Tuesday, Jan 15, 2019

صفحه نخست » حمله طرفداران رفسنجانی به موسوی خوئینی‌ها

rafsanjani_011519.jpgدویچه وله - خاطرات محمد موسوی خوئینی‌ها، دبیر مجمع روحانیون مبارز درباره اکبر هاشمی رفسنجانی در قبل و بعد از انقلاب، از سوی برخی چهره‌ها و جریان‌های داخل ایران به عنوان "دروغگویی در روز روشن" قلمداد شده است.

سیدمحمد موسوی خوئینی‌ها، دبیر مجمع روحانیون مبارز و از طرفداران جریان های تندرو در اوایل انقلاب ۵۷ در گفت‌وگو با "ایرنا"، هاشمی رفسنجانی را چهره‌ای "تندور، قدرت طلب، قانون گریز و رادیکال" معرفی کرده است.

خاطرات این چهره سیاسی یا به گفته "صادق زیباکلام" از "انقلابیون تندرو و رادیکال" اوایل انقلاب، درباره هاشمی رفسنجانی پس از مدت‌ها سکوت صورت می گیرد.

او هاشمی رفسنجانی را "بسیار تندرو و ضدقانون" معرفی کرده است و دغدغه‌ها و هدف‌های موردنظر آقای هاشمی را قبل و بعد از انقلاب با یکدیگر متضاد دانسته است.

موسوی خوئینی‌ها در این باره گفت: «وجه منفی دغدغه هاشمی این بود که اگر آقای هاشمی در مسیر این هدف معتقد بود که کاری باید انجام شود، دیگر هیچ مانعی را بر سر راه نمی پذیرفت؛ چه این مانع قانون باشد چه اشخاص و حقوق دیگران.»

زیبا کلام، استاد دانشگاه تهران به این سخنان اما واکنش نشان داده و گفته است: «آقای موسوی خوئینی‌ها با بغض و کینه رسما در روز روشن دروغ می گوید. آقای موسوی خوئینی‌ها در ردیف انقلابیون تندرو و رادیکال اوایل انقلاب و دهه شصت بود.»

زیباکلام در همین حال، اتهام "قانون گریزی" هاشمی رفسنجانی را رد کرده و با اشاره به اسامی افراد و چهره‌های فعال در سال‌های بعد از انقلاب، گفت: «برخلاف او اینقدر انصاف دارم که بگویم در آن سال‌ها چه کسی رادیکال و انقلابی نبود و به حاکمیت قانون احترام می‌گذاشت. برای هیچ کدام از ما این موضوع اهمیتی نداشت، البته هاشمی رفسنجانی را هم می توان به لیست این افراد اضافه کرد.»

مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

او "احترام به حاکمیت قانون" را برای چند نفر با اهمیت دانست و ضمن ترسیم شرایط انقلاب و دهه شصت گفته که "به نظر من فقط دو سه نفر از جمله آقای مرحوم بازرگان بودند که موضوع حاکمیت قانون برایشان اهمیت داشت."

برخی رسانه‌ها در ایران روایت خاطرات موسوی خوئینی‌ها از هاشمی رفسنجانی را آن هم بعد از سکوت طولانی‌مدت، "معنی دار" دانستند.

نویسنده روزنامه "شرق" با این موضع گیری نوشته است: «چه شده که او به تندی علیه فردی سخن می‌گوید که در قید حیات نیست؟ وقتی خوئینی‌ها مواضع پیشین هاشمی را نقد می‌کند، عنصر زمان را در نظر نمی‌گیرد و گویی دهه ۶۰ همان مناسباتی را داشته که اکنون حکمفرماست.»

روایت موسوی خوئینی‌ها از "نگاه و رفتار" رییس جمهوری که دو دوره امور اجرایی کشور را برعهده داشته، شامل مواضع "قبل و بعد از انقلاب اسلامی" او می‌شود. او روحیه هاشمی را پیش از انقلاب ستایش می‌کند و هدف‌های او را برای پیروزی انقلاب مهم می‌داند. موسوی خوئینی‌ها سپس به هاشمی رفسنجانی بعد از انقلاب می‌رسد و از او انتقاد می‌کند.

دبیر مجمع روحانیون مبارز گفته است: «هاشمی آن قدر چپ بود که یکبار در نماز جمعه گفت "باید از کسانی که در بانک ها پول دارند، خمس گرفت" و همین موضوع باعث شد خلق الله پول‌هایشان را از بانک‌ها بیرون بکشند»

"ساخت زندان برای زنان" هم از دیگر موضوعاتی بوده که با واکنش‌هایی همراه شده است. موسوی خوئینی‌ها چنین روایت کرده است: «ایشان{هاشمی رفسنجانی} در نماز جمعه گفت باید زندان مختص زنان درست کنیم. به شکلی که نگهبان و همه عوامل آن زن باشند. در دنیا چه فکری می کنند؟ هر کسی به اتهام اینکه در خیابان حجابش را رعایت نکرده است ، یقه‌اش را بگیریم و به زندان بیندازیم.»

همین گفته‌ها واکنش زیباکلام، نویسنده کتاب "هاشمی بدون روتوش" را برانگیخت: «آقای موسوی خوئینی‌ها شما وقتی دادستان انقلاب بودید، چند نفر حکم‌های آنچنانی گرفتند، چند هزار نفر سر از زندان اوین درآوردند. اینها نکاتی نیست که ما به این سادگی بتوانیم چشم خودمان را به روی واقعیت‌ها ببندیم و فقط انگشت اتهام را به روی هاشمی رفسنجانی بگیریم.»

ماجرای "نقد و یا تخریب" هاشمی رفسنجانی از سوی جریان چپ، بخش دیگری از خاطرات موسوی خوئینی‌هاست که امروز، ۲۵ دی ماه (۱۵ ژانویه) منتشر شده است؛ خاطراتی که برخی چهره های چپ دیروز و اصلاح‌طلب امروز گاه از یادآوری آن احساس رضایت نمی‌کنند. برخی نیز منتظرند تا "نتایج" و "عواقب" شکستن سکوت دادستان انقلاب در دوران هاشمی را ببینند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy