Thursday, Apr 25, 2019

صفحه نخست » همه جنجال‌های ایران‌مال و علی انصاری، میلیاردر نزدیک به نظام

iranmall_042419.jpgرادیو فردا - گزارش‌ها درباره حضور کاظم صدیقی، امام جمعه تهران و محمود کریمی، مداح، در مراسم افتتاح مسجد مجتمع «ایران‌مال» و سپس لغو حضور این دو نفر، بار دیگر نام این مجتمع و علی انصاری را مطرح کرد.

فردی که با مقامات سیاسی از حسن خمینی گرفته تا غلامعلی حداد عادل رابطه دارد و بسیاری از مقام‌های جمهوری اسلامی نیز از این مجتمع تحت تملک او بازدید کرده‌اند.

سازندگان این مرکز تجاری بزرگ سعی دارند آن را به رقیبی برای برج خلیفه، دبی مال و برج العرب تبدیل سازند. حتی ادعا دارند که از مراکز تجاری بزرگ چین، مرکز The Trafford Center انگلستان و Mall of America بزرگ‌تر است.

ساخت این مجموعه در سال ۱۳۹۰ آغاز شده و هنوز تکمیل نشده است. منطقه ۲۲ تهران اما پیش از این تغییرات جزو محلات «پایین شهر» تهران محسوب می شده و این تغییرات بافت این منطقه را دچار تغییر کرده است.

نام علی انصاری، مالک پاساژهایی همچون بازار آهن، بازار مبل ایران و بازار موبایل ایران، در پروژه «ایران‌مال» هم هست. سایت اینترنتی ایران مال، او را «عضو هیئت امنای بازار بزرگ ایران» معرفی می‌کند.

بحث‌های بسیاری پیرامون تخلفات مالی این پروژه مطرح است. چنانچه رسانه‌های ایران نوشته اند، علی انصاری از منابع بانک آینده برای ساخت «ایران‌مال» استفاده کرده است.

بانک آینده از ادغام مؤسسات اعتباری «صالحین» و «آتی» و بانک «تات» در سال ۱۳۹۱ تشکیل شد.

دی ماه سال گذشته نیز اخباری مبنی بر ورشکستگی بانک آینده، اختلاس ۱۴۰ هزار میلیارد تومانی از منابع این بانک، تبدیل آن به ارز و فرار علی انصاری، از ایران منتشر شد. اما خبرها تکذیب شد.

محمدجواد شیرازی، رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران، اوایل سال گذشته بارها به «ده‌ها هزار متر تخلف» ایران مال اشاره کرد.

او از اینکه مدیران این مجموعه دارای «ده‌ها هزار متر تخلف در کمال وقاحت» از مدیران عالی شهرداری و شورای شهر تهران را برای افتتاحیه دعوت کرده اند ابراز تعجب کرد و گفت: «باید جلوی ساخت و ساز مال تخلف داشته گرفته می شد.... با چه تدبیری قرار است افتتاح شود؟» به فاصله اندکی از این اظهارات، در خردادماه امسال، شیرازی از مسئولیت خود برکنار شد.

افزون بر اینها، تابستان ۱۳۹۷، زمانی که موضوع تخلف در واردات خودروی خارجی با ارز دولتی داغ بود، رسانه های ایران از احتکار دو هزار و ۵۰۰ خودروی «اپتیما کیا» در پارکینگ ساختمان نیمه کاره ایران مال خبر دادند. رسانه‌ها این خودروها را متعلق به «یکی از فرزندان مسئولین ارشد نظام» عنوان کردند

رویداد۲۴ - در حالی که پروژه ایران مال، به خاطر هزینه‌های زیاد و تخلفات متعدد، مورد مناقشه قرار گرفته، برخی افراد از این پروژه حمایت کردند؛ یکی از این افراد صادق خرازی دبیرکل حزب ندای ایرانیان بود که در یادداشتی گفت دست سازنده این پروژه را می بوسد «باید با صدای بلند از اندیشه‌ای که ایران مال را پدید آوردهه، قدردانی کرد نه اینکه هم صدا با بیگانگان شد. مگر بانک آینده و سرمایه‌گذاران این پروژه به جز خدمت چه کرده‌اند؟ آیا یک بیابان برهوت را آباد و مایه فخر و عظمت کنند جرم است؟ آقای مهندس انصاری توضیحات فوق العاده جالبی مبتنی بر اندیشه ساخت این پروژه دادند»

صادق خرازی تنها فردی نبود که چنین پرشور از ایران مال و محمد انصاری حمایت کرده است؛ روز گذشته محمد علیخانی فرزند قدرت الله علیخانی که در حال حاضر عضو شورای شهر تهران است با حمایت از این پروژه گفته است «پروژه‌های زیادی در تهران است و در ماده ۱۰۰ حدود چند هزار پرونده‌ کوچک و بزرگ وجود دارد. این هم یک مورد از این پرونده‌ها است. یک مقدار باید مشکوک شد چرا بعضی‌ها همه پرونده‌ها را رها کرده‌اند و به همین یک‌مورد چسبیده‌اند، شم من می‌گوید این داستان مشکوک است.»

این حمایت‌ها در حالی است که اعضای شورای شهر و دیگر مسئولان شهرداری، تخلفات ایران مال را تایید کرده‌اند. محمود میرلوحی گفته این تخلفات در دوره مدیریت قبلی شهرداری [قالیباف] انجام شده است. آنگونه که گفته شده بود حکم قضایی برای جلوگیری از ساخت و ساز هم به کلانتری ابلاغ شده بود. با اینهمه این حکم هیچگاه اجرا نشد، این در حالی است در ابتدایی‌ترین تحلیل هم می‌شد فهمید زور کلانتری محل به مدیران ابرپروژه ایران مال نمی‌رسد.
علی امینی از دیگر اعضای شورای شهر درباره این پروژه گفته بود شهرداری مستندات تخلف ایران مال را دارد؛ البته معلوم نیست محکومیت آن جزای نقدی باشد یا تخریب پروژه. این مورد هم انجام نشد تا انصاری همچنان با قدرت و بدون هراس پروژه را پیش ببرد! و به گفته محمدجواد رئیس پیشین سازمان بازرسی «چگونه در یک سیستمی یک مال ساخته شده و دهها هزار متر آن تخلف دارد و سپس دعوتنامه می‌زنند و مدیران عالی شهرداری تهران و شورای شهر تهران را به جلسه افتتاحیه آن دعوت می‌کنند؟»
پروژه آنقدر بزرگ بود که زور رئیس سازمان بازرسی شهرداری هم به ورود به پرونده نرسید؛ چندی بعد شیرازی برکنار شد. شیرازی چندی پیش از برکناری از محسن هاشمی رئیس شورای شهر خواسته بود مصوبه‌ای را در شورای اسلامی شهر تهران به تصویب برسانند تا سازمان بازرسی به استناد آن بتواند جلوی سفارش این وکیل و آن مسئول و این شخص و آن شخص بایستد و آفت سفارش‌ها در شهرداری تهران را ریشه کن کند.
درخواست سازمان بازرسی به جایی نرسید و عجیب آنکه زمانی که از محسن هاشمی درباره ایران مال سوال پرسیده شده بود، پاسخ داد که «چرا فقط درباره ایران مال سوال می‌پرسید و کسی درباره اطلس مال چیزی نمی‌گوید» گویا اگر اطلس مال تخلفی داشته، ایران مال هم مجاز به تخلف است.
علی نوذرپور شهردار منطقه ۲۲ می‌گوید پروانه ساختمانی پروژه ایران مال یک میلیون و ۶۵۰ هزار متر مربع بوده در حالی که ساخت و ساز انجام شده حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار مترمربع است. تراکم پهنه این طرح ۵۰۰ درصد، اما برای ۳۰۵ درصد پروانه اخذ شده است.
چندی پیش زهرا نژادبهرام عضو شورای شهر به رویداد۲۴ گفت که «شورای شهر با حساسیت پیگیر تخلفات ایران مال است.» مفهوم حساسیت البته این روزها عوض شده و بعد از هر از مدتی به تعداد حامیان ایران مال افزوده می‌شود. روزی علیخانی رسیدگی به تخلفات را مشکوک می‌خواند و روزی محسن هاشمی در مغالطه‌ای عجیب به جای پاسخ به سوال، پرسش دیگری طرح می‌کند. تا کنون که خیال انصاری از ادامه ساخت و ساز خارج از مجوز راحت بوده، تجربه نشان داده پس از این هم مشکلی برای او پیش نخواهد آمد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy