رادیو فردا - مقامهای فدرال آمریکا روز سه شنبه ۲۱ اسفند از پرونده تقلب جهت کمک به فرزندان ثروتمندان و افراد مشهور برای گرفتن پذیرش در دانشگاههای معتبر و برجسته آمریکا خبر دادهاند.
در میان ۴۰ نفری که در این پرونده نامشان مطرح شده نام فلیسیتی هافمن و لوری لافلین، دو هنرپیشه معروف آمریکایی و همچنین دو ایرانی- آمریکایی نیز به چشم میخورد. نام دکتر همایون زاده، استاد دانشگاه و علی خسروشاهیان، مربی سابق تیم فوتبال زنان دانشگاه جنوب کالیفرنیا در این پرونده مطرح شده است.
به گزارش رویترز، این افراد متهم هستند که به برگزارکنندگان امتحانات و مربیان ورزشی رشوهها دادند تا با جعل مدارک دانش آموزان ثروتمند، زمینه ورود آنها را به دانشگاه شاخص آمریکایی فراهم کنند.
اندرو للینگ، دادستان فدرال در ایالت ماساچوست در کنفرانس خبری روز سه شنبه گفت: والدینی (که نامشان در این پرونده مطرح شده ) افراد صاحب ثروت و امتیاز هستند. در مقابل هر دانشجویی که با تقلب پذیرفته شده یک دانشجوی صادق و با استعداد از ورود به این دانشگاه های محروم شده است.
طبق این گزارش ویلیام «ریک» سینگر، ۵۸ ساله، روز سه شنبه در دادگاهی اتهام رهبری این شبکه تقلب و کلاهبرداری را پذیرفت. او متهم است که از ۱۰۰ هزار دلار تا دو میلیون و ۵۰۰ هزار دلار جهت کمک به هر یک از فرزندان این افراد برای گرفتن پذیرش دریافت کرده است. این پولهای از یک طریق یک موسسه خیریه جابه جا شده است.
ویلیام «ریک» سینگر در دادگاه گفته است: من پذیرش برای یک دانشجو را با رشوه یا پرداخت پول می خریدم.
مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
جان واندروم، یک مربی سابق دانشگاه استنفورد که با ویلیام سینگر همکاری میکرده، هم در دادگاه اتهامات خود را پذیرفته است.
فلیسیتی هافمن بازیگر سریال محبوب «دسپرت هاوس وایفز» در دادگاه حاضر شده و با وثیقه ۲۵۰ هزار دلاری آزاد شده است.
موسیمو جیانولی همسر لوری لافلین، بازیگر«فول هاوس» نیز با قرار یک میلیون دلاری آزاد شده است.
دادستان ها تاکنون نام ۳۳ پدر و مادر و ۱۳ مربی ورزشی و دستیاران ویلیام سینگر در این پرونده را اعلام کردهاند. این در حالی است که رسانه میگویند، این پرونده احتمالا در آینده ابعاد بزرگتری پیدا خواهد کرد و نامهای بیشتری نیز مطرح میشوند.
نام دانشگاههایی مانند ییل، استنفورد و جرج تاون در این پرونده مطرح شده است.
یک ایرانی در میان متهمان بزرگترین پرونده تقلب در دانشگاههای امریکا
نیک ولف - ایران وایر
مقامات فدرال دولت امریکا اخیرا دهها فرد را در بزرگترین پرونده تقلب در نظام دانشگاهی امریکا متهم کردهاند. طبق دادنامه، این افراد با توسل به طرق مختلف، اقدام به رشوهگیری، رشوهدهی، تقلب در امتحان ورودی دانشگاهها و دستکاری و جعل سوابق ورزشی دانشجویان سعی کردهاند پذیرش آنها در دانشگاههای برتر کشور را تضمین کنند. دانشگاههای مورد بحث در این پرونده، دهها دانشگاه در سراسر امریکا هستند که از مهمترین آنها میتوان به دانشگاههای «ییل»، «جورجتاون»، «استنفورد» و «دانشگاه کالیفرنیای جنوبی» اشاره کرد.
به گزارش «نیویورک تایمز»، در میان متهمان پرونده، نام بسیاری از مدیران مدارس و دانشگاهها، مربیان ورزشی و والدین دانشجویان به چشم میخورد؛ والدینی که تمام آنها از اقشار متمول جامعه با شغلهایی مهم، از مدیران شرکتهای عظیم گرفته تا بازیگران هالیودی هستند. در یکی از این تقلبها، دختر نوجوانی که در عمرش فوتبال بازی نکرده است، به عنوان ستاره فوتبالیست در دانشگاه ییل پذیرفته میشود با ۱.۲ میلیون دلار رشوه. مورد دیگر، دختری است که پذیرش دانشگاه کالیفرنیای جنوبی را به خاطر فعالیتهای ورزشی خود گرفته است؛ فعالیتهایی که حاکی از استعداد او در قایقرانی بودند اما عکسی که در پروندهاش به عنوان مدرک این استعداد موجود است، عکس شخصی دیگری است. میزان رشوه پرداختی این خانواده، ۲۰۰ هزار دلار اعلام شده است.
