ایران اینترنشنال
(دهم دیماه ۱۳۵۷ برابر ۳۱ دسامبر ۱۹۷۸ میلادی)
فریدون جم و کابینه بختیار
علیرغم اعلام کابینه ازسوی شاپور بختیار، او هنوز درحال تشکیل کابینه از یکسو و تلاش برای جلب نظر نیروهای ملی از سوی دیگر است. امروز بختیار اعلام کرد به تلاش خود برای تشکیل دولت ادامه خواهد داد. تایمز مالی درمورد مشکلات تشکیل دولت بختیار نوشت: «کوشش دکتر شاپور بختیار، یکی از رهبران سابق جبهه ملی برای ترغیب دیگر همکاران خود و شرکت دادن آنها در یک کابینه غیرنظامی به شکست انجامید. اخبار مبنیبر خروج موقتی شاه از ایران، ازسوی سخنگوی کاخ او کاملا تکذیب شده است. او کوشش کرد تا تیمسار جم، همسر سابق شمس پهلوی که به پاکدامنی معروف بود را برای عضویت در کابینه جلب کند، اما جم نپذیرفت. جم معتقد بود بختیار پایگاه مردمی ندارد و ابتکارش محکوم به شکست است. شاه بهزودی خواهد رفت و کار به دست روحانیون خواهد افتاد.»
ارتش فرودگاه مهرآباد را اشغال کرد
بهعلت خودداری کارکنان باند فرودگاه از کار برای هواپیماهای آمریکایی، ارتش فرودگاه مهرآباد را اشغال کرد و تلاش برای خروج شمار زیادی از کارشناسان آمریکایی بیثمر ماند. آمریکاییهای مقیم تهران که با خانوادههای خود از صبح در فرودگاه مهرآباد گرد آمده بودند تا به کشور خود بازگردند، بهعلت اشغال آنجا بهدست نیروهای نظامی، از روی اجبار به شهر برگشتند. از روز سهشنبه ارتش کنترل فرودگاه را در دست گرفت تا حدود یکهزار خارجی که روز دوشنبه با اعتصاب کارکنان فرودگاه جامانده بودند، بتوانند ایران را ترک کنند. در حال حاضر شرکتهای معدودی به تهران اجازه پرواز دارند که فرود و پرواز آنها بهوسیله نظامیان کنترل میشود.
صدها کشته در مشهد
با نزدیک شدن تغییر رسمی دولت نظامی ازهاری، تظاهرات در اکثر شهرهای کشور شدت یافت و در اغلب نقاط بهصورت خشونتبار برگزار شد. ازسوی دیگر گفته شده است که بهدلیل شدت یافتن خشونتها در میان مردم، نظامیان حتی جرات تشییع جنازه سربازان و افسران نظامی که بهدست مردم کشته میشوند را در خیابان ندارند و مراسم تشییع جنازه آنان بنابه دستور مقامات عالیرتبه نظامی در پادگانها برگزار میشود. بنابه نوشته سفیر ایران در لندن، در مشهد مردم تعدادی از افراد را در خیابانها به دار زدند و فرمانده نظامی هم به سرش زده و گفته است همه تظاهرکنندگان را بیمحابا به گلوله ببندند.
سخنرانی خزعلی در اهواز
هیات اعزامی آیتالله خمینی برای نظارت بر تولید نفت به اهواز رفت. این هیات که زیر نظر مهندس بازرگان و با حضور مهندس کتیرایی، هاشمی رفسنجانی، صباغیان و مهندس حسیبی تشکیل شده است، در جلسهای با حضور مردم در محل شرکت نفت شرکت کرد. در این جلسه، حجتالاسلام خزعلی، طی سخنانی ماموریت این هیات را با ماموریت هیات خلع ید انگلیس از شرکت ملی نفت، مقایسه کرد. این هیات از همان ابتدا با مخالفت ازسوی رهبران اعتصاب نفت که اکثرا از چپها بودند، مواجه شد.