Wednesday, Apr 3, 2019

صفحه نخست » سربازهای چاق‎؛ مشکلی جدی برای قدرتمندترین ارتش‎های جهان

weight_040319.jpgبی بی سی - امروزه حتی بزرگ‎ترین نیروهای نظامی جهان هم از عواقب چاق شدن در امان نمانده‎اند و این باعث شده آن‎ها در استخدام نیروهای تازه با مشکل روبرو شوند. از جمله این نیروها، ارتش آمریکا است، ارتشی که درگیر جنگی بیهوده با ترازوهاست ... جنگی که ظاهرا در آن بازنده خواهد بود.

بنابر گزارش شرکت سیاست‎گذاری جهانی رند در سال ۲۰۱۸، نزدیک به ۶ درصد از سربازان آمریکایی یا اضافه وزن داشته‌اند و یا چاق بوده‌اند. در تعاریف نظامی از شاخص توده بدن برای اندازه گیری چاقی استفاده می‎شود. روشی که تناسب اندام فرد را با مقایسه وزن و قد او مشخص می‎کند.

به این ترتیب ارتش‎ها در سراسر جهان با کاهش نیروی ذخیره انسانی روبرو هستند. طبق آمار نیروی نظامی آمریکا در سال ۲۰۱۷ تنها ۱۱ درصد از جوانان ۱۶ تا ۲۴ سال - که گروه سنی اصلی برای اشتغال در این حوزه به حساب می‏آیند -علاقمند به پیوستن به ارتش بودند.

بدتر اینکه، سالانه یک سوم متقاضیان پیوستن به ارتش به دلیل چاقی مفرط رد می‏شوند.

دشمن درون

جفری فیلیپس، ژنرال ارشد بازنشسته سال گذشته میلادی گفت ارتش آمریکا بیش از یک و نیم میلیارد دلار صرف درمان بیماری‎های مربوط به چاقی و پر کردن جای خالی سربازانی می‎کند که به دلیل نداشتن تناسب اندام مجبور به ترک ارتش شده‎اند.

البته این مشکل فقط مختص قدرتمندترین ارتش دنیا نیست.

ارتش چین

غذای ناسالم و خودارضایی، عواملی هستند که روزنامه چینی " پیپلز لیبریشن آرمی دیلی" وابسته به نیروی نظامی این کشور سال گذشته میلادی از آن‎ها یاد کرد. به گزارش این روزنامه رژیم غذایی ناسالم، فعالیت بدنی کم و "خود ارضایی" دلیل اصلی بالا رفتن آمار جوانانی بود که در آزمایش‎های تناسب اندام برای پیوستن به ارتش پذیرفته نشدند.

این روزنامه در سرمقاله خود نوشت:" نشستن طولانی موقع انجام بازی‎های کامپیوتر، خودارضایی بیش از اندازه و فعالیت بدنی بسیار کم دلایل چنین اتفاقی هستند."

با وجود شرایط استخدامی آسان برای نیروهای جدید، مقام‌های نظامی می‏گویند سال ۲۰۱۷ نزدیک به ۲۰ درصد از متقاضیان کار در ارتش چین نتوانستند آزمایش‎های مربوط به اندازه‎گیری وزن را با موفقیت پشت سربگذارند.

این روزنامه همچنین ادعا کرده برخی از پرسنل نظامی هم موفق به اتمام مسابقه دوی ۵ کیلومتر نشده‎اند.

مشکل ایران

بنابر اطلاعات وبسایت "گلوبال فایر پاور"، ایران بیش از نیم میلیون پرسنل نظامی مشغول به کار دارد.

اما مقاله‎ای که ژانویه گذشته در مجله "بی‌ام‌سی پابلیک هلث" منتشر شد از آمار ۱۳ درصدی چاقی در نیروی نظامی ایران خبر داد. طبق این مقاله ۴۱ درصد از سربازان ایرانی هم اضافه وزن دارند.

مصیبت بریتانیایی‌ها

نوامبر گذشته در پی انتشار خبر اعمال نظارت‎های شدید بر سربازان پایگاه "گتریک گاریسون"، بزرگ‏ترین مقر نظامی بریتانیا، مسأله وزن در ارتش این کشور به اخبار داغ رسانه‎ها تبدیل شد.

سربازان این پایگاه از خرید ساندویچ‎های شعبه محلی "گرگز" (یکی از معروف‎ترین فروشگاه‎های نان و شیرینی زنجیره‌ای در این کشور) منع شده بودند. این دستور در حالی صادر شد که وزرات دفاع بریتانیا از آمار ۱۰ درصدی چاقی در میان سربازان همه شاخه‎های نظامی کشور خبر می‎داد.

در این میان لرد مک‎کول از دالیچ، جراح و عضو مجلس اعیان بریتانیا در رابطه با ضرر و زیان‏ هنگفت تاثیر چاقی بر ماشین‎های نظامی کشور هشدار داد.

به گفته او صندلی‎های پرتاب هواپیما و دریچه‎های فرار زیردریایی‎ها باید طوری تغییر کنند که برای سربازان بزرگ‎تر هم قابل استفاده باشند. او ماه فوریه در یکی از مناظره‎های مجلس گفت: "بزرگ‎ترین و جدی‎ترین اختلال در غذا خوردن، همه‌گیر شدن چاقی است که اخیرا نیروهای مسلح را هم تحت‎الشعاع قرار داده."

راهکارهای ارتش هند

نیروی نظامی هند آوریل گذشته قوانین سختی را برای مبارزه با چاقی سربازان خود وضع کرد.

این قوانین شامل برخی اقدامات علیه فرماندهان و سربازانی که اضافه وزن دارند می‎شود، به عنوان مثال آن‎ها از ارتقاء شغلی یا گرفتن پست در خارج کشور محروم خواهند شد.

طبق تحقیقی که سال ۲۰۱۶ انجام شد، یک سوم سربازان هندی اضافه وزن دارند.

طرح مبارزه با چاقی علاوه بر این شامل آزمایش‎ها و بازبینی‎های بدون هماهنگی قبلی و انواع مجازات برای کسانی است که بیش از ۱۰ درصد وزن ایده‎آل‎شان، اضافه وزن داشته باشند.

روزنامه "ایندیا تودی" به نقل از یکی از افسران ارتش هند نوشت: "نمی‎خواهیم سربازان‌مان به بیماری‎های مرتبط با سبک زندگی از جمله چاقی گرفتار شوند. به هر حال این سربازان روی عملکرد کارآمد ارتش تأثیر می‎گذارند."

رژیم غذایی اسپانیایی‎ها

"لا لخیون"، نیروی پیاده نظام معروف اسپانیا، سال گذشته به دلیلی به غیر از پیراهن‎های یقه باز یونیفرم‎ سربازهایش تیتر خبرها شد.

بیش از ۳ هزار نفر از اعضای پیاده نظام این کشور برای اندازه‎گیری شاخص توده بدنی‎شان به اجبار مورد آزمایش‎ قرار گرفتند. ۶ درصد از این افراد با شاخص توده بدنی بیش از ۳۰ چاق شناخته شدند و رژیم غذایی برای آن‎ها درنظر گرفته شد.

کاهش بودجه دفاعی در آفریقای جنوبی

اخبار مربوط به کاهش بیشتر بودجه دفاعی، تنها دلیل بحث در مورد ارتش آفریقای جنوبی نبوده است.

تازه‎ترین آمار سازمان سلامت نظامی آفریقای جنوبی (سال ۲۰۱۲) نشان می‎دهد که نزدیک به ۱۰ درصد نیروی دفاعی این کشور چاق هستند. کارشناسان نظامی هشدار می‎دهند که این مسأله می‎تواند آمادگی رزمی ارتش این کشور را تحت‎الشعاع قرار دهد.

گرگ میلز، یکی از مدیران بنیاد "برنتهرست" در مقاله خود در روزنامه دیلی ماوریک نوشت: "از مجموع ۷۶ هزار زن و مرد شاغل در ارتش، از نقطه نظر پزشکی تنها حدود ۱۰ درصد آماده اعزام هستند. به این ترتیب با در نظر گرفتن نیاز به کار نوبتی و کار آموزی، حدود دو هزار نفر از نیروها در دسترس هستند."

بازنشستگی زودهنگام در مکزیک

مقام‎های نظامی مکزیک هم در سطوح مختلف با مشکل چاقی دست و پنجه نرم می‎کنند. سال ۲۰۱۵ به بیش از ۱۳۰۰ سرباز که شاخص توده بدنی‎شان بالای ۳۵ بود، دستور داده شد زودتر از موعد خود را بازنشسته کنند.

ارتش این کشور علاوه بر این از ۱۲ هزار سرباز دیگر خود خواست تناسب اندام‎شان را بدست بیاورند.

بنا بر گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در سال ۲۰۱۵، بعد از آمریکا ( ۲/۳۸ درصد)، مکزیک با آمار ۴/۳۲ درصدی ، بیشترین نرخ چاقی را در میان ۳۵ کشور عضو این سازمان دارد.

چرا چاقی تا این حد دردسرساز است؟

به شکل نظری، پرسنل نظامی با توجه به تمرینات بدنی‌‏شان باید نسبت به افراد معمولی اندام بهتری داشته باشند. اما نمونه‎های زیادی وجود دارند که ثابت می‏کنند اوضاع همیشه اینطور پیش نمی‏رود.

دلیلش چیست؟ مطالعات دانشگاهی زیادی روی این موضوع انجام شده است. یکی فرضیات که بیش از همه به آن استناد می‎شود این است که پرسنل نظامی بیشتر از سایرین در معرض شرایط استرس‎زا، خطر مرگ، مواد مضر و محرومیت مداوم از خواب کافی هستند، عواملی که می‎توانند به عادات بد غذایی منجر شوند.

اما چیزی که با اطمینان می‎توان گفت این است که چاقی به یکی از بزرگ‎ترین دشمنان نیروهای نظامی در سراسر جهان تبدیل شده است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy