رييس جبههي مشاركت منطقهي قم، گفت: ضرورت زمان، اصلاحطلبان را به هم نزديكتر ميكند و ممكن است با تشكيل جبههاي اهداف خود را پيش برند.
حجتالاسلام و المسلمين هادي قابل ، عضو شوراي مركزي جبههي مشاركت، در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اظهار داشت: در آرايش نيروهاي سياسي آيندهي كشور تغيير خاصي حاصل نميشود، جز اينكه ممكن است برخي گروهها به لحاظ ضرورت زماني به هم نزديك شوند و جبهههايي مانند جبههي دموكراسيخواهي و يا تحت عنوان جبههي اعتدال اسلامي كه آقاي هاشمي مطرح كرد را جهت پيشبرد اهداف خود تشكيل دهند.
قابل معتقد است: سه گروه كلان سياسي - جبههي محافظهكاران، جبههي اصلاحطلبان و جبههي تحريميان - همچنان در عرصهي سياسي كشور فعال خواهند بود و تنوع گروهي در ميان اين جبههها به وجود خواهد آمد.
وي گفت: قطعا تنوع گروهي جبههي محافظهكار بعد از انتخابات و اختلافاتشان هم بر سر مسايل حكومت و جايگاههايشان بيشتر خواهد شد. در همين انتخابات هم شاهد اختلاف بين گروههاي محافظهكار بر سر چند كانديدا بوديم و بعد از تشكيل دولت جديد هم اختلاف بين گروههاي سنتي و جوان اين جبهه مثل آبادگران وجود خواهد داشت، اما به هر حال اين جبهه همان جبههي محافظهكار است.
اين عضو شوراي مركزي جبههي مشاركت، تصريح كرد: جبههي اصلاحطلبان هم تنوع خود را خواهد داشت و طيف سنتي مثل مجمع روحانيون مبارز و مجمع اسلامي بانوان و امثال آنها ديدگاههاي خود را حفظ خواهند كرد و طيف پيشروتر مثل جبههي مشاركت، سازمان مجاهدين و گروههاي ديگري كه با اين مجموعه در انتخابات همسو بودند ديدگاههاي خود را خواهند داشت؛ كما اينكه كارگزاران و مجموعهي همفكر آنها هم ديدگاههاي خاص خود را دارند، اما فرصت زمان آنها را به هم نزديك خواهد كرد و جبههي اصلاحات بنابر ضرورت كار سياسي در اين دوره با قدرت بيشتري جمع خواهند شد و كار خواهند كرد.
رييس جبههي مشاركت منطقهي قم، شرايط بعد از انتخابات را فرصتي براي اصلاحطلبان دانست كه بتوانند نقاط ضعف و قوت خود را در اين برهه شناسايي كنند.
وي افزود: همچنين اين شرايط براي محافظهكاران هم فرصت خوبي است كه خودي نشان دهند. تاكنون محافظهكاران مدعي بودند هيچوقت حاكميت را يكدست در اختيار نداشتند و اگر چنين بود ميتوانستند عدالت اجتماعي را محقق كنند و با شعار عدالت اجتماعي و فقرزدايي هم وارد عرصه شدند و اين انتخابات را با اين شعارها بردند.
وي ابراز عقيده كرد: واقعيت اين ست كه الان حاكميت به نفع محافظهكاران يكدست شده است و در اين چهار سال بايد خودشان را نشان دهند و وعدههايي كه به مردم دادهاند را محقق كنند و اگر نتوانند مردم به كارايي آنها شك خواهند كرد.
قابل ادامه داد: اصلاحطلبان هم فرصتي پيدا كنند كه از نقاط ضعف خود را در اين دوره هشت ساله آگاه شوند و علاوه بر مشكلاتي كه داشتهاند و سه راهي كه فرا راه اصلاحطلبان بوده، تعاملشان را با مردم بررسي و آسيبشناسي كنند كه چرا گفتمانشان گفتمان غالب در جامعه نشده است. بنابراين با بررسي دقيقتري وارد عرصهي فعاليت اجرايي در كشور شوند.
اين عضو شوراي مركزي جبههي مشاركت، گفت: در نظامهاي سياسي دنيا هم اين فراز و فرود وجود دارد و گروههاي سياسي در يك دوره به قدرت ميرسد و در دورهاي ديگر حذف ميشوند. در همهي كشورها اين تجربيات وجود دارد و در كشور ما هم بايد وجود داشته باشد.