Thursday, Apr 18, 2019

صفحه نخست » پاسدارانِ «تروریست» نه پاسداران «انقلابی»

sepah_rahbar.jpgکیهان لندن - فرصت‌ها پایان یافت و تصمیم نهایی گرفته شد، رژیم تهران ضربه‌‌ی کمرشکن، سرنوشت‌ساز و بی‌سابقه‌ی دیگری را از سی واشنگتن متحمل شد. در واقع پیش از این هرگز اتفاق نیفتاده بود که واشنگتن نیروی نظامی کشور دیگری را به عنوان یک گروه‌ تروریستی معرفی کند. این مسئله تنها برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اتفاق افتاد سپاهی که در حقیقت به سپاه پاسداران «تروریسم» تبدیل شده است.

تصمیم ایالات متحده آمریکا برای قرار دادن سپاه پاسداران در لیست گروه‌های تروریستی بیهوده گرفته نشد. دست‌های سپاه بطور مستقیم یا غیرمستقیم به خون شمار زیادی از آمریکایی‌ها آلوده است. طبق منابع ایالات متحده آمریکا، سپاه پاسداران رژیم ایران در قتل ۶۰۳ سرباز آمریکایی که در سال‌های ۲۰۰۳ تا سال ۲۰۰۷ در عراق خدمت می‌کردند، دست دارد.

دونالد ترامپ با این تصمیم نشان داد که یک استراتژی بسیار سخت برای به زانو در آوردن رژیم تهران در پیش گرفته است. ترامپ پس از برائت‌ از تهمت ارتباط با روسیه و تأثیر بر نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از سوی روبرت مولر بازرس و گزارشگر این پرونده، در جبهه‌ی داخلی پیروز شد. پیروزی ترامپ در جبهه داخلی دست او را برای ترسیم سیاست خارجی آمریکا و شکل دادن به آن در آینده به کلی بازکرده است.

رویکرد جدید دونالد ترامپ در برابر سپاه پاسداران رژیم تهران و نزدیک شدن ماه مه آینده که آخرین فرصت برای کشورهای معاف شده از تحریم‌های واشنگتن جهت یافتن جایگزینی برای خرید نفت به منظور به صفر رساندن صادرات نفت ایران، زنگ خطر بزرگی برای رژیم ملایان به شمار می رود.

مطالب بیشتر در کیهان لندن

پیش از اینکه کاخ سفید در مسیر اعمال تحریم‌های جدید قدم بردارد، ترامپ همچون عقابی به سوی بازوی مسلح به خنجر حکومت ایران یعنی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هجوم می‌آورد؛ خنجری که سال‌هاست در پیکر مردم ایران، منطقه و جهان فرو رفته است. قرار دادن سپاه پاسداران به مثابه حامی تروریسم و عامل اصلی بحران‌های منطقه‌ای در فهرست گروه‌های تروریستی دقیقا در سالگرد خروج آمریکا از توافق هسته‌ای معیوب و ناقص باراک اوباما صورت می‌گیرد.

«سپاه تروریست» رژیم ایران همواره نماینده‌ی مطمئن و بازوی مسلح خمینی بوده است که از روزهای اول «انقلاب بدبختی» آرزوی برافراشتن پرچم «نگونبختی سیاه» بر همه پایتخت‌های عربی را در سر داشت و تا این لحظه نیز برای تحقق آن در بغداد، بیروت، صنعا و دمشق از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است.

تصمیم ترامپ دقیقا به مثابه یک زلزله‌ی بنیان‌برافکن برای رژیم ایران به شمار می‌رود؛ به ویژه آنکه او نهادی را هدف قرار داده که وظیفه‌ و عملکردش تنها سرکوب هر جنبشی در داخل و وفاداری مطلق به ولی فقیه یک انقلاب شوم نیست بلکه دایره فعالیت‌هایش از طریق سرمایه‌گذاری‌ کلان مالی، فروش مواد مخدر، قاچاق اسلحه و نفت به منظور مقابله با تحریم‌های آمریکا از مرزهای خاورمیانه هم فراتر می‌رود.

هنگامی که مایک پمپئو مدیر سازمان «سیا» بود، گفته بود سپاه پاسداران «تروریست‌ها» به بیش از ۲۰ درصد از کل اقتصاد ایران چنگ انداخته و آن را کنترل می کند؛ بنابراین طبیعی بود وقتی خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا ماه ژانویه گذشته تحریم‌ها را علیه خطوط هوایی«ماهان ایر» و«قشم» اعمال کند که برای تأمین حمایت لجستیک و تسلیحاتی برای شبه‌نظامیان وابسته به سپاه پاسداران در سوریه، یمن و لبنان به کار گرفته می‌شدند.

