تهران- خبرگزاری کار ايران
اعضای کميته تلاش برای آزادی موسوی خوئينی با مهدی کروبی، دبيرکل حزب اعتماد ملی ديدار کردند.
به گزارش خبرنگار "ايلنا", در اين ديدار که صبح امروز در دفتر کروبی برگزار شد، زهره اسلاميان، همسر موسوی خوئينی، عبدالله مومنی و مهدی امينیزاده، اعضای شورای مرکزی سازمان دانش آموختگان ايران اسلامی, محمد بستهنگار, زندینيا و طاهری و محمد هاشمی، سخنگوی دفتر تحکيم وحدت حضور داشتند.
در اين ديدار، اسلاميان با ابراز نگرانی شديد از وضعيت همسرش در زندان و با اشاره به اظهارات وی در مراسم چهلم همسرش، گفت: من به شدت از وضعيت همسرم نگرانم زيرا وضعيت روحی و جسمی وی به هيچ وجه مناسب نيست.
کروبی نيز با شنيدن سخنان افراد حاضر قول داد که هر کاری که برای پيگيری آزادی موسوی خوئينی لازم باشد، انجام میدهد.
همسر موسوی خوئينی با بيان اينکه موسوی به شدت تحت فشار بازجوها قرار دارد، مدعی شد: موضوعی که مرا بسيار ناراحت کرد اين بود که وی را با دستبند و پابند کشيدهاند و اين موضوع باعث شده که سرش به ديوار بخورد که هنوز جای زخم روی سر وی بود.
وی افزود: موسوی دليل اين فشارها را در جهت تلاش برای راضی کردن وی به نوشتن تقاضای عفو به مقامات عالی نظام ذکر کرده است.
در ادامه اين ديدار، کروبی با ذکر خاطرهای از دستگيری يک دانشجوی ايرانی در لندن و همزمانی آن با ماجرای سلمان رشدی، گفت: در آن زمان دو تن از اعضای دفتر تحکيم وحدت که الان ليبرال هستند، پيش من آمدند و به آمريکا فحش میدادند و میگفتند بايد حکم اعدام سلمان رشدی اجرا شود. من به ايشان گفتم که حاضرم شما را به انگيس بفرستم تا اين حکم را اجرا کنيد و اگر شما را دستگير کردند، آن زمان من همين شعارها را مطرح میکنم اما امروز وظيفه دارم که برای آزادی اين دانشجو تلاش کنم و جای اين شعارها هم اينجا نيست.
وی با ابراز تاسف از وضعيت موسوی خوئينی، گفت: بهتر است امروز هم برای آزادی موسوی خوئينی از تندروی جلوگيری شود زيرا هدف اصلی آزادی وی است و اين با تندروی مغاير است.
کروبی همچنين با اشاره به اتفاقات مراسم چهلم پدر موسوی خوئينی، گفت: هر کاری که از دستم برآيد، انجام میدهم و هر جا هم که رفتم و با هر کسی ديدار داشتم، گفتهام که اين کارها به مصلحت نيست.
همچنين امينیزاده، عضو شورای مرکزی سازمان ادوار تحکيم وحدت با اشاره به تشکيل کميته تلاش برای آزادی موسوی خوئينی، گفت: در ابتدا در مورد هدف اين کميته بحثهای زيادی صورت گرفت و همه اعضای کميته بر اينکه هدف، آزادی موسوی خوئينی است و نه استفاده سياسی، تاکيد داشتند ضمن اينکه همه فعاليتهای ما نيز تاکنون در اين راستا بوده است.
در ادامه اين ديدار، محمد بستهنگار با انتقاد از نحوه بازجويی از موسوی خوئينی، گفت: بايد به اين روشها پايان داده شود. آن زمان هم که ما زندان بوديم، پس از چند روز تنها تقاضای بازجوها از ما اين بود که نامه عفوی به مقامات عاليه بنويسيم.
کروبی در پاسخ به اين اظهارات، گفت: من بارها با مقامات در اين باره صحبت کردهام و گفتهام که اين کارها هيچ ارزشی ندارد و اگر کسی هم در آن شرايط چيزی بگويد، فاقد ارزش و اعتبار است البته من تا به حال نديدهايم که برای نوشتن چنين تقاضايی پابند و دستبند به کسی بزنند بلکه بازجوها تلاش میکنند از طريق گفتوگو فرد را به اين کار وادارند.
همسر موسوی خوئينی نيز در اين باره گفت: آنها اول فشار میآورند و بعد تلاش میکنند با گفتوگو فرد را به اين کار راضی کنند.
محمد شريف، وکيل موسوی خوئينی نيز با اشاره به بر عهده داشتن وکالت هفت نفر از زندانيان ملی مذهبی، گفت: در آن زمان ما برای پيگيری ماجراها به موسوی مراجعه کرديم و امروز برای پيگيری وضعيت موسوی به شما مراجعه میکنيم. معلوم نيست اين قضيه تا کجا ادامه میيابد.
وی با بيان اينکه تاکنون با موکلش ملاقات نکرده است، گفت: به من میگويند تحقيقات مقدماتی تمام نشده و شما نه اجازه ملاقات داريد نه میتوانيد پرونده را ببينيد.
شريف با اشاره به اظهارات کريمیراد مبنی بر اينکه اگر کسی شکنجه شده شکايت کند، گفت: من که هنوز نتوانستهام با موکلم ملاقات کنم، چگونه میتوانم شکايت کنم؟ چه دليلی میتوانم بياورم؟
وی ادامه داد: من به صورت تجربی معتقدم دليل ادامه بازداشت موسوی خوئينی اين است که آنها مدرکی که بتوانند به آن استناد کنند، ندارند و به همين دليل بازداشت را ادامه میدهند تا مدرکی به دست آورند بنابراين استمرار بازداشت خطرناک است.
وکيل موسوی خوئينی با بيان اينکه چند باری هم که اجازه ملاقات به خانواده موسوی دادند، آنقدر برخورد بدی داشتند که من به همسرش توصيه کردم اين ملاقات را نپذيرد، گفت: هر خانوادهای حرمتی دارد و بايد حرمت خانواده حفظ شود.
کروبی نيز در اين باره، گفت: همسر رامين جهانبگلو گفت که برخوردها با او خوب و مودبانه بوده است.
شريف نيز ادامه داد: بله مودبانه. يک نفر را سه ماه به زندان انفرادی میبرند و هيچ سراغی هم از وی نمیگيرند.
کروبی نيز با بيان اينکه بايد برای آزادی موسوی خوئينی تا حدی که میتوان تلاش کرد، گفت: بايد تلاش کنيم دو هدف را تحقق بخشيم؛ يکی اينکه وکيل موسوی بتواند از نزديک وی را ببيند و ديگر اينکه وی به مرخصی بيايد يا آزاد شود.
شريف نيز از کروبی خواست تا با رييس قوه قضاييه صحبت کند و فرد معتمدی را برای خواندن پرونده موسوی خوئينی بفرستد تا مشخص شود که وی را به چه دليلی گرفتهاند.
در اين ديدار، زندینيا، يکی از فعالان سياسی با بيان اينکه بازداشت موقت حدی دارد، گفت: مشکل اصلی بیتوجهی به قانون است زيرا قانون حد بازداشت موقت را مشخص کرده است.
در ادامه اين ديدار، اسلاميان با بيان اينکه مراقب باشيد زهرا کاظمی ديگری به وجود نيايد، گفت: مگر برای زهرا کاظمی چه اتفاقی افتاد، تنها سرش به چيزی اصابت کرد. من واقعا برای جان شوهرم نگرانم.
کروبی نيز با تاکيد بر اينکه هر کاری از دستش برآيد انجام میدهد، گفت: شما هم صبوری کنيد و اگر ملاقات داريد، بپذيريد.
در ادامه اين ديدار، عبدالله مومنی با اشاره به بدرفتاریها با موسوی خوئينی، گفت: با توجه به اتفاقاتی که برای ساير زندانيان سياسی رخ داده است، میتوان نتيجه گرفت که اين موضوعات واقعيت دارد همانگونه که مسوولان در مقابل قتل يا مرگ مشکوک افرادی مانند زهرا کاظمی, اکبر محمدی و فيض مهدوی پاسخگو نبودند. سخنگوی قوه قضاييه نيز کوضوع شکنجه شدن موسوی خويينی را شديدا تکذيب کرد.
وی همچنين به بازرسی و ضبط اموال سازمان ادوار تحکيم وحدت اشاره کرد و گفت: به نظر میرسد اين اقدامات هدفدار است و برخوردها همچنان گستردهتر میشود.
طاهری، از اعضای ائتلاف چپ نيز با بيان اينکه زمانی که زندانی زير فشار عصبی قرار دارد بر اعصابش مسلط نيست، گفت: وقتی به انسانی ظلم میشود، ما مسووليم بهويژه ما از شما به عنوان يکی از بنيانگذاران انقلاب انتظار ويژهای داريم.
وی با تاکيد بر اينکه ما تاکنون هيچ اقدام تندی انجام ندادهايم، گفت: روزی که همه اميدها نااميد شود، ممکن است کارهای تندتری انجام شود.
بر اساس اين گزارش، نهضت آزادی، نيروهای ملی مذهبی، سازمان ادوار تحکيم وحدت, دفتر تحکيم وحدت, کانون مدافعان حقوق بشر, کميته دفاع از زندانيان سياسی, ائتلاف نيروهای چپ، وکلا و خانواده موسوی خوئينی از تشکلهای حاضر در کميته تلاش برای آزادی موسوی خوئينی هستند.