايط عادلانه رأي شما به جاي 4 ميليون ميتوانست 20 ميليون باشد.»
وي در ادامه با اشاره به نكات مثبت حركتي كه آغاز شده گفت: «بسياري از كانديداها نيروهايشان را صرفا با پولهاي كلان جذب كردند. ابتكار و خلاقيت نيروهاي نخبهاي كه در ستاد ما فعال بودند از ويژگيهاي منحصر به فرد ما بود. فرصت افكار عمومي در سطح ملي و بين المللي به نفع ماست و همچنان دمكراسي و حقوق بشر دغدغهاي جهاني است و بايد بر موج زمان سوار شد و با سرعت به سوي آيندهاي تابناك حركت كنيم.»
معين با برشمردن اتفاقات مثبتي كه در جريان تبليغات انتخاباتي اصلاحطلبان پيشرو رخ داد تأكيد كرد: «ايدههاي جديدي مطرح شد و سنتها و تابوهاي غلط شكسته شد. درجهبندي انسانها به درجه 1 و 2 و خودي و غير خودي محكوم شد. بر ترجيح منافع ملي بر منافع نظام در صورت تعارض تأكيد و توجهها به سوي گروههاي محذوف از جمله اقوام، مذاهب، زنان، جوانان و دگر انديشان جلب شد.»
در پايان اين گفتوگو كه در ابتداي آن با طرح نظرات جوانان همراه بود جلسه با مشايعت معين از سوي جوانان و همخواني سرود يار دبستاني پايان يافت.