Friday, Jun 14, 2019

صفحه نخست » تنش در خاورمیانه؛ قیمت دلار افزایش یافت

dollar_061419.jpgیورونیوز - حمله بامداد پنج‌شنبه به دو فروند نفتکش در دریای عمان همزمان با کاهش ارزش برابری ریال ایران در برابر دلار آمریکا موجب افزایش قیمت نفت و طلا در بازارهای جهانی شد.

در حالی که قیمت فروش هر دلار آمریکا که در جریان سیر نزولی یک ماهه به مرز ۱۳ هزار تومان رسیده بود، طی معاملات نیم روز کاری پنج‌شنبه ۵۰۰ تومان افزایش یافت و بار دیگر در بازار آزاد تهران به ۱۳ هزار و ۶۵۰ رسید.

همزمان قیمت هر بشکه نفت پایه برنت از حدود ۶۰ دلار در آغاز معاملات روز پنج‌شنبه تا ۶۲ دلار و ۵۶ سنت افزایش یافت ولی در پایان معاملات این روز، بهای جهانی نفت برنت از ۶۲ دلار پایین‌تر آمد. این نرخ با شروع داد و ستدهای روز جمعه نیز با وجود افزایش ۳۹ سنتی بهای هر بشکه نفت خام پایه برنت همچنان پایین‌تر از ۶۱ دلار و ۸۰ سنت معامله شد.

در همین حال، بهای هر بشکه نفت خام سنگین ایران که در پایان مبادلات روز چهارشنبه بازار جهانی نفت به ۵۴ دلار و ۲۹ سنت کاهش یافته بود، در جریان معاملات روز پنج‌شنبه ۵۴ سنت گران شد و به ۵۴ دلار و ۸۳ سنت رسید.

تاثیر تغییر نرخ ارز بر قیمت مسکن

رویداد۲۴ - در ۲۰ روز اخیر نرخ هر دلار آمریکا از بیش از ۱۴ هزار تومان به حدود ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان در بازار آزاد رسید. بازار ارز طی هفته گذشته متاثر از اخبار و حوادث سیاسی و اقتصادی داخلی و خارجی با نوسان‌هایی مواجه شد و در پایان هفته شاهد آرامش بازار و روند کاهشی آن بودیم.

اما بازار ارز در حالی در هفته قبل کار خود را آغاز کرد که در تعطیلات چند روزه با درخواست وزیر امور خارجه آمریکا از ایران برای تصویب لوایح FATF، خبر سفر نخست وزیر ژاپن به ایران و همچنین اعلام اخذ مالیات از خریداران سکه بانکی مواجه بود و این اخبار سبب شد کرکره صرافی‌ها در ابتدای هفته در فضایی آرام بالا برود به این ترتیب بازار ارز با نرخ دلار ۱۳ هزار و ۲۹۰ تومان و در صرافی‌های بانکی با ۱۳ هزار و ۱۰۰ تومان کار خود را آغاز کرد.

نرخ دلار به دنبال روند کاهشی روز‌های اخیر، در روز شنبه (۱۸ خردادماه ۹۸) در کانال ۱۳ هزار تومان قرار داشت؛ این درحالی است که دلار در ابتدای هفته قبل از آن در صرافی‌های بانکی ۱۳ هزار و ۵۵۰ تومان و در بازار آزاد ۱۳ هزار و ۷۰۰ تومان معامله می‌شد.

همچنین نرخ دلار با وجود خبر تحریم ۳۹ شرکت پتروشیمی در ایران از سوی آمریکا، با نوسانی اندک مواجه شد و در نهایت معاملات دلار با نرخ ۱۳ هزار و ۱۰۰ تومان ادامه پیدا کرد، اما این نرخ در معاملات روز یکشنبه بیستم خردادماه به کانال ۱۲ هزار تومان وارد شد و در بازار آزاد با نرخ ۱۲ هزار و ۷۰۰ در صرافی‌های بانکی معامله شدند.

کامران ندری کارشناس اقتصادی به خبرنگار رویداد۲۴ می‌گوید: بخش عمده‌ای از افزایش نرخ ارز در ماه‌های گذشته بیشتر از آنکه به دلایل واقعی اقتصادی و حاصل عرضه و تقاضا باشد، به دلیل جو روانی ایجاد شده بود.

او ادامه می دهد: نوسان‌های در بهای ارز به صورت مستقیم بر بازار طلا و سکه تاثیر دارد، اما تاثیر کاهش یا افزایش نرخ دلار بر بازار مسکن با سرعت کمتری انجام می‌شود و آنگونه که شاهدیم همچنان بهای مسکن افتی نداشته و رکود در این بازار حاکم است و مسکن به شدت ارز نمی‌تواند گران یا ارزان شود.

به گزارش رویداد۲۴ خریداران مسکن نگاه خریداران مسکن در حال حاضر منتظر کمترین نوسان قیمتی برای خرید هستند. اخبار سیاسی، سفر شینزو آبه به ایران، درگیری‌های نفتی در خلیج فارس و ... بر بازار ایران تاثیر تقریبا محسوسی گذاشته است، با این حال این تاثیر بر بازار مسکن آن چنان که انتظار می‌رفته دیده نشده است و با وجود کاهش نرخ ارز، قیمت مسکن کاهش نیافته یا در خوش‌بینانه حالت افزایش نیافته است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy