Thursday, May 9, 2019

صفحه نخست » ناتوانی اروپایی‌ها در برابر اراده ترامپ برای سرنگونی حکومت ایران

eu_050918.jpgایران اینترنشنال - خبرگزاری رویترز روز پنج‌شنبه به نقل از دیپلمات‌های اروپایی نوشت که اتحادیه اروپا با وجود کناره‌گیری ایران از دو تعهد خود در برجام، از این توافق هسته‌ای دفاع خواهند کرد، اما تلاش اروپایی‌ها بدون توافق درباره فروش نفت ایران به هند و چین به موفقیتی دست نخواهد یافت.

بریتانیا، فرانسه و آلمان، سه قدرت اروپایی که در سال ۲۰۱۵، به همراه آمریکا، چین و روسیه توافق هسته‌ای ایران را در وین امضا کردند، مصمم هستند که نشان دهند می‌توانند عقب‌نشینی آمریکا از این توافق را با دور زدن پیچیده تحریم‌ها و حمایت از تجارت با ایران جبران کنند و همچنان نگذارند که ایران به بمب اتمی دسترسی پیدا کند.

اما با توجه به اینکه اقتصاد ایران وابسته به صادرات نفت خام است که با دلار آمریکا معامله می‌شود، کانال مالی تجاری اروپا برای دور زدن تحریم‌های آمریکا بسیار پیچیده و هنوز عملی نشده و خطر عدم قدرت در فروش نفت برای ایران را دارد.

یک دیپلمات ارشد اروپایی در این زمینه به خبرگزاری رویترز گفت که این وضعیت در خطر بحرانی‌تر شدن قرار دارد، اما «این یک گام رو به جلو خواهد بود و نه یک سقوط کامل».

در مقابل، یک دیپلمات اروپایی به این خبرگزاری از یک «مارپیچ منفی» سخن گفت که از آن مواد غذایی و دارو نمی‌تواند به سادگی عبور کند.

یک کمیسر اروپایی نیز «خروج تدریجی» ایران از برجام را پیش‌بینی کرد.

همچنین خبرگزاری فرانسه روز پنج‌شنبه از بروکسل، مقر اتحادیه اروپا نوشت که اروپایی‌ها نسبت به اراده دونالد ترامپ برای سرنگونی رژیم حاکم در ایران احساس ناتوانی می‌کنند.

این خبرگزاری نیز به نقل از مقامات اروپایی نوشت که بخت‌ها برای نگاه داشتن توافق هسته‌ای ایران «بیش از همیشه» ضعیف شده است.

این خبرگزاری به نقل از میگل آریاس کانیته، کمیسر انرژی اتحادیه اروپا پس از گفت‌وگو با ریک پری، وزیر انرژی آمریکا نوشت: «ما هیچ گفت‌وگوی ممکنی با دولت ترامپ درباره ایران، تغییرات اقلیمی، و پروژه انتقال گاز از روسیه به شمال اروپا نداریم، زیرا رئیس جمهور ترامپ هرگونه تغییر موضع را رد می‌کند.»

در این شرایط خبرگزاری فرانسه می‌نویسد تنها امیدواری برای زنده ماندن برجام، متقاعد کردن ایرانی‌ها به رعایت تعهدهایشان است.

یک مقام بلندپایه اروپایی به این خبرگزاری گفت: «در حال حاضر، تصمیم ایران نقض یا خروج از توافق هسته‌ای نیست، اما وضعیت شدیدا نگران‌کننده است.»

او گفت باید منتظر گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پایان ماه مه بود و دید که این تصمیم ایرانی‌ها چه تأثیری بر فعالیت هسته‌ای آنان خواهد گذاشت.

این دیپلمات که نامش فاش نشده گفت که در موقعیت کنونی لزومی به تحریم‌های جدید علیه ایران نیست، اما «ایرانی‌ها به خوبی می‌دانند که اگر از خط عبور کنند، چه چیزهایی آنها را در خطر قرار خواهد داد.»

توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی تا پیش از خنثی‌شدن آن توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۸، یکی از بزرگترین موفقیت‌های غرب در زمینه دیپلماسی به شمار می‌رفت که به برداشته شدن برخی تحریم‌ها علیه ایران در برابر محدود شدن فعالیت‌های هسته‌ای این کشور منجر شد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy