برایت احترام قائلم...
ایران وایر - «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران به «علی کریمی» واکنش نشان داد. او در گفتوگو با خبرگزاری دولتی ایرنا گفته است: «اینکه آقای کریمی نگران فشار بر مردم است، ستودنی است.»
پس از اظهارات وزیر خارجه ایران در هفته گذشته، علی کریمی ستاره سابق تیم ملی فوتبال ایران و سرمربی کنونی باشگاه سپیدرود رشت، واکنش نشان داد. محمدجواد ظریف گفته بود «به دفاع از مردم فلسطین افتخار میکند» و همین طور مدعی شد «امروز همه ما زیر فشار هستیم» علی کریمی اما یک روز بعد در اینستاگرام خود نوشت: «اقاى دكتر كدوم (ما) تحت فشارند؟ (ما) ما يا (ما) شما دقيقا؟»
علی کریمی پیش از این هم به اتفاقات سیاسی واکنش نشان داده بود. او حمایت از حسن روحانی برای انتخابات ریاست جمهوری را به شکلی متفاوت از سایر سلبریتیها پیش برد. بدون آنکه در هیچ سخنرانی و محفل انتخاباتیاش حاضر شود، از روحانی به عنوان تنها کاندیدای اصلح برای ریاست جمهوری نام برد.
پیش از آن اما پای یکی از پستهای حسن روحانی از او برای حل و فصل فاجعه ریزگردهای خوزستان کمک خواست. همان روز در اینستاگرام خود خطاب به «معصومه ابتکار» رییس سازمان حفاظت محیط زیست نوشت: «اگر نمیتوانی خدمت کنی، برو تا خیانت نکنی.»
کمی بعد برای سالگرد تولد کوروش هخامنشی پستی در صفحه اینستاگرام خود نوشت که با حمله رسانههای تندرو و حتی روزنامههای دولتی همراه شد. فارس برای کریمی از هشتگ «سلبریتی بیسواد» استفاده کرد. کمی بعد هم ستاد امر به معروف و نهی از منکر اصفهان به درخواست «مهدی تاج» رییس فدراسیون فوتبال اصفهان از علی کریمی بابت حمایت از ورزشکارانی که به دلایل سیاسی اجازه مبارزه با حریفان اسرائیلی را نداشتند شکایت کرد.
مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
این تمام مبارزهها یا رکگوییهای علی کریمی نبود. مهمترین چالشی که کریمی برای فوتبال ایران ساخت به پاییز و زمستان سال ۹۶ خورشیدی مربوط میشود. کریمی در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام خود آغاز به افشاگری بخشی از فسادهای مالی فدراسیون فوتبال کرد. کریمی بارها از شخص مهدی تاج خواست تا در برنامه ۹۰ حاضر شود و پاسخ ابهامات مالی فدراسیون را بدهد و سرانجام «محمدرضا ساکت» دبیر وقت فدراسیون فوتبال پذیرفت که با او مناظره کند.
مناظره علی کریمی و محمدرضا ساکت یکی از پربینندهترین برنامههای صداوسیما در سال ۹۶ شد. مهمترین دیالوگ کریمی در مورد وضعیت فوتبال ایران با حضور مدیران کنونی فدراسیون بود. او خطاب به محمدرضا ساکت گفت: «تا روزی که شماها در این فوتبال باشید، ما رنگ خوشی در فوتبال را نمیبینیم. یک مربی را به جایی رساندهاید که به هم وطن شما توهین کند. بزدل کسی است که شما (محمدرضا ساکت) از کنار آن به راحتی استفاده میکنید. همه من را میشناسند و تا روزی که زنده باشم، این روش را دنبال میکنم.»
پاسخ علی کریمی به «ساشا سبحانی» پسر سفیر سابق ایران در ونزويلا هم یکی از رفتارهای خاص او بود.
میان تمامی جنجالهایی که کریمی در فضای رسانهای و مجازی ساخته، او یکی از فعالترین و البته خاموشترین سلبریتیهای ایران در زمینه کمک به کودکان بیسرپرست، زنان بدسرپرست و خانوادههای مستمند در روستاهای دورافتاده ایران هم بوده است.
حالا محمدجواد ظریف در واکنش به آخرین کنش علی کریمی در فضای مجازی سعی کرده با ادبیاتی متفاوت از «معصومه ابتکار» و با آرامش و کلماتی سیاستمدارانه پاسخ او را بدهد. شاید شناخت از میزان مقبولیت کریمی در جامعه یکی از مهمترین دلایل این پاسخ نرم ظریف باشد که به ایرنا گفته است: «برای آقای کریمی احترام قائلم و تفاوتی بین خودمان نمی بینم. همه ایرانی هستیم و در یک فضا تنفس و در یک کشور زندگی می کنیم. اگر ایشان و دیگرانی از عرایض بنده و یا در واقع از نقل قول های ناقصی از عرایضم دلگیر شده اند، بسیار متاسفم. اما تقاضای من از کریمی عزیز و دلسوز، دیگر دوستان و هموطنان این است که قبل از داوری بر اساس فضاسازی های یک جانبه، یک بار عرایض بنده در آن سخنرانی را بطور کامل گوش دهند.»
وزیر خارجه ایران گفته است:«همه ما مردم ایران در یک کشتی نشسته ایم و تفاوتی میان«ما» نیست.» او همچنین مدعی شده که به عنوان عضوی کوچک از همین خانواده، تلاش میکند بهترین انجام وظیفه را در قبال ملت ایران داشته باشد.