پنجشنبه 19 شهریور 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

کلانتری: مصرف آب از مرز بحران عبور کرده است

81577273-6398905.jpg
مشاور معاون اول رییس جمهوری در امور آب و دبیرکل خانه کشاورز با بیان اینکه طبق استانداردهای بین المللی و سازمان های جهانی محیط زیست، سقف برداشت از منابع تجدید پذیر 40 درصد و در کشور ما 86 درصد است، گفت: میزان مصرف آب در کشور از مرز بحران عبور کرده است.

به گزارش ایرنا، عیسی کلانتری روز چهارشنبه در همایش بحران آب و مسوولیت پذیری اجتماعی که با حضور جمعی از مسوولان و کارشناسان در سالن اجتماعات تربیت معلم قزوین برگزار شد، افزود: آب یک عنصر طبیعی تجدیدپذیر تلقی می شود، ولی دیگر در کشور ما عنصر تجدیدپذیر نیست و این تنها به دلیل برداشت های بسیار زیاد بوده است.

وی اظهارکرد: براساس آمار قدرت تجدیدپذیری آب های زیرزمینی کشور از 55 میلیارد متر مکعب به 33 میلیارد متر مکعب رسیده است.

کلانتری ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر بیش از 86 درصد از آب های تجدید پذیر، در نقاط مختلف کشور مصرف می شود اما باید میزان مصرف این آبها به صورت اصولی 40 درصد باشد.

وی به اشاره به اینکه دولت به دنبال سیاست تعادل بخشی است گفت: اگر فرض بر این باشد که 130 میلیارد متر مکعب از آب های زیر زمینی برداشت کردیم، براساس سیاست تعادل بخشی اگر 20 سال طول بکشد سالانه باید شش و نیم میلیارد متر مکعب از برداشت را کم کنیم.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


وزیر اسبق جهاد کشاورزی تاکید کرد: چاه های زیرزمینی شرایط خوبی ندارند بسیاری از چاه ها دچار افت سطح آب شده و تبعات آن به صورت فرو نشست زمین که به آن مرگ زمین می گوییم خود را نشان داده است.

کلانتری با بیان اینکه ما حق نداریم منابع آیندگان را استفاده کنیم، تاکید کرد: بی توجهی به منابع آب و برداشت بیش از حد از آن، نسل آینده را با بحران جدی بی آبی مواجه می کند.

کلانتری یادآور شد: در دهه 1340 وقتی گروهی از کارشناسان آمریکایی برای بررسی میزان منابع آب های سطحی کشور به ایران آمدند حجم این منابع را 123 میلیارد مترمکعب اعلام کردند درحالی که بررسی های اخیر وزارت نیرو نشان می دهد این میزان به عدد 120میلیارد مترمکعب رسیده است.

این عضو مرکز تحقیقات استراتژیک تاکید کرد: البته به نظرم بررسی های کارشناسان وزارت نیرو خیلی خوش بینانه است و کارشناسان مستقل این میزان را 99 تا 100 میلیارد مترمکعب اعلام می کنند و این 100 میلیارد متر مکعب میزان آب های تجدید پذیر در کشور است.

وی با بیان اینکه ما حدودا 100 میلیارد متر مکعب آب تجدید پذیر در کشور داریم خاطرنشان کرد: باید از این میزان 40 میلیارد متر مکعب آب برداشت کنیم و حق برداشت بیشتر را نداریم، درحالی که ما امروز حدود 96 درصد برداشت می کنیم که یک فاجعه است.

کلانتری اضافه کرد: به دلیل برداشت های بی رویه از منابع طبیعی و آب، کشور در مقابل کوچک ترین تغییرات اقلیمی حساس شده است و اکثر تالاب های کشور که منابع بسیار مهم زیست محیطی کشور بوده اند در این سال ها از بین رفته و خشک شده اند.

وی افزود: اگر در کشور می خواهیم براساس نظرات مقام معظم رهبری و چشم انداز 20 ساله اقتصاد اول منطقه باشیم باید به مدیریت منابع آب توجه ویژه داشته باشیم و اقتصاد کشور را به سمت اقتصاد صنعتی و خدماتی ببریم، زیرا ظرفیت کشاورزی کشور محدود است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016