ترامپ تصمیم خود را عملی کرد. وی از تهدیدهای مبالغه‌آمیز علیه مقامات نظامی یا سیاسی جمهوری اسلامی ایران نیز هیچ واهمه‌ای ندارد. او قبل از اینکه تصمیم خود را بگیرد با مشاوران اطلاعاتی «سیا» و فرماندهان پنتاگون، تمام واکنش‌های احتمالی رژیم ایران را بررسی کرد. ترامپ خوب آگاه است که در هر برخورد نظامی با رژیم ایران شاید آغازگر آن تهران باشد اما ابتکار عمل و پایان دادن به آن در دست آمریکا خواهد بود.

دونالد ترامپ خوب می‌داند که یاوه‌گویی‌ و بلوف‌های فرماندهان سپاه از حرف‌های توخالی و ادعاهای پوچ فراتر نخواهد رفت بنابراین جنگ آنها با آمریکا فقط در حد لفاظی است. اما اگر رژیم ایران بخواهد تهدیدات محمد علی جعفری فرمانده سپاه پاسداران درباره به خطر انداختن جان آمریکایی‌ها در خاورمیانه یا شرق آسیا را عملی کند، ایالات متحده قادر است آنها را نه تنها ۳ دهه بلکه سه قرن به عقب‌ برگرداند. البته تصمیم ترامپ به معنای چراغ سبز نهادهای آمریکا برای آغاز یک جنگ نیست اما ترامپ با این تصمیم زنجیری فولادین دور گردن قاسم سلیمانی و مزدوران منطقه‌‌ای و بین‌المللی او انداخته که دیگر قادر به تامین مالی جهت حمایت از طرح‌های شرورانه و عملیات خرابکارانه در منطقه و جهان نخواهند بود. دیگر لابی‌های رژیم ایران در ایالات متحده یا اروپا قادر به معامله و بده و بستان با سپاه یا کمک به موسسات وابسته به آن نیستند. مقامات آمریکایی می‌گویند، قرار دادن سپاه در لیست گروه‌های تروریستی در مجموع ۱۱ میلیون از اعضا و وابستگان آن را در بر می‌گیرد از جمله سازمان‌هایی مانند بسیج که مهمترین ابزار سرکوب داخلی جمهوری اسلامی به شمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، ۲۴ ساعت قبل از اینکه فرمان ریاست جمهوری ایالات متحده، برای قرار دادن سپاه در لیست گروه‌های تروریستی صادر شود، مدیران امور مالی سپاه به تکاپو افتاده و برای دوری از خطر جدیدی که از آنسوی اقیانوس اطلس به سراغشان آمده، به سرعت سهام‌های خود را در بیش از پنج موسسه و بانک فروختند.

پیامدهای ناشی از قرار دادن سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی، قاسم سلیمانی و همراهانش را با بحرانی فاجعه‌بار و بی‌سابقه روبرو کرده. نشانه‌های این فاجعه و تاثیرات آن هم‌اکنون در حزب‌الله لبنان نمایان شده است بطوری که این حزب برای اولین بار از یک مضیقه مالی شدید خبر داده است. به زودی شاهد شدیدترین تاثیرات منفی این تصمیم بر اوضاع و احوال حوثی‌های یمن نیز خواهیم بود. حوثی‌ها با کمک‌های تسلیحاتی سپاه پاسداران مانع از تحقق هر گونه ثبات و صلح در یمن شدند. پمپئو در سخنرانی اخیر خود قاسم سلیمانی را «تروریستی» همچون ابوبکر البغدادی توصیف کرد. با این توصیف، آمریکا از تعقیب و مجازات وی و مزدورانش کوتاهی نخواهد کرد.

ضعیف شدن سپاه پاسداران بدین معنا نیز هست که تکیه‌گاه اصلی و محکم «انقلاب شوم» خمینی در داخل ایران تضعیف شده و اگر این روند با تحریم‌های اقتصادی جدید همراه شود، به پایان رسیدن سرنوشت رو به زوال رژیم ایران چندان طول نخواهد کشید؛ به ویژه آنکه این پرسش برای ملت ایران همواره بی‌پاسخ مانده که به چه دلیل واشنگتن که بیش از ۴ دهه از صمیمی‌ترین دوستان ملت و دولت ایران تا قبل از ۱۹۷۹ بود، می‌بایست ناگهان به یک دشمن تبدیل شود؟!

*منبع: روزنامه شرق الاوسط
*نویسنده: امیل امین
*ترجمه و تنظیم از کیهان لندن



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy