Monday, Mar 4, 2019

صفحه نخست » آذری جهرمی: صدا و سیما سه روز نتایج نظرسنجی را دستکاری کرد + مدرک

jahromi_030419.jpgیورونیوز - محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران از دستکاری صداوسیما در یک نظرسنجی تلوزیونی خبر داده و اسناد و مدارک آن را نیز تویت کرده است.

ماجرای ارسال پیامک‌ها به برخی شهروندان و نظرخواهی دستکاری شده صداوسیما حالا به مرحله جدیدی رسیده است. آذری جهرمی در حساب رسمی تویتر خود نوشت: «بررسی‌های بیشتر نشان می‌دهد، دستکاری در نظر مردم برای انتخاب محبوبترین برنامه سال صداوسیما صرفا برای یک روز نبوده و در سه روز متوالی صورت پذیرفته است.» او در متن خود از دو هشتگ #گزارش_به_مردم و #حق‌الناس استفاده کرده است.

مطالب بیشتر در سایت یورونیوز

چند روز پیش برخی شهروندان پیامکی دریافت کردند که نشان می‌داد آنها در نظرسنجی برنامه تلوزیونی «برنده باش» شرکت کرده‌اند. با این حال بسیاری از این افراد برنامه مورد نظر را ندیده بودند، چه برسد به اینکه در مسابقه آن شرکت کنند. توییتر به کمک آمد و برخی کاربران آذری جهرمی، معروف به «وزیر جوان» را مورد خطاب قرار داده از او خواستند تا در این باره پاسخگو باشد. بعد از افشای ماجرای دستکاری در آرا، مقامی در صداوسیما شرکتی را مقصر این اتفاق دانست که از وزارت ارتباطات مجوز گرفته و رئیس مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات نیز به این موضوع واکنش نشان داد.

واکنش نماینده مجلس به دستکاری صداوسیما

عبدالکریم حسین زاده، نماینده مجلس نیز به دستکاری صداوسیما در نظرسنجی اخیر واکنش نشان داده و در حساب رسمی تویترش نوشت: «دستبرد به حریم شماره‌های خصوصی مردم و سوءاستفاده از آنها در مقیاس گسترده، این بار در نظر سنجی صدا و سیما تکرار شد.» او از وزارت ارتباطات خواست تا عوامل این دستکاری معرفی شوند.

صداوسیما یا وزارت ارتباطات؟

در همین حال، روابط عمومی معاونت سیما در خبری اختلال در سیستم رای‌گیری را تایید کرد و آن را به استقبال مردم از نظرسنجی نسبت داد. در این خبر اعلام شد: «رای‌گیری بخش مردمی جشنواره تلویزیونی جام‌جم که از ۲۳ بهمن شروع شد، تا پنجشنبه ۹ اسفند بیش از ۴۰ میلیون رأی در سامانه USSD و روبیکا به خود اختصاص داد، اما ایجاد اختلال در این سامانه حاشیه ساز شد.»

به ‌دنبال ایجاد اختلال در سامانه، برگزارکنندگان جشنواره تصمیم گرفتند آرای مردمی را تا ساعت ۲۴ پنج‌شنبه لحاظ کرده و روند رای‌گیری مردمی تا زمان برطرف شدن مشکل، متوقف شود. روابط عمومی معاونت سیما هم‌چنین اعلام کرد: «اصالت رای رسیده در بازه زمانی بروز اختلال، در حال بررسی است. روند رای‌دهی نیز مطابق روال گذشته دوباره از دوشنبه آغاز و تا پیش از اختتامیه ادامه خواهد داشت.»

«تغییر آرا توسط شرکت طرف قرارداد انحصاری با صداوسیما انجام شده است»

جمال هادیان طبائی زواره، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره برخی ادعاهای مطرح شده از سوی دبیر جشنواره به ایرنا گفت: «دبیر جشنواره تلویزیونی جام جم مدعی شده جابجایی آرای نظرسنجی محبوبترین برنامه صداوسیما را شرکتی که از وزارت ارتباطات مجوز دارد، انجام داده است. تغییر آرا در شرکت طرف قرارداد انحصاری تبلیغات صداوسیما صورت پذیرفته که هیچ مجوزی از وزارت ارتباطات نیز ندارد و توصیه می‌کنیم منتظر گزارش تکمیلی بمانند و سپس اظها نظر کنند.»

