Monday, Jun 24, 2019

صفحه نخست » برادر میترا استاد؛ «سرهنگ مسعود استاد» کیست؟

ostad_062319.jpgامیر فرشاد ابراهیمی / بخش فارسی ایران بریفینگ

مراسم ترحیم میترا استاد عصر روز جمعه در مسجد الرسول میدان کاج سعادت آباد برگزار شد؛ مراسمی که گرداندگان آن و اکثر شرکت‌ کنندگان آن از خویشاوندان خانواده استاد بودند. مسعود استاد برادر و مهیار استاد پسر میترا استاد به همراه چند نفر از نزدیکان خانواده استاد مقابل در ورودی مسجد از میهمانان استقبال می‌کردند.

نکته قابل توجه در مراسم ترحیم میترا استاد این بود که چهره‌های اصلاح طلب که تا کنون در انتخابات شورا از او حمایت کرده بودند و به واسطه میترا استاد به محمدعلی نجفی نیز نزدیک شده بودند، هچکدام در مراسم حضور نداشتند و نکته عجیب‌تر اینکه هیچکدام از این چهره‌ها حتی بنر تسلیت یا گل ارسال نکرده بودند و مقابل مسجد نشانی از همراهی نزدیکان قدیمی این خانواده نبود. گویا آن‌ها ترجیح داده بودند آشنایی خود را به صورت رسمی با حضور در مراسم علنی نکنند. از میان چهره‌های سیاسی، تنها حسین مرعشی سخنگو و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در مراسم حضور یافت.

در مراسم ترحیم علاوه بر خواندن روضه، حجت الاسلام حمیدی کیا سخنرانی کرد؛ اما در هیچکدام از سخنرانی‌ها درباره حاشیه‌های ایجاد شده مطلبی بیان نشد و گردانندگان مراسم تلاش کرده بودند مراسم بدون هرگونه تنش برگزار شود. مجری برنامه اما از تمام حاضران و ادارات دولتی تشکر کرد و اسم آن‌ها را به تفکیک ذکر کرد؛ در متن تشکر از آموزش‌ و پرورش تهران، دانشگاه پیام نور، دانشگاه مالک اشتر، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ، شهرداری تهران، نیروی زمینی سپاه پاسداران، سازمان پسماند، دانشجویان دانشگاه علم و صنعت و امیرکبیر، سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران و همچنین نیروی انتظامی برای حضور در مراسم و کمک به برگزاری آن تشکر شد.

اما اصلی‌ترین نکته آنجاست که در پلاکارد وزارت دفاع برای تسلیت از مسعود استاد به‌عنوان «سرهنگ مسعود استاد» نام برده و به او تسلیت گفته شده.

می‌دانیم که بخش عمده‌ای از همه این داستانها به نقش آفرینی «مسعود استاد» برمی گردد، درواقع تمام آنچه که تا بحال درباره پرستو بودن میترا استاد و یا مصائبی که برای میترا استاد و یا محمدعلی نجفی شهردار وقت تهران یاد می‌شود به طور کاملاً مستقیم به مسعود استاد باز می‌گردد، بهتر است به‌صورت فهرست وار به آن‌ها ابتدا نگاه کنیم:

۱ - گفته می‌شود میترا استاد در «کوی فراز» خانه‌ای در اختیار داشته و آنجا پاتوق ثابت دختران جوان بوده و پارتی می‌کرده‌اند و مسئولان بسیاری از جمله محمدعلی نجفی به آنجا رفت و آمد داشته‌اند و اصلا همین خانه و دخترانش سرآغاز آشنایی نجفی با میترا استاد بوده است

اگر فرض را بر این بگذاریم که میترا استاد و یا دختران آن خانه پرستوهای امنیتی بوده اند نکته اصلی اش آنجاست که بخش عمده‌ای از دختران آن پارتی‌ها و خانه دانش آموزانی بوده‌اند که مسعود استاد در آن دبیرستان تدریس داشته.

قانون حضور مردان در مدرسه‌های دخترانه می‌گوید باید سه شرط اصلی داشته باشد؛ بالای ۳۰ سال، حتما متاهل و دارای تاییدیه حراست باشد. این در حالی است که مسعود استاد در زمان حضور در این دبیرستان دخترانه هیچکدام از این سه شرط را نداشته است و با وجود مخالفت حراست، ادامه حضور او در این مدرسه با اصرار مدیر دبیرستان انجام شده است.

موضوع استخدام مسعود استاد را از مدیر وقت مدرسه «ف» واقع در سعادت آباد تهران سایت رویداد پرس و جو کرده است .مدیر وقت دبیرستان که اکنون از منطقه ۲ به منطقه ۱۸ منتقل شده است، اینگونه پاسخ می‌دهد: «مسعود استاد نیروی پژوهشی بوده و به مدت یکسال هر هفته پنجشنبه‌ها در مدرسه تدریس می‌کرد.»

او در پاسخ به اینکه که چرا فردی که هیچکدام از سه شرط تدریس را نداشته در مدرسه دخترانه مشغول بوده، می‌گوید: «آقای مسعود استاد متاهل نبود و بالای ۳۰ سال هم نبود، اما سال اول تاییدیه گزینش را داشته ولی این تاییدیه در سال دوم رد شد و به همین دلیل ایشان را از مدرسه حذف کردیم. البته گزینش بعدا او را رد کرد، چون نامه رد گزینش مربوط به شهریور ۹۴ است، اما مسعود استاد خرداد ۹۴ از مدرسه رفت.»

اطلاعات دیگر اما نشان می دهد در اقدامی عجیب پس از اخراج مسعود استاد از مدرسه «ف» در سعادت آباد، خواهر او یعنی میترا استاد در همان دبیرستان استخدام شده است. حضوری که حواشی زیادی در پی دارد به نحوی که میترا استاد بعد از چندین ماه حضور در مدرسه به خاطر مسائل اخلاقی مجبور به ترک کار می‌شود. به راستی آن دبیرستان غیر انتفاعی تیزهوشان چه اصراری مبنی بر حضور »استادها» داشته است؟

این موضوع را نیز از خانم «ص» مدیر وقت مدرسه پیگیری کرده اند که چگونه فردی با مدرک تحصیلی معمولی توانسته در مدرسه تیزهوشان تدریس کند؟ مدیر مدرسه می‌گوید: «شایعه شده بود اینها خواهرزاده‌های من هستند، اما این مسئله حقیقت نداشت و حرف‌های افرادی بود که ما را اذیت می‌کردند. درباره خواهر مسعود استاد هم ماجرا اینگونه بود که دو سال پس از اخراج برادرش در مدرسه استخدام شد.»

مدیر وقت مدرسه «ف» در پاسخ اینکه چگونه هر دو نفر در یک مدرسه تدریس می‌کرده‌اند، می‌گوید: «به هر حال اتفاقی بوده که افتاد و این استخدام به سفارش یک «نهاد ذی‌نفوذ » انجام شد. مدیر وقت مدرسه درباره اینکه نهاد و یا فرد سفارش کننده چه کسی بوده، صحبتی نکرد و صحبت‌های خود را با این توصیه ادامه داده «شما باید بروید ماجرا را از شهرداری پیگیری کنید، چون موضوع کلان‌تر و پیچیده‌تر از یک مدرسه است. بروید بپرسید صلاحیت میترا استاد چگونه برای انتخابات شورای شهر تایید شده است.»

گفتنی است صلاحیت میترا استاد بر اساس تحقیقات ایران بریفینگ به سفارش حجت السلام نوروزی امام جمعه اسلامشهر انجام شده است.

از خانم «ص» درباره ساختمانی در منطقه «کوی فراز» نیز پرسیده شده است که چرا آن زمان این مسئله گفته شده که دختران مدرسه شما به آنجا می‌رفته‌اند، او می‌گوید: «این‌ها مال سال ۹۶ و ۹۷ است و مربوط به دوران حضور مسعود استاد در مدرسه نیست و اطلاعات دقیقی از این ماجرا ندارم و فقط شنیده‌ام دختران مدرسه آنجا می‌رفته‌اند، اما اینکه دختران مدرسه ما بوده‌اند را نمی‌دانم.»

مدیر وقت مدرسه تیزهوشان «ف» در جواب سئوال اینکه چرا بعد از این ماجرا از سعادت آباد در شمال تهران به محله یافت آباد در جنوب تهران منتقل شده اید و آیا این انتقال با موضوع و حواشی آن مدرسه مرتبط بوده است، پاسخ می گوید «این دو ماجرا ارتباطی با هم نداشته و من سال ۹۷ به منطقه ۱۸ رفته‌ام.»

