Friday, May 3, 2019

صفحه نخست » پشت پرده ماجرای زنی که به پلیس زنگ زد و پیتزا سفارش داد

piza_050319.jpgبی بی سی - ویدئویی از تماس تلفنی یک زن با پلیس در آمریکا، این روزها در برخی شبکه‌های اجتماعی فارسی دست به دست می‌شود و نظرات بسیاری را به خود جلب کرده است.

در این ویدئو که با زیرنویس فارسی مدتی است در برخی وب‌سایتها و شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، زنی به شماره کمک‌های فوری (۹۱۱ در آمریکا) زنگ زده و می‌خواهد پیتزا سفارش بدهد.

آغاز این مکالمه وضعیت عجیبی است که گویی زن نمی‌داند به کجا زنگ زده و اپراتور ۹۱۱ (چیزی کمابیش شبیه به شماره ۱۱۰ در ایران) از درخواست عجیب زن گیج شده است. زن در همان ابتدا آدرس خود را می‌گوید و سپس می‌گوید که می‌خواهد یک پیتزا سفارش بدهد. او در پاسخ به توضیح اپراتور که اینجا شماره کمک‌های اضطراری است، همچنان به سفارش پیتزایش ادامه می‌دهد و می‌گوید که یک پیتزای بزرگ می‌خواهد که نصفش با قارچ باشد و نصفش هم پپرونی.

حالا چرا این مکالمه عجیب اینقدر در میان برخی از فارسی‌زبانان دست به دست می‌شود و اصلا ماجرای این تماس چیست؟

آنچه دست به دست می‌شود در واقع یک آگهی تلویزیونی است و تماس واقعی با پلیس نیست. این آگهی تلویزیونی برای پخش در میانه رقابت معروف سوپربال (فینال مسابقات فوتبال آمریکایی) در سال ۲۰۱۵ تهیه شده است.

متن این آگهی دقیقا از روی ماجرایی برداشته شده که شخصی یک سال پیش از آن در وبسایت رددیت با همان جزئیات تعریف کرده بود. هر چند که درباره صحبت این روایت هم شک و تردیدهایی ابراز شده بود و به نظر می‌رسد منبع اصلی این ماجرا، آن نوشته در رددیت نبوده است.

پیشتر هم این ماجرا با کمی تفاوت در سال ۲۰۱۰ در وبسایت حمایت از زنان نروژی منتشر شده بود.

هدف از این تبلیغ تلویزیونی در ثانیه‌های بعدی این ویدئو، آرام آرام روشن می‌شود.

در جریان مکالمه زنی که برای پیتزا به پلیس زنگ زده، بعد از اینکه این زن به توضیحات مامور بی‌توجهی می‌کند و از او می‌پرسد که چقدر طول می‌کشد تا پیتزا آماده شود، پلیس در جواب می‌گوید: "خانم همه چیز روبه‌راه است آنجا؟ شما وضعیت اورژانسی دارید یا نه؟" زن در پاسخ می‌گوید: "بله."

از اینجا روشن است که زن به کمک نیاز دارد، اما نمی‌تواند با شفافیت از پلیس کمک بخواهد. مامور می‌پرسد: "کسی با شما در اتاق است؟ فقط بگید آره یا نه." که زن با پاسخ مثبت نشان می‌دهد که کسی با اوست و او می‌ترسد که لو برود.

در ادامه زن با چند آره یا نه به تعدادی سئوال پاسخ می‌دهد که مشخص می‌کند در خانه سلاح وجود ندارد، او نمی‌تواند بیش از این پای تلفن بماند و منتظر پلیس خواهد بود.

در نهایت، این مکالمه همراه با تصاویری از خانه‌ای به هم‌ریخته که نشانه‌هایی از یک کشمکش فیزیکی در آن نمایان است، بیننده را به یک نتیجه می‌رساند: زن قربانی خشونت خانگی است و از ترس نمی‌تواند در تماس با پلیس به شکل مستقیم درخواست کمک کند. او در عوض به بهانه سفارش دادن پیتزا شماره پلیس را گرفته و در حالی که تظاهر کرده در حال پیتزا سفارش دادن است، آدرس خود را به پلیس داده و کمک خواسته است.

شعار پایانی آگهی این است: "زمانی که سخن گفتن دشوار است، این به ما بستگی دارد که شنونده (خوبی) باشیم."

این آگهی تلویزیونی توسط گروهی به نام "بیشتر نه (no more)" تهیه شده که چند سالی است کمپینی گسترده را علیه خشونت خانگی و آزارهای جنسی آغاز کرده است.

این کمپین در تلاش است تا همانند خیریه‌های مبارزه با ایدز یا کمک به بیماران سرطانی، نمادهایی ویژه را برای مقابله با قربانیان خشونت خانگی فراگیر کند.

به بیان دیگر، آنچه که این روزها در شبکه‌های اجتماعی به عنوان یک تماس "هولناک" دست به دست می‌شود و به دلیل ابتکار هوشمندانه‌ قربانی، ابعاد سرگرم‌کننده‌ای یافته که موجب شده تا بسیاری آن را برای هم بفرستند، تبلیغ یک کمپین مبارزه با خشونت علیه زنان است؛ خشونتی که نه فقط در آمریکا بلکه در بسیاری از نقاط جهان از جمله ایران و افغانستان، ابعاد گسترده‌ای دارد و برخی فعالان مدنی امیدوارند با آموزش در کنار سخت‌گیر‌ی‌های قانونی و قضایی با آن مقابله کنند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy