«محمد باقر قالیباف» در انتخابات سال 1384 برای اولین بار وارد کارزار انتخاباتی شد و توانست به پشتوانه عملکرد مناسب در نیروی انتظامی و سایر بخش هایی که در آن فعالیت داشته است، رأی مناسبی هم از مردم بگیرد. اگر نبود چند اشتباه استراتژیک او و اطرافیانش در نحوه معرفی، تبلیغات انتخاباتی و تعاملش با برخی جریانات و گروه های سیاسی شاید او می توانست پیروز آن انتخابات هم لقب بگیرد. به هر حال او نتوانست برنده جدال انتخاباتی سال 84 باشد، اما همچنان یک گزینه بالقوه برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری بود.
به گزارش «تابناک»، قالیباف پس از آنکه توفیقی در انتخابات ریاست جمهوری نیافت، توانست با رأی اعضای شورای شهر تهران بر کرسی ساختمان بهشت تکیه بزند و عنوان شهردار تهران را از آن خود کند. او تا پایان دولت شهردار قبل از خود یعنی «محمود احمدی نژاد» حاضر به کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری نشد، اگرچه احمدی نژاد و اطرافیانش همیشه او را یکی از رقبای جدی خود می دیدند و تلاش می کردند برای خوب پیش نرفتن کار او در شهرداری بودجه هایی مثل بودجه حمل و نقل عمومی، نوسازی و توسعه ناوگان عمومی، مترو و ... را در اختیارش نگذارند، موضوعی که بارها صدایی اعتراض قالیباف را در شهرداری بلند کرد.
به هر شکل کار تا انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 پیش رفت و قالیباف به پشتوانه عملکرد جهادی در شهرداری تهران و اقدامات عمرانی ویژه نظیر توسعه مطلوب مترو، ساخت اتوبان و بزرگراه های حیاتی، توسعه پارک ها و فضای سبز و تلاش برای کاهش فاصله جنوب و شمال تصمیم گرفت بار دیگر خود را در معرض رأی مردم در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم قرار دهد.
همه چیز برای او در انتخابات 92 خوب پیش می رفت و شاید تا یک ماه مانده به روز برگزاری انتخابات خیلی از تحلیل ها و نظرسنجی ها حاکی از احتمال بالای پیروزی او در انتخابات بود، اما حضور یکباره مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در صحنه انتخابات، رد صلاحیت او و اجماع اصلاح طلبان، اعتدالیون و بخشی از اصولگرایان روی حجت الاسلام «حسن روحانی» که هیچکس یک ماه قبل از برگزاری انتخابات فکر پیروز شدن او را نمی کرد، ورق را برگرداند و مانع از پیروزی شهردار وقت تهران شد.
او بعد از انتخابات به شهرداری پایتخت برگشت و 4 سال دیگر هم تحت عنوان شهردار کار خود را ادامه داد. هرچند در یک رقابت تنگاتنگ با «محسن هاشمی رفسنجانی» فرزند کسی که برنامه ریزی های او برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را برهم زده بود، توانست کرسی ای که 8 سال در اختیارش بوده را بار دیگر از آن خود کند و تا سال 96 و به مدت 12 سال بر آن تکیه بزند.
قالیباف با پایان زمامداری 12 ساله اش در شهرداری با حکم رهبر انقلاب به عنوان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مشغول به کار شد، هرچند گمانه زنی های زیادی در خصوص احتمال بهره گیری از توان اجرایی بالای او در بخش های مختلف حاکمیتی نظیر بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام و ... طی دو سال اخیر بارها به گوش رسیده است، اما این اخبار هیچگاه تاکنون جنبه عملی پیدا نکرده است.
از چندی پیش با نزدیک شدن به انتخابات مجلس یازدهم بازهم بحث احتمال حضور قالیباف در این انتخابات به همراه جریانی از جوانان نزدیک به او بارها مطرح شد تا اینکه با صدور یک فراخوان انتخاباتی از سوی این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام این خبرها رنگ واقعیت به خود گرفت. او در یک ویدئوی 4.5 دقیقه ای که کنار آن لوگویی سبزرنگ تحت عنوان «مجلس نو» درج شده، به انتقاد از برخی ناکارآمدی ها پرداخت و از جوانان برای حضور در این عرصه دعوت کرد.
این ویدئو یادآور فراخوان انتخاباتی «سید محمد خاتمی» برای مجلس دهم است که در آن با بکارگیری لفظ «تکرار می کنم» خواهان اختصاص آراء مردم به لیست امید می شود، به دعوت جوانان کارآمد برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس دهم، پایان دادن به ناکارآمدی های موجود با روحیه انقلابی، جهادی و تزریق شور و نشاط جوانی به جامعه و مدیریت ها می پردازد و حتی یک سایت هم برای ثبتنام آنها معرفی می کند.
«محمدباقر قالیباف» در این پیام ویدئویی با تاکید بر اهمیت جوانگرایی در تغییر شرایط سیاسی و مناسبات قدرت در کشور از جوانان انقلابی خواست تا در انتخابات پیش روی مجلس به میدان بیایند و خود را در معرض رقابت قرار دهند.
قالیباف در این پیام ویدئویی تنها راه اصلاح کشور را حضور خودجوش جوانان مومن و خبره دانسته است و از همه کسانی که خودشان یا در میان آشنایان و دوستان کسی را دارای صلاحیت و آمادگی برای انتخابات میدانند، دعوت کرده است تا در یک سامانه اینترنتی ثبت نام کنند.
وی در پیام ویدئویی خود ضمن تاکید بر گام دوم انقلاب، انتخابات پیش روی مجلس را فرصتی برای اصلاح رویههای غلط سیاسی و ساخت مجلس نو برای ریل گذاری در ارتقای کارآمدی در مدیریت و تصمیم گیری در کشور دانسته است.
محمدباقر قالیباف دو سال پیش با پیامی ضمن انتقاد از سازوکارهای انتخاباتی جریانهای سیاسی، با اشاره به جوان گرایی و پوست اندازی از شکل گیری جریان نواصولگرایی در عرصه سیاسی کشور خبر داده بود.
این ویدئوی انتخاباتی قالیباف را می توان اولین حرکت رسمی انتخاباتی از سوی یک چهره سیاسی شاخص برای انتخابات مجلس پیش رو دانست. این موضوع نشان می دهد که احتمالا قالیباف عطای ریاست جمهوری را فعلا به لقای آن بخشیده است و قصد دارد در حرکتی تازه، کار سیاسی خود را اینبار در قالب مجلس شورای اسلامی پیش ببرد و در این حوزه به عنوان یک لیدر ایفای نقش کند، موضوعی که «محسن پیرهادی » دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت حزب نزدیک به قالیباف آن را محتمل دانسته است.
پیرهادی با بیان اینکه درخواستهایی از قالیباف برای کاندیداتوری مجلس شده است، گفته که «گام اصلی فراخوان آقای قالیباف در واقع عمومی کردن دعوت از جوانان با تجربه است که معمولا پشت درهای بسته مدیریتی و سیاسی میمانند. آقای قالیباف قرار است پس از فراخوان و ثبت نام افراد در سامانه، با استفاده از ظرفیت جمعیت پیشرفت و عدالت، جوانان انقلابی و متخصصی که ظرفیت نمایندگی مجلس دارند را، در تهران و شهرستانها مورد حمایت قرار دهد.»
دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت عنوان کرده است که «گام اصلی فراخوان آقای قالیباف در واقع عمومی کردن دعوت از جوانان با تجربه است که معمولا پشت درهای بسته مدیریتی و سیاسی میمانند. آقای قالیباف قرار است پس از فراخوان و ثبت نام افراد در سامانه، با استفاده از ظرفیت جمعیت پیشرفت و عدالت، جوانان انقلابی و متخصصی که ظرفیت نمایندگی مجلس دارند را، در تهران و شهرستانها مورد حمایت قرار دهد
او در عین حال تاکید کرده است که« درخواست هایی از ایشان برای ورود به انتخابات مجلس شده است اما بعید است ایشان شخصا قصد کاندیداتوری برای انتخابات مجلس را داشته باشد.» موضوعی که باید منتظر ماند و دید محقق می شود یا خیر؟ اینکه قالیباف قصد دارد صرفا یک جریان برای انتخابات مجلس را راهبری کند یا اینکه تصمیم به حضور در انتخابات مجلس خواهد گرفت و اینبار برنامه اش تصدی کرسی عالی قوه مقننه خواهد بود؟
هشدار مقام وزارت دفاع بریتانیا به ایران