Tuesday, Apr 2, 2019

صفحه نخست » سیل در ایران؛ از توطئه خارجی‌ها تا جدل لفظی سپاه و دولت

seil3.jpg ایران وایر - شیما شهرابی - ماشین‌ها توی آب شناورند و درخت‌ها‌ی حاشیه خیابان تا نیمه در آب فرو رفته‌اند. تصاویر جدیدی که از سیل ایران در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شده است، مربوط به سیل امروز در همدان است.

بارندگی در بسیاری از نقاط ایران ادامه دارد. چندین روستا در استان‌های خوزستان، لرستان، ایلام، کرمانشاه، قزوین و دیگر استان‌های درمعرض وقوع سیل، تخلیه شده‌اند. راه‌های ارتباطی چند شهر هم به طور کامل قطع شده است. رضا همتی زاده؛ فرمانده پلیس راه ایلام خبر داده که با طغیان رودخانه «میمه زرین آباد» راه ارتباطی ایلام به دهلران کاملا قطع شده است. سید حبیب‌الله موسی؛ بخشدار معمولان هم از قطع شدن راه ارتباطی شهر معمولان به طور کامل خبر داده است:« کوه گاوزرده ریزش کرده و ارتباط شهر معمولان با پلدختر را قطع کرده و در بالای شهر معمولان هم در محدوده پل دول گپ مسدود شده‌است.»

سازمان مدیریت بحران هشدار داده که امروز ‌بارش باران همراه با رگبار و رعد و برق،وزش باد، وقوع سیلاب و طغیان رودخانه‌ها در استان‌ها‌ خوزستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری و ایلام است و ‌احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌ها وجود دارد. سخنگوی وزارت کشور ایران نیز از آماده‌باش۲۴ ساعته شورای هماهنگی مدیریت بحران در ۲۳ استان به‌دلیل بارندگی در روزهای آینده خبر داده است. سلمان سامانی گفته این تصمیم براساس دستور وزیر کشور گرفته شد. به‌گفته سخنگوی وزیر کشور، مدیران ادارات مربوطه تا بازگشت شرایط عادی در محل ماموریت خود حاضر هستند و مرخصی آنها لغو شده است.

سازمان هواشناسی هم اطلاعیه ویژه‌ای صادر و توصیه کرده مردم در روزهای ۱۲ و ۱۳ فروردین تا حد امکان از سفر به مناطق غرب و جنوب غرب پرهیز کنند. روز ۱۳ فروردین در ایران روز طبیعت نامگذاری شده و طبق یک سنت قدیمی ایرانیان آن روز را در پارک‌ها، جنگل‌ها و حاشیه رودخانه‌ها می‌گذرانند.

سازمان هواشناسی در اطلاعیه ویژه از وزش شدید باد در استان‌های یزد، مرکزی، اصفهان، قم ، جنوب تهران و شمال فارس در روز دوشنبه خبر داده و احتمال داده که وزش شدید باد موجب خسارت شود.

مجادله و مسابقه سپاه و دولت

از سوی دیگر بحران سیل در روزهای اخیر مناقشه و مسابقه‌ای را میان دولت و سپاه ترتیب داده است. سخنگوی سپاه پاسداران از آماده باش کلیه یگان‌های مهندسی و امدادی سپاه و قرارگاه خاتم الانبیا (ص) در سراسر کشور خبر داده است و همزمان اسحاق جهانگیری عازم کرمانشاه شده تا در جلسه ستاد مدیریت بحران این استان که خطر وقوع سیلاب در بسیاری از مناطق آن پیش بینی شده، شرکت کند.

مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

در اولین روزهای فروردین سپاه پاسداران درمنطقه آق قلا حضور پیدا کرد و شامگاه چهارم فروردین بخشی از مسیر خط آهن گرگان-اینچه‌برون در شمال شهر آق‌قلا را در سه نقطه منفجر کرد.علت انفجار،«رهاسازی آب انباشت‌شده در منطقه» اعلام شد و محسن رضایی، فرمانده اسبق سپاه پاسداران، از این انفجارها به عنوان «انفجار امید» یاد کرد. روز هفتم فروردین، گردان مهندسی و تخریب سپاه با دستور مستقیم محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه، بخشی از جاده «چارقلی-گمیشان» را منفجر کرد. این دو انفجار به عنوان راه حل خروج آب از این منطقه مورد تحسین و تقدیر رسانه‌های وابسته به سپاه پاسداران قرار گرفت. اما دو روز پیش حسن روحانی از این اقدام انتقاد کرد و آن را بی فایده دانست:« برای خالی کردن آب جمع شده حتی مسیر جاده‌ها و نیز راه آهن را هم شکافتند، اما اتفاق خاصی نیفتاد و تنها از یک طرف به طرف دیگر منتقل شد.»

انتقاد تلویحی روحانی از این اقدام سپاه البته با واکنش تلویحی فرمانده سپاه پاسداران رو به رو شد. محمدعلی جعفری همزمان با بازدید از مناطق سیل زده گفته:«امیدواریم با این کارهایی که انجام می‌شود و انفجارهایی که صورت می‌گیرد دیگر به ما تهمت اینکه آب را از این طرف به آن طرف انتقال می دهیم، نزنند؛ چون اینجا نقطه ای است که آب باید خارج شود.»

حسن شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان نیز در پاسخ به صحبت‌های حسن روحانی درباره انفجار سپاه گفته:« کاش آقای رئیس جمهور به اظهارات مردم آسیب دیده که در گفت‌و‌گو با خبرنگاران مطرح شده و از شبکه‌های صدا و سیما پخش می‌شود، نیم نگاهی می‌انداختند و قدردانی آنان از سپاه، بسیج، هلال احمر، اورژانس، نیروهای جهادی و مراکز دولتی حاضر در صحنه را ملاحظه می‌کردند و به جای انتقاد سوال برانگیزشان که بلافاصله با استقبال رسانه‌های بیگانه روبرو شد، به سپاه و همه نیروهای حاضر در صحنه یک خسته نباشید می‌گفتند؛ ولو یک خسته نباشید خشک وخالی.» او از بازدید دیرهنگام روحانی از مناطق سیل زده هم انتقاد کرده است:« کاش آقای روحانی بلافاصله بعد از انتشار خبر سیل ویران‌گر در استان‌های گلستان و مازندران از سفر ظاهرا تفریحی خود در جزیره قشم چشم پوشی می‌کردند و برای همدردی با مردم مصیبت دیده عازم استان های سیل زده می‌شدند که متاسفانه چنین نکردند.»

عدم حضور رئیس جمهوری در مناطق سیل زده در اولین روزهای فروردین ماه مورد انتقاد بسیاری از کاربران شبکه‌های مجازی هم قرار گرفته بود.

علت سیلاب‌ها چیست؟

در حالی که بسیاری از کارشناسان محیط زیست موضوع سیلاب‌های اخیر ایران را مورد بحث قرار می‌دهند و موضوعاتی مانند جنگل تراشی و پرکردن مسیل‌ها به عنوان دلایل وقوع سیلاب در برخی استان‌ها عنوان شده است، وابسته به سپاه پاسداران وقوع سیلاب‌ها را ناشی از دستکاری و تحریک اقلیمی توسط دشمنان دانست و نوشت:« دلایل مهمی وجود دارد که سیل‌باریهای اخیر می‌تواند ناشی از یک دستکاری اقلیمی خارجی باشد.»

پیش‌ترغلامرضا جلالی؛ مسئول سازمان پدافندغیرعامل در سومین کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی، تغییرات اقلیمی را مشکوک به دخالت خارجی‌ها دانسته بود:«تغییرات اقلیمی کشور ما مشکوک به دخالت خارجی‌هاست به طوری‌که مراکز علمی مطالعه کرده و سرنخ‌هایی پیدا کرده که تیم‌های مشترکی از ترکیه و اسراییل بر روی حوزه ما کارکرده که ابرها را غیرقابل باروری کرده یا برف دزدی می کنند.» او عنوان کرده بود این گزاره از سوی نهادهای علمی کشور تائید شده است. موضوعی که از سوی احد وظیفه مدیر کل پیش‌بینی سازمان هواشناسی رد شد. احد وظیفه همان‌وقت گفت:« براساس اطلاعات هواشناسی امکان این که کشوری برف یا ابری را بدزد، وجود ندارد.» با این حال خبرگزاری تسنیم بار دیگر به این موضوع اشاره کرده و از مسئولان کشور خواسته این پدیده را بررسی کنند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy