هنيه: حماس به حفظ سلاح و مبارزه با اسراييل متعهد است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
حماس درخواستهاي بينالمللي براي خلع سلاحش را رد كرده و پيشنهاد كرد اين جنبش ميتواند به دنبال منابع جايگزيني براي تامين بودجهاش در جهان عرب و آنسوي آن باشد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، اسماعيل هنيه، رهبر عاليرتبهي حماس گفت: اين كمك مالي نميتواند همانند شمشيري بر روي سر تمام مردم فلسطين باشد و موردي براي تسليم مردم ما و حماس و مقاومت نخواهد بود.
هنيه اظهار داشت، حماس به حفظ سلاحهايش و مبارزه با اسراييل متعهد است.
اظهارات هنيه پس از تهديد آمريكا مبني بر قطع كمك مالياش به تشكيلات خودگردان در صورت عدم خلع سلاح حماس و به رسميت نشناختن اسراييل از سوي اين جنبش، بيان شد.
مقامات رسمي اتحاديهي اروپا نيز اعلام كردند، خودداري حماس از محكوم كردن ناآراميها و به رسميت شناختن اسراييل ميتواند پيامدهايي را در روابطشان با تشكيلات خودگردان به رهبري حماس داشته باشد.
هنيه گفت: حماس جايگزنيهاي زيادي براي دريافت كمك مالي دارد، ما جهان عرب را داريم و كساني كه عاشق مردم ما هستند و در كنار ما ايستادهاند.
يحيي موسي، يكي از قانونگذاران حماس نيز به خبرگزاري رويتر گفت، اين جنبش در حال بررسي اين امر است كه هياتي را براي سفر به كشورهاي عربي، اسلامي و اروپايي به منظور شرح موضع اين جنبش اعزام كند.
هنيه ادامه داد، فلسطينيان تنها زماني خلع سلاح ميشوند و به مبارزات مسلحانه پايان ميدهند كه اسراييل به اشغالگرياش در زمينهاي فلسطينيان پايان دهد و يك كشور مستقل فلسطيني تشكيل شود.
روزنامهي هاآرتص نيز نوشت، شيخ محمد ابوطير، يكي از مقامات عاليرتبهي حماس اعلام كرد، دولت جديد اين جنبش تشكيل ميشود و شريعت يا قانون اسلامي را به عنوان منبع قانون در نوار غزه و كرانهي باختري انتخاب ميكند.
ابوطير اظهار داشت، دولت در حال اصلاح سيستم آموزش فلسطين و تشكيل يك برنامهي اسلامي بيشتر و جداسازي دختران و پسران از يكديگر خواهد بود.
وي افزود، ماداميكه اسراييل به اشغالگري ادامه دهد، مبارزه عليه آنها ادامه مييابد.
وي گفت، حماس براي دريافت كمك خارجي به زانو نميافتد.
ابوطير ادامه داد، اولين اقدام پارلمان فلسطين معرفي شريعت به عنوان منبع قانونگذاري است.
وي افزود، حماس فلسطينيان را متقاعد ميكند تا از تعاليم اسلام با دقت پيروي كنند.
خبرگزاري شينهوا نيز اعلام كرد، جنبش جهاد اسلامي گفت در صورتيكه حماس كابينهاي بر اساس مقاومت عليه اسراييل تشكيل دهد، با جديت پيوستن به اين كابينه را مورد بررسي قرار ميدهد.
نافذ عزام، رهبر عاليرتبه جهاد اسلامي به شينهوا گفت، جهاد بر عدم پيوستن به كابينهي فلسطين بر اساس توافقنامهي اسلو تاكيد دارد.
عزام اظهار داشت: اگر برادران حماس به تعهداتشان در مبارزهي انتخاباتيشان براي تشكيل كابينهاي براي مبارزه با فساد متعهد باشد، اين امر مسالهاي است كه قابل بحث خواهد بود.
اين در حالي است كه فتح اعلام كرده به كابينهي فلسطين به رهبري حماس نميپيوندد.
مقامات انتخاباتي فلسطين نيز اعلام كردند، شمارش نهايي آرا انتخابات نشان داد حماس 74 كرسي و فتح 45 كرسي از 132 كرسي پارلمان را از آن خود كرده است.
پيش از اين رييس كميسيون انتخاباتي فلسطين گفته بود حماس 76 كرسي و فتح 43 كرسي را به دست آورده است.
بر اساس قانون فلسطين از حزب يا گروه اكثريت پارلمان خواسته ميشود تا دولت را تشكيل دهد.