نخستین واکنش تویتری وزیر ارتباطات

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌گوید بعد از استعلام‌ها و تحقیقات اولیه به جدول و اعدادی استناد کرد که بر اساس آن در نظرسنجی اخیر صداوسیما برای انتخاب محبوب‌ترین برنامه سال دستکاری صورت گرفته است.

او نخست در تویترش نوشت: «تصاویر زیر، گویای بخشی از اتفاقاتی است که در نظرسنجیِ انتخاب محبوبترین برنامه سال صداوسیما، رخ داده است. گزارشِ بررسی تکمیلی در حال نهایی شدن است. نتایج برای رسیدگی به صداوسیما و پلیس فتا ارسال خواهد شد.»

ماجرای مسابقه چه بود؟

بخش مردمی که ۱۴۲ فرد و اثر را شامل می‌شود به ۴۸ فرد و اثر برتر محدود شد و رقابت تنگاتنگی شکل گرفت. به این ترتیب نتایج نشان می‌دهد که تا پنجشنبه در گروه سریال پایتخت ۵ و بانوی عمارت، برنامه‌های نود و برنده باش، برنامه‌های پرمخاطب حالا خورشید و سمت خدا، مجریان برتر مرد رضا رشیدپور و نجم‌الدین شریعتی، مجریان برتر زن مژده لواسانی و فاطمه امینی، تیتراژهای برتر دورهمی و شبی با عبدی، بازیگران برتر زن مریم مومن و ریما رامین‌فر، بازیگران برتر مرد حسام منظور، بهرام افشاری به ترتیب صدرنشین شدند. به دنبال ایجاد اختلال در سامانه و پس از بررسی‌های فنی و رایانه‌ای گسترده، آرای مردمی تا ساعت ۲۴ پنج‌شنبه لحاظ شد اما روند رای گیری مردمی تا زمان برطرف شدن مشکل، متوقف شد.

از دستکاری در یک نظرسنجی تا بازگشت به حوادث ۸۸

اما بر ملا شدن دستکاری در یک برنامه صداوسیما حالا موج دیگری به راه انداخته که در آن شماری از کاربران عمدتا روزنامه‌نگار، با حمایت از آذر جهرمی به اعتراض‌ها به نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ اشاره می‌کنند. صبا آذرپیک، روزنامه‌نگار نوشت‌:« ٨٨ هم، مردم همين را مي خواستند»

علاوه بر مرور حوادث سال ۸۸ دستکاری در نظرسنجی اخیر همچنین سوا‌ل‌ها درباره سرقت آرشیو صداوسیما و نمایش آن در قالب چند برنامه مستند در یک شبکه تلوزیون خارجی را روی میز گذاشته است.

صداوسیما پاسخگو باشد

بیژن نفیسی، مدرس روزنامه‌نگاری به ایسنا گفته که صداوسیما نه تنها درباره دستکاری آرامی مردمی که در باید درباره خروج آرشیو این سازمان نیز پاسخگو باشد. به گفته او «باید یک سیستم نظارتی باشد که مشخص شود که چه کسی و برای چه کاری می‌خواهد از آن آرشیو استفاده کند. تفریح نیست که هر کسی بتواند به آرشیو دسترسی داشته باشد و در نهایت سر از رسانه‌های دیگر دربیاورد.»

مدیران کنونی صداوسیما از جمله نیروهای محافظه‌کار سیاسی در ایران به شمار می‌آیند هستند. پس از ده سال حضور عزت‌الله ضرغامی در صندلی ریاست صداوسیما سال ۹۳ این صندلی به محمد سرافراز رسید. او دکترای علوم سیاسی خود را از بیروت گرفته و آخرین پست او معاون برون مرزی سازمان صداوسیما بوده است. سرافراز اردیبهشت ۹۵ از سمت ریاست صداوسیما استعفا داد و بعد از او نیز علی عسگری، معاون توسعه و فناوری سازمان صداوسیما بر صندلی ریاست تکیه زد.

یکی دیگر از حاشیه‌های صداوسیما در چند ماه اخیر نمایش شخصیت‌های مذهبی از جمله محسن قرائتی و مصباح یزدی در برنامه تلوزیونی کودکان بود.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy