Recently in Articles Category

رضا علامه‌زادهبه‌هر جان‌کندنی بود رمان تازه‌ی سلمان رشدی را به پایان بردم! اگر خوره‌ی رمان‌خوانی نبودم، یا اگر به موضوع این رمان علاقه ویژه‌ای نداشتم حرفش را نمی‌زدم و این را به حساب خودم می‌گذاشتم نه نویسنده. رمان‌های نیمه‌خوانده در کتابخانه‌ام کم نیست. اما رمانی با عنوان "دوسال و هشت‌ماه و بیست‌وهشت شب" که جمعش می‌شود همان هزارویکشب، خوراک هرکس نباشد خوراک من یکی باید می‌بود!

از آنجا كه كتاب پرحجم "هزارويكشب" را بارها بالا و پائين كرده‌ام و جدا از مطالب پراكنده، اخيرا در پانزده مطلبِ پيوسته از زواياى مختلف اين كتاب شگفت را بررسيده‌ام وقتى با رمان تازه‌ى سلمان رشدى روبرو شدم بلافاصله و با اشتياق تمام شروع به خواندنش كردم. متاسفم كه بگويم اين كتابِ بى‌دروپيكر و بى‌شيرازه را در سطح كارهاى سابق خود نويسنده نديدم كه هيچ، آن را بازى شلخته‌اى يافتم با نمادها و كاراكترهاى شناخته شده‌ى شرقى به‌قصد ارائه‌اش به غربيانِ ناآشنا با دنياى قصه‌پردازىِ شرق.

اما پيش از پرداختن به اين رمان بايد يك بار ديگر تكليفم را با خوانندگان اين مطلب در مورد سرچشمه‌ی كتاب هزارو يكشب روشن كنم. چون موضوع حساس است اجازه بدهيد قاعده بازى را تعيين كنيم كه كسى نتواند جر بزند!

کورش عرفانی

ویژه خبرنامه گویا

محرم امسال متفاوت از سال های گذشته بود. در حالی که پاره ای از گزارش های غیر رسمی حکایت از سردی و کسادی مراسم عزاداری در ایران و تبدیل شدن به نمایش های کارناوال گونه ی دولتی و سپاهی-مافیایی دارد، در خارج از کشور اما شرایط متفاوت بود. برای نخستین بار و به نحو هماهنگ شده و سازمان یافته بسیاری از شهرهای بزرگ اروپا و آمریکای شمالی شاهد حضور عزادارانی بودند که به نحو مستقیم یا غیر مستقیم ارتباط آنها با مراکز قدرت در ایران مشهود بود.

در حالی که سی و هفت سال از عمر رژیم ایران می گذرد، این نخستین بار است که چنین حرکتی به این صورت گسترده و برنامه ریزی شده صورت می پذیرد. چرا؟ چه استثنایی در شرایط پیش آمده که به واسطه ی آن هزاران نفر در قلب آمریکا و کانادا و اروپا یاد «مظلوم کربلا» افتاده و به خیابان ها ریخته اند؟ درک چرایی این موضوع برای مجموعه ی ایرانیان خارج از کشور وبه ویژه برای اپوزیسیون ایرانی مهم و حتی ضروری است.

اگر دست داشتن برخی نهادهای قدرت در سازماندهی این عزاداری های نمایشی را به عنوان یک پیش فرض در نظر بگیریم سوالی که برای ما مطرح است این است که چرا حالا؟ چرا امسال؟ چرا در طول سی و شش سال گذشته خیر؟

برای درک این موضوع باید به موقعیت خود رژیم ایران مراجعه کنیم. رژیمی در هم شکسته، تنبیه شده، توسری خورده و شاخ شکسته. با دقتی به وضعیت جمهوری اسلامی در می یابیم که این رژیم ضد دمکراتیک و فاقد مشروعیت هرگز در طول تاریخ حیات خویش تا این حد منزوی، تحت فشار و در خطر نبوده است. به جزییات این وضعیت فاجعه بار رژیم اشاره کنیم:

مهران مصطفوی

این سخنان مهم در هیچیک از سایت‌ها منتشر نشدند تنها یک سایت دانشجوئی خبر را منتشر کرد. سانسور این سخنان حتی در خارج از کشور نیز موضوع مهمی بود. البته به دلایل این سانسور نمی‌پردازیم تنها به این نکته بسنده می‌کنیم که برای بسیاری از فعالان سیاسی که حامی برجام بودند، انتشار اینگونه اطلاعات با مواضع آن‌ها سازگاری ندارد

انتشار سخنان شگفت آور اخیر آقای صالحی در گفتگو با یک دانشجو که بطور پنهانی ضبط شده‌اند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. برای شنیدن سخنان ایشان می‌توانید به این لینک مراجعه کنید [۱]. جالب است در یابیم که این سخنان مهم در هیچیک از سایت‌ها منتشر نشدند تنها یک سایت دانشجوئی خبر را منتشر کرد. سانسور این سخنان حتی در خارج از کشور نیز موضوع مهمی بود. البته به دلایل این سانسور نمی‌پردازیم تنها به این نکته بسنده می‌کنیم که برای بسیاری از فعالان سیاسی که حامی برجام بودند، انتشار اینگونه اطلاعات با مواضع آن‌ها سازگاری ندارد.

این‌بار آقای صالحی از آنجا که فکر نمی‌کرده است سخنانش منتشر شوند، مسائل مهمی را برای اولین بار به زبان آورده‌است که تاکنون بر زبان مقام‌های رژیم، جاری نشده بودند. سخنان آقای صالحی با گفته‌ای، طی دیدارش با آقای حسینیان در بیمارستان، آغاز می‌شود. در حادثه مجلس آقای صالحی می‌گوید:

«ما رفتیم پیش آیة‌الله حسینیان. به ایشان گفتیم این‌ها همه‌اش بازی سیاسی بود؛ هم تو داشتی بازی می‌کردی هم ما. «
این جمله گویای ماهیت مجلس در رژیم ولایت مطلقه فقیه است. مجلس نمایشگاه است و بازی‌گران در آن، نقش موافق و مخالف سرسخت را چنان بازی می‌کنند که مردم باور کنند که براستی مجلس «بالا‌تر از همه است» (بنابر قول آقای خمینی) و مخالفت‌ها جدی هستند. اما ماهیت مجلس، هم در دوره خمینی و هم در دوره خامنه‌ای همین است که آقای صالحی، تعریفش کرده‌ است. وقتی در نظر بیاوریم که رئیس جمهور هم «تدارکاتچی» بیش نیست، به این نتیجه می‌رسیم که مقام‌های انتخابی بازیگران صحنه‌ای هستند که کارشان پوشاندن ماهیت رژیم استبداد مطلقه از دیدهاست تا بتوانند مردم کشور را در ماندن در دایره بد و بد‌تر و از بیم بد‌تر رأی به بد دادن و در بند امید کاذب به بد و وحشت از بد‌تر نگه دارند. این جمله به صراحت می‌گوید که رژیم رابطه خود با مردم را از راه زور عریان و فریب برقرار می‌کند و بس.
اما آقای صالحی واقعیت‌های بس مهم دیگری را نیز برزبان آورده‌است:

snip011a.JPG

ویژه خبرنامه گویا

ـــــــــــــــــــــ

ـ سلام پدر.
ـ چطوره اوضاع؟
ـ-عالی.
-ـ بسیج؟
-ـ توپ!
ـ سپاه؟
ـ-تانک.
ـ ارتش؟
-ـ مسلسل.
-ـ اسد؟
-ـ ممنون.
-ـ حزب الله؟
-ـ نمک گیر.
-ـ پوتین؟
-ـ در خدمت.
-ـ انگلیس؟
-ـ کاسه لیس.

تهران-ایرنا- رییس جمهوری در نامه ای به حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران با رعایت ملاحظات و الزامات حضرت مستطاب عالی نسبت به اجرای کامل و با حسن نیت برجام اقدام خواهد کرد.


به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در نامه ای به حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ضمن تقدیر از هدایتها و حمایتهای مستمر ایشان و صبر و مقاومت و پشتیبانی های تحسین برانگیز ملت بزرگ ایران و همکاری دلسوزانه رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای عالی امنیت ملی برای یاری دولت در تحقق خواست بزرگ مردم ایران، تاکید کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران با رعایت ملاحظات و الزامات حضرت مستطاب عالی و مصوبات شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی، نسبت به اجرای کامل و با حسن نیت برجام اقدام خواهد نمود.

وی در این نامه افزوده است: انجام تعهدات طرف مقابل با هوشیاری کامل رصد و تصمیم مقتضی برای واکنش متناسب در شورای عالی امنیت ملی اتخاذ خواهد شد. اطمینان دارم که با عنایت الهی و توجهات حضرت ولی عصر (ارواحنا له الفداء) و با همدلی و انسجام ملی، اجرای برجام و فضای مثبت جهانی ناشی از آن، موجبات اقتدار روزافزون ایران اسلامی، تأمین منافع مردم و رشد و شکوفایی و پیشرفت همه جانبه کشور بر مبنای اقتصاد مقاومتی را فراهم خواهد آورد.

متن نامه حجت الاسلام و المسلمین دکتر روحانی به شرح زیر است:

About this Archive

This page is an archive of recent entries in the Articles category.

Featured is the previous category.

Latest News is the next category.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.