ایران اینترنشنال - سه مقام دولت آمریکا به روزنامه نیویورک تایمز گفتهاند که تصاویر گرفته شده از انتقال موشک به قایقهای نظامی ایران در خلیج فارس توسط نیروهای شبهنظامی ایرانی، موجب افزایش نگرانی آمریکا، تشدید هشدارها و تنشها و همچنین آمادهباش نیروهای این کشور در منطقه شده است.
این تصاویر هوایی نشان میدهد که موشکها با انتقال به قایقها، کاملا آمده شلیک به سوی ناوگان دریایی آمریکا در منطقه است.
همچنین اطلاعات تکمیلی دیگر، حاکی از وجود تهدیدهایی علیه حمل و نقل تجاری در خلیج فارس و همچنین حملات بالقوه شبهنظامیان وابسته به ایران علیه نیروهای آمریکایی مستقر در عراق است.
نیویورک تایمز اما اضافه میکند که میزان واکنش آمریکا به این تهدیدها، به موضوعی اختلافبرانگیز میان کاخ سفید، پنتاگون و سرویس اطلاعاتی آمریکا (سیا) تبدیل شده است.
سه مقام آمریکایی که نامشان فاش نشده به این روزنامه گفتهاند که تصاویر اخیر از انتقال موشک به قایقهای نظامی، با تصاویری که پیشتر از ایران گرفته شده بود، متفاوت است.
جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و مایک پمپئو، وزیر امورخارجه آمریکا معتقدند که این اقدام ایران، آمادگی این کشور برای حمله به نیروهای آمریکایی را نشان میدهد. اما برخی دیگر از مقامات آمریکایی نظری دیگر دارند.
علاوه بر مقامات اروپایی و حتی عراقی، برخی از اعضای دو حزب عمده آمریکا در کنگره به همراه برخی از مقامات بلندپایه دولت ترامپ، بر این باورند که انتقال موشکهای ایران به قایقهای نظامی، صرفا یک اقدام پیشگیرانه دفاعی علیه آن چیزی است که تهران «اقدامات تحریکآمیز» واشنگتن میخواند.
ابهام درباره اطلاعات سری آمریکا و همچنین اعتراض برخی از اعضای کنگره، نشاندهنده سوءظن عمیق به تیم امنیت ملی کاخ سفید است.
روز چهارشنبه، وزارت امورخارجه آمریکا دستور خروج «کارکنان غیرضروری» سفارت این کشور در بغداد و کنسولگری آمریکا در اربیل را صادر کرد؛ دستوری که به عقیده یکی از مقامات بلندپایه آمریکایی «واکنشی افراطی» توصیف شده است.
نانسی پلوسی، رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در جلسه غیرعلنی این مجلس، از شفاف نبودن دولت در زمینه ارائه اطلاعات انتقاد کرد و گفت که دولت باید پیش از هر اقدامی با کنگره آمریکا مشورت کند.
به نوشته نیویورک تایمز، پمپئو در حالی دستور خروج برخی از کارکنان مراکز دیپلماتیک آمریکا در عراق را صادر کرده که در سال ۲۰۱۲ با تعطیلی سفارت آمریکا در بنغازی در لیبی مخالف بود.
قرار است که مقامات اطلاعاتی آمریکا روز پنجشنبه با رهبران کنگره این کشور دیدار و درباره ایران با یکدیگر گفتوگو کنند.
نیویورک تایمز نوشته که تا پیش از این، مقامات دولت آمریکا بر این عقیده بودهاند که ایران با وجود ادامه حمایت از گروههای شبه نظامی عرب وابسته به خود، در پی درگیری با نیروهای آمریکایی نبوده است.
اما اطلاعات مربوط به روز سوم مه، ارزیابی پنتاگون و فرماندهی ستاد مرکزی نیروهای آمریکایی در منطقه را تغییر داده و منجر به تقویت قوای نظامی آمریکا در خلیج فارس شده است.
علاوه بر اعزام دو ناو جنگی و چهار بمبافکن، بیل اوربان، فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا در منطقه، شامگاه سهشنبه دستور هشدار و آمادهباش ۵۲۰۰ سرباز آمریکایی در عراق را به دلیل «تهدیدهای احتمالی قریبالوقوع» صادر کرد.