روز یکشنبه ۲۱ بهمن ماه، در دانشگاه تورنتو، کنفرانسی با عنوان «جامعه مدنی ایران و راهی به سوی دموکراسی» به میزبانی «شوراى ملى ايران براى انتخابات آزاد» برگزار شد. شرکت کنندگان در سخنرانیهای خود درباره ابعاد مختلف، راههای تغییر سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در ایران را سخنرانی کرد کردند.
یکی از شرکت کنندگان در این کنفرانس، مایکل لویت، نماینده پارلمان کانادا بود.
آقای لویت گفت: «ما امروز در این کنفرانس شرکت کردیم که بگوییم در چهلمین سالگرد انقلاب، نظام هنوز به طور مستمر، حقوق مردم ایران را نقض کرده و فراتر از مرزهای ایران به دنبال بیثباتی است.»
آقای لویت در پاسخ به پرسشی در مورد سیاست فعلی دولت کانادا در قبال جمهوری اسلامی گفت: «کانادا از تمامی ابزارهایش - از جمله در سازمان ملل و یا تحریمهایی که اعمال کرده - نسبت به اقدامات ایران واکنش نشان داده و تلاش بر این است که به عنوان صدایی برای مردم ایران، و سرکوبی که با آن روبرو هستند، باشد.»
«ایروین کاتلر» دادستان و وزیر دادگستری سابق کانادا نیز دیگر شرکت کننده در این کنفرانس بود که در حاشیه آن به صدای آمریکا گفت: «مطمئن هستیم این چهلمین سالگرد انقلاب، سرآغاز جنبشی به سوی حمایت از حقوق بشر است.»
آقای کاتلر افزود: «چیزی که ما در ایران شاهد آن هستیم، این است که افراد را به جرم بیگناهی، تحت تعقیب قرار میدهند. یادآور حکایت زمان استالین است که میگفتند شخص را به ما بده، ما هر جرمی بخواهیم به او میچسبانیم.»
او افزود: «پیام ما ضد ایران و ایرانی نیست؛ از قضا برعکس، پیام ما به دولت و ملت کانادا این است: در همبستگی با مردم ایران در حق مسلم شان، در کنار آنها بایستید.»
ز دیگر شرکت کنندگان در این کنفرانس،«علی احساسی» و «مایکل پارسا» دو نماینده پارلمان کانادا بودند. «رضا پیرزاده» و «نازیلا گلستان» از شورای ملی ایران برای انتخابات آزاد هم در این مراسم حضور داشتند.
در بخش میزگرد این کنفرانس، مسیح علینژاد خبرنگار آزاد و مهدی خلجی تحلیلگر مسائل ایران حضور داشتند. بحث تغییر اجتماعی در ایران و نقش مردم از نکات مطرح در میزگرد بود.
مهدی خلجی در سخنان خود گفت: «کاری که باید همه به آن توجه کنند این است که مخالفتشان با جمهوری اسلامی، باعث نشود خودشان به جمهوری اسلامی تبدیل شوند.»
او همچنین تاکید کرد تنفرورزی و نفرتافکنی را باید از هرگونه جنبش دموکراتیک، کنار گذاشت.
مسیح علینژاد هم با اشاره موفقیت های جنبش اعتراض به حجاب اجباری گفت: «زنى كه به پوشش اجبارى نه بگويد، به ديكتاتورى هم نه میگويد.»
زرین محیالدین، برگزارکننده این کنفرانس در پایان گفت هدف اصلی این بود که پرسشهای اساسی در مورد هرگونه تغییر در ایران بررسی شود که به شکل خوبی این کار انجام شد.
جهش دلار به قله شش هفتهی اخیر