اساسا در شناخت هر چهره سیاسی باید به دو روایت بهصورت همزمان دقت کرد. نخست روایتی رسمی که تنها به داد و گرفتهای سیاسی فرد، در مواجهه با موقعیتهای ویژه و شرایط خاص اشاره دارد که مثلا به مخاطب میگوید فرد مورداشاره در چه برههی زمانی، پلههای ترقی را پشت سر گذاشته است. اما این تنها یک روی سکه است. روی دیگر سکه اما تمام وجوه پیدا و پنهان فردی را به نمایش میگذارد که تا پیش از آن تنها او را با عناوینی میشناختیم که تنها روی احکام اداری صادره از سوی مقام بالاتر قابل پیگیری بودند.
آمد نیوز - این روی سکه معمولا در مورد هر شخصیتی در هر حوزهی اجتماعی اعم از جامعه سیاسی، جامعه فرهنگی، جامعه اقتصادی و... صادق است. در این میان بخش عمدهای از تلاش سازمانهای امنیتی این است که در منازعات سیاسی تنها یک روی سکه شخصیت نیروهای خود (یعنی روایت رسمی برپایه احکام اداری) مطمح نظر قرارگیرد.
شاید به همین دلیل است که با طرح نام «محمدجواد آذری جهرمی» بهعنوان وزیر ارتباطات بخش عمدهای از مطلعین از حضور او در یکی از پستهای کلیدی ابراز نگرانی کردند چراکه در روی دیگر سکهی شخصیت آذری جهرمی نامی وجود داشت که تنها مطلعین وزارت اطلاعات آن را میشناختند: «جواد ناظری!»
در بخش نخست گزارش پیش رو با استناد به روایت منابع معتبر، سابقه امنیتی «جواد آذری جهرمی» یا چنانکه در وزارت اطلاعات میگویند مهندس«جواد ناظری» مورد واشکافی و بررسی قرار گرفت تا از خلال این واشکافی، روی دیگر این سکه برای مخاطبان رونمایی شود.
آنچه درپی میآید بخش دوم و پایانی این گزارش است:
تهیه کیفهای شنود غیرقانونی برای وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه و حفاظت اطلاعات ستاد کل نیروهای مسلح
یکی از منابع امنیتی «آمدنیوز» میگوید: «ناظری در ادامهی فعالیتهای خود، از آنجا که بر سر خرید سه عدد کیف شنود از شرکت کمپیوت انگلیس توانسته بود ارتباط خوبی با آنان برقرار کند، باز هم با این شرکت وارد معامله شد و چندین عدد «دستگاه لیزر دروغسنج» را خریداری و در برخی سلولهای بندهای ۲۰۹ و ۲-الف نصب کرد.
دلیل اصلی خرید غیرقانونی کیفهای شنود آن بود که بر اساس قانون، سازمانهای امنیتی برای شنود تلفنهای مورد نظر خود، احتیاج به حکم قاضی شنود دارند. این احکام شنود در بسیاری از مواقع توسط قاضی صادر نمیشود و عصبانیت نهادهای امنیتی خصوصا سازمان اطلاعات سپاه را در پی دارد. کارکرد این کیفهای شنود آن است که نهادهای امنیتی بدون حکم قاضی شنود میتوانند خودسرانه مکالمات هر فردی را تحت شنود قرار دهند، بدون آنکه مقام قضایی متوجه این موضوع شود.
وی که توانسته بود بودجههای هنگفتی را برای این خریدها از وزارت اطلاعات جذب کند، چندین دستگاه لیزر دروغ سنج را نیز با قیمتهای بسیار گزاف خریداری و در خانههای امن وزارت اطلاعات نصب کرد و مبالغ کمیسیون (پورسانت) خرید این دستگاهها را نیز در حسابهای بانکی خارجی خود کارسازی و واریز کرد.
ناظری چون فعالیتهای مربوط به خرید این دستگاهها را انجام داده بود و نحوهی کارکرد این سیستمها را به هنگام خرید آن از کارشناسان شرکتهای فروشنده آموخته بود، بههنگام نصب و راهاندازی تنها بخش کمی از دانستههای خود را به نیروهای فنی وزارت اطلاعات آموزش داد. بههمین دلیل نیز بههنگام نیاز به استفاده کاربردیتر از این سیستمها، دانستههای نیروهای فنی وزارت برای مدیریت این سیستمها کافی نباشد و بنابراین مانند روزهای نخست، خود وی در محل نصب سیستمها حضور مییافت تا احتیاج نیروها به وی برای همیشه ماندگار باشد.»
شنود غیرقانونی مکالمات مقامهای ارشد کشور
پیش از کودتای انتخاباتی سال ۸۸، شورای هماهنگی نهادهای اطلاعاتی کشور (زیر نظر شورای عالی امنیت ملی) چند مصوبه را در جلسات خود به انجام رساند. در این جلسات ضمن اعلام «آماده باش» به نهادهای امنیتی «برای برخورد با یک واقعه»، بر لزوم آمادگی نهادهای امنیتی کشور برای برخورد با نامزدهای انتخاباتی معترض تاکید شد.
دستور اصلی جلسات این شورا ایجاد زیر ساختهای لازم برای «برخوردهای امنیتی آنی» بود. رضوی معاونت امنیت وقت وزارت اطلاعات (از آنجا که ارتباط بسیار خوبی با آذری جهرمی داشت و در برخی معاملات مالی، با هم تبادل پورسانت کرده بودند)، به سفارش علیرضا فیروزآبادی، جواد ناظری را به حسین طائب رئیس سازمان اطلاعات سپاه معرفی کرد تا این سازمان از تجارب وی استفاده کند.
در نامهی معرفی «آذری جهرمی» به «معاونت فنی و کشف ارتباطات سازمان اطلاعات سپاه» که در تاریخ ۸۸/۲/۱۰ (پیش از انتخابات ۲۲ خرداد ۸۸) توسط «رضوی» معاونت امنیت وزارت اطلاعات ارسال شده، معرفی وی به این سازمان «پیرو مذاکرات مفصل با سرهنگ پاسدار سیدمحمد حسینی» و در «راستای رسیدگی به مواد ۱۸۷، ۲۴۸، ۲۹۳ صورتجلسه محرمانه نهاد هماهنگی اطلاعات کشور مورخ ۸۸/۱/۲۳ عنوان شده است. این همان جلسهای است که پیشتر در این گزارش برای «برخوردهای امنیتی آنی» تشکیل شده بود.
ناظری به دلیل اینکه کد سوئیچ تلفنهای مسئولین ارشد کشور را داشت و این کدها تنها در اختیار معاونت فنی وزارت اطلاعات است، پس از این معرفی، در ساختمان محرمانه مرکز سوئیچینگ سازمان اطلاعات سپاه در منطقه اقدسیه، خیابان گلستان مستقر شد و کدهای سوئیچ تلفنهای مقامات ارشد کشور را در این مرکز نیز سوئیچ کرد تا علاوه بر وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه نیز امکان شنود غیرقانونی تلفنهای مقامات ارشد کشور را داشته باشد. با این توضیح که این روند بهشکل کاملا اختصاصی زیر نظر طراح سیستم یعنی «جواد ناظری» قرار داشت.
شبیهسازی صدای رهبران جنبش سبز
پس از این شنودهای غیرقانونی، آذری جهرمی فایلها را در اختیار حسین طائب و جواد آزاده (از بازجویان متهمان قتلهای زنجیرهای شاغل در سازمان اطلاعات سپاه) قرار داد و در جلسات مختلف این سازمان تصمیم بر این شد که برای پیشبرد منویات حسین طائب، «دستگاه شبیهساز صدا» برای این سازمان خریداری شود.
این دستگاهها توسط شرکت کمپیوت انگلستان در تایلند مونتاژ میشود و قادر است با دریافت یک فایل از صاحب صدا، آن را شبیهسازی کرده و صوت هر فردی را به صوت صاحب صدا تغییر دهد. قیمت این دستگاه ۷۰۰ هزار دلار بود که جواد ناظری سه دستگاه از آن را خریداری کرد و در عرض یکماه نیز آموزش استفاده از آن را دید و پورسانت خرید آن را نیز به حسابهای خارجی خود واریز کرد.