یکی از متداولترین شیوههای این باند برای تضمین پذیرش دانشجو، جعل سوابق ورزشی او از طریق رشوهدهی به مربیان ورزشی دانشگاهها و مدارس مختلف بوده است. این جا است که نام یک مربی فوتبال باسابقه ایرانی به چشم میخورد؛ «علی خسروشاهین»، مربی سابق تیم فوتبال دختران دانشگاه کالیفرنیای جنوبی که برای هفت فصل در این سمت بود. به گزارش «لسآنجلس تایمز»، او که در سال ۲۰۱۳ از شغل خویش برکنار شد، به تازگی متهم شده است که در مجموع ۳۵۰ هزار دلار برای جعل مدارک ورزشی برای دانشجویان رشوه دریافت کرده است. تمام این مبالغ به حساب باشگاه ورزشی خسروشاهین به نام باشگاه فوتبال «نیوپورت» واریز شده است.
مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
علی خسروشاهین نامی آشنا در فوتبال امریکا و به ویژه ایالت کالیفرنیا است. پیش از رسوایی اخیر، سابقه حرفهای او درخشان بود و حتی در سال ۲۰۰۷ برترین مربی فوتبال کشور نامیده شد. پس از اخذ مدرک کارشناسی از دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در سال ۱۹۹۴، علی خسروشاهین فعالیت حرفهای خود را به عنوان فوتبالیست در تیم «استنفورد فلکونز» شروع کرد و از سال ۲۰۰۴ به صورت حرفهای شغل مربیگری فوتبال را در دبیرستانهای امریکا پی گرفت. پس از مدت کوتاهی به جام باشگاهی دانشگاههای امریکا راه پیدا کرد و مربی تیمهای متعددی در این جام شد که با بعضی از آنها سابقه قهرمانی را نیز به کارنامه خویش اضافه کرد. او همچنین سابقه فعالیت در خارج از امریکا به عنوان دستیار مربی تیم ملی مکزیک را نیز دارد.
در سال ۲۰۱۳، هنگامی که در اوج موفقیت با تیم دختران دانشگاه کالیفرنیای جنوبی بود، سایتی ورزشی مصاحبهای با او کرد و مصاحبهگر نظر وی را درباره تقلب و دروغگویی جویا شد. خسروشاهین با اعتماد به نفس کامل توضیح میدهد در این ورزش و این فضا جای تقلب نیست و خود وی اگر کسی را در حال تقلب ببینید، او را لو خواهد داد. بعد داستانی تعریف میکند که سال اولی که در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی استخدام شده بود، به یک میهمانی میرود و در آنجا خانوادهای را میبیند که پسرشان را پیش از آن در یکی از تیمهای خود استخدام کرده بود. پدر شاگرد نزد آقای خسروشاهین آمده و پس از تشکر و خوشوبش، با او عکسی گرفتهاند. آن شب میگذرد اما از قرار معلوم، دختر همان خانواده نیز در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی حضور داشته است و کمی پس از این دیدار، در ترکیب تیم فوتبال قرار میگیرد. چندی بعد ایمیلی با عکس آقای خسروشاهین با پدر دختر فوتبالیست در دانشگاه پخش و طبق اظهارات خود خسروشاهین، او مجبور به پاسخگویی و ابهامزدایی از ماجرا میشود. جالب اینجا است که خسروشاهین در این مصاحبه آن اتفاق را دلیل منش خویش در مبارزه با تقلب و رشوهگیری عنوان میکند. ولی در پرتو مدارک اخیر، شاید باور توضیحاتش در آن ماجرا هم کمی سخت باشد.
تمام افراد دخیل در این پرونده از مشاغل خویش در دانشگاههای امریکا اخراج شدهاند و منتظر رسیدگی نهایی پرونده در دادگاه فدرال هستند. به گزارش «افبیآي»، تخمین کلی رشوههای پرداختی در این پرونده بیش از ۲۵میلیون دلار است و ممکن است افراد بیشتری نیز به زودی به لیست متهمان اضافه شوند. خسروشاهین به همراه سایر متهمان این پرونده طی روزهای گذشته در لسآنجلس بازداشت شد و اکنون به قید وثیقه آزاد و منتظر زمان دادگاه است.
برای عید امسال کسی شمال می رود؟