Sunday, Jun 9, 2019

صفحه نخست » در باره سخنرانی‌های محرمانه مقامات سپاه...

- بی بی سی

انتشار نسخه‌های کامل سه ویدیو از سخنرانی‌های محرمانه مقامات ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پس از انتخابات سال ۱۳۸۸، هرچند نمی‌تواند از معمای انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری به تمامی رمزگشایی کند، اما قطعا کمک می‌کند تا قطعاتی دیگر از این پازل و معمای ناتمام در جای خود قرار گیرد.

قطعاتی که تصویر دقیق‌تری از نگاه سپاه پاسداران به فضای سیاسی آن مقطع، توازن نیروها، تحلیل‌شان از رویدادها و راه‌حل‌های پیشنهادی آنان برای رفع نگرانی‌هایشان به دست می‌دهد.

تصویری که به تعبیر ناظرانی که وقوع تقلب در انتخابات سال ۱۳۸۸ را مفروض می‌گیرند شاهدی است دیگر بر حقیقت دستکاری روند و نتیجه انتخابات ۸۸ از سوی سپاه پاسداران. هرچند اصول‌گرایان در مقابل، این تفسیر را روا نمی‌دانند و معتقدند انتشار نسخه کامل این ۳ ویدیو اتفاقا اثباتی است بر عدم وجود تقلب در انتخابات سال ۱۳۸۸.

اما پرسشی که چهره‌های اصولگرا از پاسخ به آن اجتناب می‌کنند این است که اگر انتشار این ویدیوها شاهدی است بر نادرست بودن ادعای تقلب در انتخابات چرا در ده سال گذشته این ویدیو‌ها را از طبقه بندی محرمانه خارج نکرده و منتشر نکرده‌اند؟

برای پاسخ به این پرسش، به نظر می‌رسد باید به نکات مهم ۳ مقام ارشد سپاه پاسداران در این سه ویدیو اشاره کوتاهی بکنیم.

نکات مهمی که فارغ از وقوع یا عدم وقوع تقلب در انتخابات سال ۱۳۸۸، آشکار می‌سازد که مقامات سپاه پاسداران نگران روند انتخابات و نتایج احتمالی آن بوده‌اند و تاثیرگذاری یا به تعبیر خودشان انجام تکلیف در این مورد و آنچه تامین "منویات رهبری" می‌خوانند را وظیفه ذاتی سپاه می‌دانسته‌اند.

در میان سه ویدیوی منتشر شده، سخنان حسین طائب، رئیس وقت سازمان بسیج و رئیس فعلی سازمان اطلاعات سپاه، در جمع بسیجیان از این رو که تاکنون محرمانه مانده بود و هیچ بخشی از آن منتشر نشده بود واجد اهمیت خاصی است. چند دقیقه از دو ویدیوی دیگر پیشتر منتشر شد بود.

آقای طائب در سخنان طولانیش که نزدیک به دو ساعت طول می‌کشد ابتدا تحلیلی خاص از سیاست‌های آمریکا در پیوند با جمهوری اسلامی ارائه می‌دهد و درباره آن‌چه راهبردهای امریکا برای به شکست کشاندن جمهوری اسلامی صحبت می‌کند.

آقای طائب در ادامه صحبت‌هایش مدعی می‌شود آمریکا برای پیشبرد سیاست مهار تلاش کرده دولت احمدی‌نژاد را در انتخابات عوض کند. او سپس به بحث انتخابات ۸۸ می‌پرازد و می‌گوید مشارکت حداکثری در انتخابات خواست غرب بوده تا به شکاف در جامعه دامن بزند و برای همین رسانه‌هایشان را فعال کردند و برای نخستین بار به گفته آقای طائب جز سازمان مجاهدین هیچ گروهی انتخابات را تحریم نکرد. آقای طائب سپس اضافه می‌کند ستادهای انتخاباتی معترضان با نیروهای خارجی همسو شده و مدعی می‌شود نیروهای خارجی عملا به ستاد و دید میرحسین موسوی خط دادند و جز همسویی در شعارها موضوع پیروزی یا تقلب را هم جا انداختند.

او سپس به بحث اعتراضات می‌پردازد و شرحی حکومتی از وقایع می‌دهد و در ادامه در پاسخ به پرسش یکی بسیجی که چرا به جای کار فرهنگی به کار خیابانی روی آوردند، می‌گوید باتوجه به وسعت اعتراضات ممکن بود تهران به عنوان پایتخت کشور در کودتای مخملی تصرف شود و برآورد این بوده که انقلاب در خطر قرار گرفته است. آقای طائب می‌گوید برآورد آن‌ها این بوده که انقلاب در خطر قرار گرفته و برای همین دخالت بسیج برای کنترل وضعیت لازم بوده است.

اگر این سخنان طائب را کنار سخنان سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده وقت سپاه بگذاریم تصویر روشن‌تری از آن‌چه ممکن است اتفاق افتاده باشد به دست می‌دهیم.

سرلشکر جعفری می‌گوید: نگرانی، دغدغه و خط قرمزی که برای نیروهای انقلاب وجود داشت این بود که مجددا نیروهای مخالف انقلاب که در دوران دوم خرداد فرصتی پیدا کرده و در حاکمیت نفوذ پیدا کرده بودند مجددا سرکار بیایند، همه تحلیل می‌کردند اگر همین روند ادامه پیدا کند حتما انتخابات دو مرحله‌ای می‌شود و در مرحله دوم هم معلوم نیست نتیجه به چه شکلی می‌شود و از اینجا یک مقدار تحلیل‌ها سخت شد و شرایط را پیچیده‌تر کرد که هنوز هم خیلی از مسئولان، خواص و برخی علما ابهام دارند به این اتفاقی که افتاده است. دو اقدام بسیار اساسی و استراتژیک اثر گذاشت در جمع کردن این ماجرا. یکی دستگیری‌های گسترده‌ای که توسط دستگاه‌های امنیتی و بخشی سپاه انجام گرفت در لایه طراحان و ایده‌پردازان این ماجرا و بعد هم مقابله‌هایی که با حضور نیروهای مردم و بسیج و سپاه و به اضافه ایجاد اختلال در ارتباطات اینها و برنامه این‌ها را به هم ریخت."

علی سعیدی نماینده پیشین رهبری در سپاه،اعترافات صریح‌تری دارد:

"وقتی خدمت آقا (اشاره به آیت‌الله خامنه‌ای) می‌رسیدیم عرض می‌کردیم خط قرمز ما در انتخابات، پیروزی اصلاح طلبان است. ما تکلیفی داشتیم و آن تحقق منویات رهبری است این لطفی بود که خداوند نصیب ملت ما کرد و تکلیف را همراه با نتیجه کرد و پیروزی هم همراهش بود پیروزی بسیار شگفت‌آور که مورد رضایت مقام رهبری قرار گرفت ... کاندیدایی که می‌گوید می‌خواهد قانون اساسی را تغییر بدهد یا می‌خواهد اختیارات را محدود کند. اختیارات چه کسی را محدود کند؟ اختیارات رهبری را می‌خواهد محدود کند کسی که می‌خواهد شورای نگهبان را حذف کند کاری به رهبری ندارد مشروعیت را مردمی می‌داند و کاری به مشروعیت الهی ندارد. یعنی کسانی دارند حاکمیت را به کسی می‌سپارند که اختیارت ولی فقیه را زمینی می‌داند و مشروعیت را منبعث از مردم می‌بیند. رهبری می‌گوید بین احمدی‌نژاد و هاشمی از اول اختلاف نظر وجود داشت اما نظر احمدی‌نژاد به من نزدیک‌تر است. این مساله مهمی است سوال من این است که نه به احمدی‌نژاد یعنی چی؟ انتخابات در قالب وضعیت نارنجی علیه انقلاب شکل می‌گیرد اگر وضعیت انتخابات عادی یا زرد بود اصلا نیازی به دخالت سپاه نبود."

سخنان آقای طائب در پیوند است با سخنان آقای جعفری که می‌گوید آن ۱۰ میلیون رای خاموش مربوط به مخالفان نظام است. مخالفانی که آقای طائب به میدان آمدن‌شان را نتیجه تبلیغات رسانه‌ای غرب می‌داند و سرلشکر جعفری هم آمدنشان را به معنای دو مرحله‌ای شدن انتخابات می‌خواند؛ دو مرحله‌ای شدنی که به گفته آقای جعفری خطرناک بود چون معلوم نبود چه اتفاقی می‌افتاد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy