Tuesday, Jan 22, 2019

صفحه نخست » دادستان تهران: سلطان سکه که اعدام شد، سکه نداشت

soltanSekke_012219.jpgبی بی سی - عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران گفته است از وحید مظلومین مشهور به سلطان سکه که پاییز سال جاری به اتهام خرید و فروش سکه اعدام شد "در زمان دستگیری سکه‌ای کشف نشد".

دادستان تهران در گفت‌وگویی رادیویی با صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران گفته است وحید مظلومین "به دلیل اینکه در کار سکه بود به سلطان سکه شهرت داشت اما در زمان دستگیری سکه‌ای از او کشف نشد اما اموال زیادی از او کشف شده و پلیس و دستگاه‌های امنیتی اموال را شناسایی کردند و یکی از معاونان ما که مسئول پیگیری پرونده است ماموریت دارد که اموال شناسایی شده را بررسی کند".

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آقای جعفری‌ دولت‌آبادی در همین خصوص گفته است "پلیس گزارش مبسوطی از شناسایی اموال (آقای) مظلومین ارائه کرد که براساس این گزارش حداقل ۱۷ ملک و تعدادی ماشین گران قیمت از او شناسایی شد و یک بی ام و ۲۰۱۸ نیز در یکی از ساختمان های برج های مسکونی مخفی کرده بودند که شناسایی شد و همچنین املاکی در کیش از او شناسایی شده بود."ّ

دادستان تهران گفته است که دادگاه حکم به ضبط همه اموال ناشی از جرم آقای مظلومین را داده است که در همین خصوص به گفته آقای جعفری‌دولت آبادی "هفته قبل متهمی از کیش به تهران منتقل شد که پرونده در حال بررسی بیشتر است و فکر می کنیم گزارش نهایی پرونده مظلومین تا ۱۰ روز آینده ارائه شود."

در زمان دستگیری وحید مظلومین، مقام‌های انتظامی جمهوری اسلامی ایران از بازداشت او با ۲ هزارکیلو سکه طلا (نزدیک به ۲۵۰ هزار قطعه سکه کامل) خبر دادند اما همین منابع در اظهارات بعدی خود درباره این میزان سکه طلا تردیدهایی ایجاد کردند.

برخی از حقوقدانان ایران خرید و فروش سکه به هر میزان را جرم ندانسته و درباره عادلانه و قانونی بودن حکم اعدام آقای مظلومین به خاطر معامله سکه ابراز تردید کرده‌اند.

پس از اعدام وحید مظلومین، کاربران شبکه‌های اجتماعی درباره سرنوشت اموال و سکه‌های او پرسش‌هایی مطرح کرده بودند و حتی شک و تردید درباره اعدام شدن او تا آنجا پیش رفت که دادستان تهران اعدام نشدن آقای مظلومین را تکذیب کرد و گفت "دو نفر از معاونان دادستان تهران آنجا شاهد بودند و فیلمبرداری شده است".

آقای جعفری دولت آبادی در اظهارات امروز دوم بهمن (بیست و دوی ژانویه) گفته "دادگاه حکم به ضبط اموال وحید مظلومین داده و پلیس اموال زیادی در کیش و تهران شناسایی کرده و بعد از اینکه گزارش نهایی شود ما نسبت به ضبط اموال اقدام می‌کنیم".

وحید مظلومین همراه با یک نفر دیگر به اتهام "افساد فی‌الارض از طریق تشکیل شبکه فساد اخلال در نظام اقتصادی و ارزی و پولی کشور با انجام معاملات غیرقانونی و غیرمجاز و قاچاق عمده و کلان ارز و سکه" اعدام شد.

وحید مظلومین پس از آن دستگیر شد که قیمت سکه طلا در بازار ایران به شکل کم سابقه‌ای افزایش پیدا کرد. دادگاه رسیدگی به پرونده آقای مظلومین پس از آن تشکیل شد که صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، از آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران خواست تا مجوزی برای رسیدگی خارج از روال به پرونده متهمان جرایم اقتصادی، صادر کند.

در مجوزی که آقای خامنه‌ای برای صادق لاریجانی صادر کرد، اعتراض به احکام دادگاه متهمان اقتصادی به جز احکام اعدام، حذف و زمان اجرای حکم اعدام پس از تایید در دیوان عالی کشور کوتاه‌تر از زمان معمول شد.

گروهی از وکلا در ایران این مجوز را تغییر آئین دادرسی خوانده و گفته‌اند چنین تغییری نیازمند تصویب در مجلس است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy