امير طلال بن عبدالعزيز برادر پادشاه عربستان در يك كنفرانس خبري در پاريس اعلام كرد كه به زودي اصلاحات بنيادي در اين كشور آغاز خواهد شد. او اشاره كرد كه اين اصلاحات در قوه قضائيه ، ساختار دولت ، سازمان اداري كشور ، شكل قانونگذاري و رفتار سياسي روي خواهد داد. امير طلال همچنان اضافه كرد مُدل آنها براي اصلاحات ،كشور كويت است. او اظهار داشت بايد به ملت خود « حقوق و آزاديهائي » بدهيم كه آل صباح در كويت به شهروندان خود اعطا كرده است. به نوشته روزنامه الرأي العام اين كنفرانس خبري به دعوت انجمن مطبوعات فرانسه صورت گرفته بود كه در آن امير طلال به تشريح فشارهاي امريكا بر عليه عربستان پرداخت، اما اين قضيه را منتفي دانست كه اصلاحات پيش رو تحت فشار امريكا نمود پيدا كرده است. اين شاهزاده پير سعودي درباره مفهوم اصلاحات گفت: از زمان بسيار دور در تلاش بوديم كه در كشور اصلاحاتي را انجام دهيم اما مخالفان محافظه كار اصلاحات مانع بزرگي به حساب ميآمدند. اكنون آنها در برابر مكتب اصلاح طلبي شكست خوردند و به زودي خواهيد ديد كه رهبران سياسي ما برنامه اصلاحات خود را اعلام خواهند كرد.
او ادامه داد كه در حال حاضر دو گروه حكومت را مورد انتقاد قرار ميدهند، گروه اول واقعاً خواهان بهبود امور هستند و خير و صلاح كشور را دنبال ميكنند اما گروه دوم خواهان نابودي حكومت و كشور هستند كه همانا تروريستها ميباشند. او ضمن تأكيد بر شكل اصلاحات از نوع كشور كويت، ديدار خود را با يك كويتي مسن بازگو نمود كه چگونه اين پيرمرد كويتي دولتمردان خود را در اثر اعطاي آزاديها به آنها مورد تمجيد قرار ميدهد. منظور امير طلال از اين مثال اين است كه اعطاي آزادي به مردم، احترام آنها را به حكومت فزوني ميدهد.
لازم به توضيح است كه در كشور كويت مطبوعات از آزادي كامل برخوردار است ، انتخابات به صورت كاملاً آزادانه انجام ميگيرد و با وجود برابري نسبي در امور رفاهي هموطنان ، برخي نمايندگان مجلس به شدت اعضاي دولت را در اين باره مورد انتقاد قرار ميدهند. همچنين زنان كويت نسبت به ساير كشورهاي ديگر خليج فارس از وضع بهتري برخوردارند. طي دوره پنج ساله گذشته امير كويت تلاش وافري نمود كه به زنان آن كشور حق رأي بدهد، اما نمايندگان گروههاي اسلامي در پارلمان به شدت با اين مسأله مخالفت كردند. اكنون و بعد از انتخابات اخير پارلماني كه بنيادگرايان اسلامي شكست سختي را متحمل شدند انتظار ميرود دولت كويت بدون هيچگونه مانع مشخص بتواند برنامه هاي خود درباره آزادي زنان را به فعل درآورد. در حال حاضر زنان كويت داراي يك جنبش اجتماعي استخوان داري هستند كه در بخشهاي مختلف جامعه ريشه دوانده و با قدرت، خود را در صحنه هاي اجتماعي و سياسي آن كشور مطرح ميكند.