Monday, Feb 18, 2019

صفحه نخست » تعطیلی ۱۸۰ رستوران در تهران؛ فقط باید فلافل فروخت!

kabab.jpgایران وایر - سامان گودرزی

پیتزا فروشی پدرام در جنوب شهر تهران،‌ تنها یکی از ۱۸۰ رستورانی است که به دلیل گرانی مواد اولیه مجبور به تعطیلی شده است. صاحب این رستوران کوچک می‌گوید:‌ «اوایل کارگر داشتم اما بعد از مدتی مجبور شدیم خانوادگی در مغازه کار کنیم. شب‌ها در خانه مواد اولیه را آماده می‌کردیم و روز همراه همسرم مغازه را می‌گرداندیم. کار سفارش گرفتن و تحویل دادن با خودم بود و اگر سفارشی بیرون داشتم با موتور سفارش‌ها را تحویل می‌دادم.»

حسین میانسال است و دخترانش دانشگاهی هستند. می‌گوید:‌ «دو سال مغازه را داشتم اما به خاطر گرانی مواد اولیه وقتی فقط کمی قیمت پیتزاها را بالا بردیم سفارش‌ها خیلی کم شد. البته مردم هم در مناطق پایین شهر قدرت خرید غذاهای فانتزی ندارند. همین که بتوانند شکم بچه‌هایشان را سیر کنند، هنر کرده‌اند. البته باز هم بودند خانواده‌هایی که می‌آمدند اینجا غذا بخورند اما سه نفر فقط یک پیتزای کوچک و سیب‌زمینی سفارش می‌دادند.»

دو روز پیش، علی‌اضغر میر ابراهیمی، رئیس اتحادیه رستوران داران از تعطیلی یک چهارم رستوران‌های تهران به خاطرگرانی گوشت و دیگر مواد اولیه و مشکلات رستوران‌داران خبر داد: «وضعیت به گونه‌ای است که امسال به طرز بی‌سابقه‌ای، شاهد کاهش مشتری در رستوران‌ها هستیم به طوریکه از ۷۰۰ رستوران ثبت شده و دارای مجوز در تهران، ۱۸۰ رستوران، تقاضای انصراف از مجوز و ابطال مجوز خود را به ما اعلام کرده‌اند.»

بهروز در میدان بهارستان تهران کبابی دارد. او قبلا سماورفروش بوده و با کاهش اقبال مردم به خرید سماور مغازه‌اش را به کبابی تغییر کاربری داده است. می‌گوید:‌ «یکی دو سالی هست که سماورها را برده‌ام به انبار چون دیگر کسی سماور نمی‌خرید. اوایل کار کبابی خوب بود اما الان همین هم از رونق افتاده است.»

بهروز از گوشت‌های یخ‌زده تنظیم بازار که در میادین میوه و تره‌بار به فروش می‌رود برای تهیه کباب کوبیده استفاده می‌کند.

او می‌گوید:‌ «من گوشت خوب به مشتری می‌دهم. خودم و مادرم مدت‌ها در صف می‌ایستیم تا این گوشت را تهیه کنیم اگرچه همین هم خیلی سخت گیر می‌آید. بقیه همکارها آشغال گوشت و دنبه و نان و سویا را چرخ می‌کنند اما من دوست دارم کباب خوب دست مشتری بدهم با این حال مشتری چندانی نداریم. انقدر گفته‌اند گوشت سگ و خر و الاغ چرخ می‌کنند که مردم جرات نمی‌کنند بیایند کوبیده بخورند.»

چند ساعت بعد از گفت‌و گو با بهروز در خبری اعلام شد که فروش گوشت منجمد هم در میادین میوه تره بار تا اطلاع ثانوی متوقف شده است.

مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

قیمت این گوشت های منجمد از ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۲۹ هزار تومان بود که بدون هیچ توضیحی، توزیع ‌آن متوقف شد و بعضی از منابع می‌گویند به علت ذخیره‌سازی این توزیع متوقف شده است.

مشخص نیست رستوران‌دارهایی مثل او حالا برای تهیه گوشت چه می‌کنند.

در برخی از رستوران‌های لوکس شمال شهر تهران ماجرا کمی فرق دارد. صاحبان این رستوران‌ها از خرید گوشت گرم می‌گویند و معتقدند کیفیت غذایشان را فدای گرانی گوشت نمی‌کنند.

صاحب یکی از رستوران‌های همیشه شلوغ می‌گوید:‌ «ما همچنان گوشت گرم می‌خریم. قیمت‌ غذاهای گوشتی را از ماه پیش ۲۵ درصد گران کرده‌ایم. شاید یک درصدی مشتری استیک و شیشلیک و غذاهای گوشتی کمتر شده باشد که البته آنقدری به چشم نمی‌آید چون در کل مشتری ما قشر مرفه است.»

صاحب یک کیترینگ هم می‌گوید: «ما خوشبختانه با شرکت‌های قوی و خوبی قرارداد داشتیم و از این بابت متحمل ضرری نشدیم. البته ما غذای بیرون بر برای مشتری تک هم داشتیم اما چون قیمت‌ها را زیاد کردیم انقدر مشتری کم شد که دیگر عملا این سیستم را جمع کردیم و توانمان را گذاشتیم روی کار تحویل غذای شرکتی که بزرگ‌تر و مطمئن‌تر است.»

او هم از بالا بردن قیمت‌ غذاها می‌گوید و می‌افزاید:‌ «قیمت غذای ما تفاوت چندانی نکرده است چون شرکت‌ها میانگین هزینه غذاها را پرداخت می‌کنند.»

در خصوص تهیه گوشت می‌گوید: «ما گوشت خوب و گرم تهیه می‌کنیم. تفاوت قیمت گوشت گرم و سرد حدود چهل هزار تومان است ولی غذاهای شرکتی عموما خورش هستند و وقتی قرار است حدود ۶۵ گرم گوشت در خورش ریخته شود ارزش ندارد برای ۲ هزار تومن کیفیت غذا را خراب کنیم و مشتری‌ را از دست بدهیم.»

اما مسئول صفحه اینستاگرامی رستوران اشکبوس که یک شعبه در بازار و یک شعبه در منطقه پاسداران دارد،‌ در جواب یکی از مشتریانش در خصوص افزایش قیمت‌ها نوشته است:‌ «قیمت گوشت و مرغ دو برابر شده است و ما از ساعت ۴ صبح در صف کشتارگاه هستیم تا با التماس گوشت بخریم. به جرات می‌توانم بگویم شاید نصف رستوران‌دارهای تهران تا عید تعطیل شوند. ما با بدبختی گوشت می‌خریم. گوشت شیشلیک کیلویی ۵۷ هزار تومن شده ۹۳ هزار تومن و اگر اوضاع همین‌طور باشد بعد از عید هر دو شعبه را تعطیل می‌کنیم و تعطیلی دو شعبه مساوی با بیکار شدن ۷۳ نفر است.»

یکی از رستوران‌دارهای مناطق بیرون از شهر هم که اخیرا رستورانش را تعطیل کرده است، می‌گوید:‌ «اول کمی قیمت‌ها را بالا بردیم بعد کارگرها را اخراج کردیم اما در نهایت دیدیم که کلا وجود رستوران هزینه است. از مالیات گرفته تا خرج آب و برق و ... برای همین تعطیل کردیم. تو این مملکت فقط می‌شه‌ فلافل فروخت!»



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy