صدای آمریکا - روز پنجشنبه اعلام شد اعضای «گروه هشت» کنگره به کاخ سفید میروند تا در مورد سیاستهای کاخ سفید در مورد ایران مطلع شوند.
«گروه هشت» یا «گنگ هشت» اصطلاحی است که به هشت تن از رهبران کنگره اطلاق میشود که در خصوص مسائل محرمانهای که قوه مجریه در اختیار دارد، میتوانند جلسه گذاشته و از محتویات آن با خبر شوند.
اعضای گروه هشت متشکل از رهبران دو حزب جمهوریخواه و دموکرات هم در مجلس سنا و هم در مجلس نمایندگان، نفر اول و دوم کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان به همراه نفر اول و دوم کمیته اطلاعاتی مجلس سنا هستند.
در شرایط معمول، رئیس جمهوری آمریکا باید اعضای نمایندگان کمیتههای اطلاعاتی مجلس نمایندگان و سنا را در جریان گزارشهای اطلاعاتی و امنیتی قرار دهد. ولی در شرایط خاص و ویژه، رئیس جمهوری این اطلاعرسانی را محدود به گروه هشت میکند.
این هشت نماینده سوگند یاد میکنند که تمامی اطلاعاتی که در جریان این جلسات میگیرند را مخفی و پیش خود نگه دارند. هیچ رایگیری و یا روال قانونگذاری بر این جلسه حاکم نیست.
یک مقام رسمی کنگره روز پنجشنبه ۲۶ اردیبهشت به وبسایت «هیل» گفت در پاسخ به نگرانیهای شماری از نمایندگان در مورد این که ممکن است از سیاست کاخ سفید در مورد ایران آگاهی کامل نداشته باشند، این جلسه برگزار میشود.
طی هفتههای اخیر تنش میان ایالات متحده و جمهوری اسلامی در منطقه بالا گرفته است. مقامهای ایالات متحده میگویند اطلاعاتی دارند که نشان میدهد خطر تهدیدهای ایران جدیتر از گذشته است.
مطالب بیشتر در سایت صدای آمریکا
این هفته یکبار کشتی ها در بندر فجیره امارات هدف خرابکاری قرار گرفتند و بعد به تاسیسات نفتی عربستان سعودی حمله شد. درباره خرابکاری هنوز اطلاعات قطعی نیست اما گروه حوثی های یمن که از حمایت جمهوری اسلامی ایران برخوردارند، مسئولیت حمله به تاسیسات نفتی عربستان را بر عهده گرفتند.
آمریکا میگوید جهت آمادگی برای واکنش در صورت حمله احتمالی ایران یا عوامل نیابتی آن به منافع آمریکا و متحدانش، اقدام به با تقویت نیروهای رزمی دریایی و هوایی آمریکا در خلیج فارس کرده است.
نانسی پلوسی: دولت ترامپ برای جنگ با ایران مجوز کنگره را ندارد
رئیس دمکرات مجلس نمایندگان آمریکا میگوید دولت ترامپ باید این نکته را در نظر داشته باشد که مجوز کنگره را برای جنگ با ایران ندارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، نانسی پلوسی به خبرنگاران گفت: دولت جمهوریخواه ترامپ باید اطلاعات طبقهبندی شدهای درباره ایران برای قانونگذاران ارشد فراهم کند که وی از آنها به عنوان «دسته هشت» نام برد.
اظهارات وی پس از آن بیان میشود که در روزهای اخیر بحث بر سر بالا گرفتن احتمال رویارویی نظامی ایران و آمریکا بالا گرفته است.
نگرانی های ایالات متحده از اقدامات جمهوری اسلامی و فشار بیشتر
ایالات متحده میگوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریمهای هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.
ایالات متحده میگوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشکی بالیستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بیثباتی در خاورمیانه است.
آزمایشهای موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آنها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشکها را متوقف کند.
ایران طی سالهای اخیر دست به انجام آزمایشهای موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبانهای مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.
در سال ۹۷ همچنین چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه، آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.
وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.
آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد. این نخستین بار بود که ایالات متحده نیروی نظامی یک کشور را در چنین فهرستی در کنار گروههایی چون القاعده و داعش قرار میداد.
تغییرات جدید در فرماندهی سپاه پاسداران
پرسپولیس قهرمان لیگ برترفوتبال ایران شد