ایران اینترنشنال - سرطانهایی که قبلا میان کهنسالان رایج بود، حالا در میان جوانان و میانسالان ۲۴ تا ۴۹ ساله آمریکا شایع شده است.
پژوهش انجمن سرطان آمریکا میگوید این اتفاق به خاطر گسترش اپیدمی چاقی مفرط (obesity) است.
این پژوهش نشان داد که در سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۴ میلادی، ۱۲ گونه سرطان مرتبط به چاقی در کنار ۱۸ گونه بیارتباط به چاقی، بیشتر در میان افرادی در این کشور دیده میشود که دچار اضافه وزناند.
سرطان همچنین به طور کلی در سنینی پایینتر از گذشته خود را نشان میدهد.
آنچه باعث تعجب انجمن سرطان آمریکا شده، شیوع سرطانهای روده بزرگ، مخاط رحم، کیسه صفرا، کلیه و پانکراس (لوزالمعده) در میان افراد جوانتر است.
این سرطانها اغلب پس از ۶۰ سالگی و بیشتر پس از ۷۰ سالگی، افراد را مبتلا میکردند.
احمدین جمال، از نویسندگان این پژوهش به سیانان گفت: «یافتههای این پژوهش زنگ خطری برای افزایش سرطانهای مرتبط به چاقی در میان میانسالان در آیندهای نزدیک است.»
سازمان جهانی بهداشت میگوید دستکم یک میلیارد نفر در جهان امروز از اپیدمی چاقی رنج میبرند و نزدیک به ۳۰۰میلیون نفر دچار بیماری چاقی مفرط شدهاند.
آمارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران میگوید دستکم ۲۰ درصد دانشآموزان ایران بهواسطه مصرف شکر، بهخصوص نوشابههای شیرین و کمتحرکی از چاقی رنج میبرند.
بر اساس برآورد این وزارتخانه، ۲۹میلیون نفر در ایران اضافه وزن یا چاقی مفرط دارند و تعداد این افراد در سال ۱۳۹۴ بهنسبت سال ۱۳۵۹، ۵/۵ برابر شده است.
صحبتهای سانسورشده کارلوس کیروش