جواد ناظری با این دستگاهها صدای میرحسین موسوی، مهدی کروبی، سیدمحمد خاتمی و هاشمی رفسنجانی را شبیهسازی کرد و در این سخنان حرفهای ضد رهبری را به این افراد نسبت داد؛ سخنانی همچون «بساط رهبری آقای خامنهای باید جمع شود»، «شورای رهبری باید جایگزین آقای خامنهای شود»، «حضور مردم در خیابانها باید ادامه داشته باشد تا رهبری بفهمد نمیتواند جلوی مردم بآیستد» و ... بدین منظور شبیهسازی شد تا سازمان اطلاعات سپاه بتواند نظر رهبری را نسبت به این افراد بازگردانده و زمینه سرکوب مردم در انتخابات ۸۸ و بازداشت فعالان سیاسی و مدنی را فراهم کند تا قدرت خود را بسط و توسعه دهد.
بهگفتهی یک منبع مطلع در نهاد رهبری، این پروژه با نظر احمدینژاد و شهشهانی (معاونت ضد جاسوسى وزارت اطلاعات در دوره مصلحى) انجام پذیرفت تا وی بتواند بر کرسی ریاستجمهوری در کودتای انتخاباتی تکیه زند. صداهای شبیه سازی شده بر روی فلش مموری به وحید حقانیان تحویل داده شد و وی آن را به سمع رهبری رساند و رهبری را به این نتیجه رساندند که موسوی، کروبی، هاشمی و خاتمی قصد براندازی حاکمیت را دارند. پس از آن جلسه ای ویژه با سید اصغر حجازی تشکیل شد.
از این حیث بهجرأت میتوان مدعی شد که اساسا فشارهای وارده به اصلاحطلبان، بازداشت طیف زیادی از آنان و سرکوب مردم در سال ۸۸، پس از این شبیهسازی صدا به وجود آمد و خطبههای خون نمازجمعه ۲۷ خردادماه ۱۳۸۸ نیز دقیقا با تاثیر از این شبیهسازی صدا توسط آیتالله خامنهای خوانده شد.
اخراج از وزارت اطلاعات و انتقال به وزارت ارتباطات؛ نتیجهی فریب رهبری
قهر احمدینژاد پس از اخراج ۱۸ تن از پرسنل وابسته به احمدینژاد در وزارت اطلاعات توسط مصلحی اتفاق افتاد، این ۱۸ تن دو سال پس از این واقعه و پس از اخراج توسط حیدر مصلحی نزد رهبری رفتند و این پروژه را فاش کرده و اعلام کردند این صداها شبیهسازی شده بوده است. در میان این افراد «معین» و «حاج حبیبالله» نیز حضور داشتند. رهبری در این جلسه به آنان گفته است: «ادعای خود را ثابت کنید.» پس از این سخنان، این افراد برای اثبات ادعای خود به معاونت فنی وزارت اطلاعات رفته و «دستگاه شبیهساز صدا» را نزد رهبری بردند و «دستور شلیک موشکهای دوربرد به سمت اسرائیل» را با صدای وی، شبیهسازی کردند و رهبری برای نخستینبار صدای خود را در این سیستم شنید و همان زمان متوجه شد که فریب «آذری جهرمی»، «طائب» و «جواد آزاده» را خورده است.
پس از این جلسه، رهبری به افراد حاضر توصیه کرد که در اینباره سکوت کنند تا اتفاقات بدتری رخ ندهد، بدون آنکه دستور به برخورد با افراد فریبکار در این پروژه را بدهد. در نهایت «معین» پس از این جلسه، حضور «جواد ناظری» را در وزارت اطلاعات مختل کرد و ورود وی را به ساختمان شهید عراقی منفصل اعلام مینماید. پس از آن شورای سیاستگذاری وزارت اطلاعات حکم انتقال «جواد ناظری» را به یکی از وزارتخانهها ابلاغ و ارسال کرد تا در نهایت «ناظری» به وزارت ارتباطات منتقل میشود ولی تفالههای وی در معاونتهای مختلف وزارت اطلاعات همچنان حضور دارند و اطلاعات و اسناد محرمانه را به وی میرسانند.
بازجویی از زندانیان معترض به کودتای ۸۸
«جواد آذری جهرمی» که با نام مستعار «جواد ناظری» در وزارت اطلاعات فعالیت میکرد، در بازجوییهای مختلف در بند ۲۰۹ زندان اوین در کودتای انتخاباتی سال ۸۸ حضور داشته و با استفاده از «دستگاههای لیزری دروغ سنج» آنان را تحت بازجویی و راستیآزمایی قرار داده است، بدون آنکه متهم بفهمد کسی که آنطرف دیوار است «جواد ناظری» است! از جمله زندانیان قربانی «ناظری»، «حجاریان» و «امینزاده» بودند؛ زمانیکه «الهی» بازجوی این دو در بند ۲۰۹ از آنان سؤال میکرد، «ناظری» با هدایت بازجو از درون گوشی، درباره پاسخهای آنان اظهارنظر و بازجو را به شدت عمل در برابر آنان تشویق کرده است.
«جواد ناظری» بارها در مصاحبههای شرکت روان پویا (شرکت مخصوص جذب نیروهای امنیتی که در زمان یونسی ایجاد شد)، به عنوان نیرویی «مختل کننده و خودسر» رد صلاحیت شده بود و بارها عنوان شد وی وزارت اطلاعات را به مهلکه وارد میکند، اما با وجود اظهارنظرهای متعدد «لواسانی»، وی به عنوان پرسنل وزارت اطلاعات به کار گرفته شد.
ماجرای خرید کیف شنود
رابطه ناظری با شرکت کمپیوت انگلیس نیز خوب گزارش شده است. به طوریکه وی برخی تجهیزات شنود (کیف شنود) متعلق به شرکت نوکیا و سونی اریکسون را از این شرکت خریداری و به ایران وارد کرده است. وی برای خرید هر کدام از این کیفها مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان به شرکت کمپیوت پرداخت کرده و پورسانت خرید آنها را نیز به حسابهای خارجی خود واریز کرده است. این «کیفهای شنود» قابلیتهای بسیار خاصی دارد، به طوریکه سرویس امنیتی MI6 انگلستان، به صورت ویژه از این کیفها استفاده میکند.
از قابلیتهای این کیفها، دارا بودن دو خط «هات لاین» است که به چند سرویس امنیتی بیگانه وصل است. این کیفها همچنین قابلیت «ضد شنود» هم دارد، وقتی کیف در جایی قرار داده میشود، به شعاع ۲۰۰ متر تمامی موبایلها را اسکن کرده و مشخصات آنان را استخراج میکند و با ظرفیتی بسیار بالا، تمامی مکالمات این خطوط را شنود و در خود ذخیره میکند. همچنین این کیفها قابلیت آن را دارد که اگر تماسی هم با تلفنی برقرار نشود، صدای صاحب گوشی یا محیط را میتواند شنود کند. آموزشها برای خریداری این کیفها را نیز جواد ناظری دیده و به نهادهای امنیتی ارائه داده است.
از سیگار فیلیپ موریس تا شنود اتاق علی مطهری
وی همچنین مدتی را با «شهابالدین حدادعادل» برادرزاده «غلامعلی حدادعادل» مشغول رایزنی برای واردات سیگار از شرکت فیلیپ موریس بود که این تلاشها به دلیل اخراج وی از وزارت اطلاعات و جابجایی وی به وزارت ارتباطات، معلق و ناکام مانده است.
در گردشکار حفاظت وزارت اطلاعات، از «جواد ناظری» تخلف دیگری نیز ثبت شده است: واردات سیستم شنود کریستال و بیسیم اسکن بدون اجازه مقامات این وزارتخانه و کارگزاری شنود کریستال بدون اجازه مقامات امنیتی در دفتر «علی مطهری» وقت نماینده مجلس نهم که این تخلف را نیز «آمدنیوز» برای نخستینبار در این گزارش افشا میکند.
«آذری جهرمی» همچنین با «سعید رفیق دوست» در برج نگار جردن فعالیت اقتصادی غیرقانونی دارد و با فاکتورسازی ویلاهای مختلف و لاکچری را از بودجه تنخواه و محرمانه وزارت اطلاعات در رویان و فریدونکنار خریداری کرده است. هدف از خرید این ویلاها علاوه بر ثروتاندوزی، عدم ورود وی به میهمانسرای وزارت اطلاعات و در دام نیفتادن در سیستم شنود این میهمانسرا عنوان شده است.