۲ - میترا استاد در انتخابات شوراهای اسلامشهر کاندیدا می‌شود

می‌دانیم که خانواده استاد در اسلامشهر اقامت داشته‌اند و مسعود استاد در شهرستان اسلامشهر به همراه حجت‌الاسلام نوروزی امام‌جمعه اسلامشهر در چندین مرکز تجاری و دو مدرسه غیرانتفاعی شراکت داشته‌اند، مسعود استاد همچنین مدیر کانون فرهنگی اسلامی بلاغ زیر نظر زیر نظر سپاه اسلامشهر بوده است و درواقع آغاز تمام فعالیت‌های میترا استاد در اسلامشهر و تهران از همین کانون بوده است.

۳ - گفته می‌شود اساس ارتباط میترا استاد و محمدعلی نجفی در شهرداری تهران بر سر پیمانکاری‌هایی بوده که برادر وی آن‌ها را در دست اجرا داشته

۴ - پس از آشنایی میترا استاد با محمدعلی نجفی مدتی بعد ماجرای جشن برج میلاد و رقص دختران نوجوان پیش می‌آید که اولین فشار رسمی نهادهای امنیتی و قضایی بر نجفی بوده است

گرداننده و مشاور این جشن مسعود استاد بوده. در پی برگزاری این مراسم چند دختر به رقص جمعی پرداخته بودند. این مراسم انتقادهای فراوانی را به همراه داشت و حتی دادستان کل کشور رسماً خواستار «تعقیب قضائی» مسئولان این مراسم شد.

همان موقع مدیران فرهنگی شهرداری و مسئولان برگزاری مراسم از اتفاقات عجیبی در این مراسم سخن گفتند و مدعی شدند که برنامه طراحی‌شده برای این برنامه ناگهان و از طرف برخی نزدیکان شهرداری تهران تغییر کرد؛ به طور مثال مانند تمام برنامه عمومی شهرداری قرار بود آخرین بخش برنامه یعنی پس از مراسم سخنرانی شهردار و اهدای جوایز توسط نجفی، اجرای زنده موسیقی پایان‌بخش مراسم باشد که این برنامه‌ریزی با دخالت برخی افراد تغییر کرد و در زمان حضور شهردار چند دختربچه حرکاتی انجام دادند که به رقص تعبیر شد و زمینه فشار را بر شهردار وقت و چند روز بعد هم استعفای او را فراهم کرد. گروهی از مدیران وقت شهرداری اعتقاد دارند که عامل اصلی آن تغییرات مسعود استاد بوده.

۵ - مسعود استاد عامل اصلی علنی شدن میترا استاد و محمد علی نجفی بوده

با آغاز و ادامه آشنایی میترا استاد و محمدعلی نجفی آن‌ها به‌صورت پنهانی باهم رابطه داشتند و نجفی همواره منکر هرگونه آشنایی با میترا استاد می‌شد و همواره او را تنها خواهر مشاور خود می‌نامید، اینجا بود که مسعود استاد اقدام به برگزاری جشن تولد برای نجفی در هتل اسپیناس تهران نموده و بلافاصله فیلم رقص و پای‌کوبی این جشن در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود و این سرآغاز سقوط نجفی است.

حالا یک‌بار دیگر باید دقیق بررسی شود «سرهنگ مسعود استاد» کیست؟

او سرهنگ کدام نهاد نظامی است؟ نیروی زمینی سپاه پاسداران چه ارتباطی با مسعود استاد دارد؟ چرا باید پلاکارد به مراسم استاد بفرستد و در آنجا حضورداشته باشند و از آن‌ها تشکر شود؟

می‌دانیم که مسعود استاد در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همچنین دانشگاه مالک اشتر متعلق به وزارت دفاع بوده است این در رزومه او نیز درج‌شده اما وزارت دفاع همواره خود پرسنل بسیار کمی و آن‌هم فقط پرسنل اداری دارد و بخش عمده پرسنل وزارت دفاع از ارتش، سپاه و نیروی انتظامی در آنجا فعالیت دارند، مسعود استاد از کدام نیروی نظامی در وزارت دفاع مأمور به خدمت بوده است؟

از سابقه او در وزارت دفاع و دانشگاه مالک اشتر هیچ اطلاعی در دست نیست، بااین‌حال در مراسم ختم میترا استاد تعدادی از پرسنل وزارت دفاع دیده شدند، پلاکاردی هم آورده شده بود و مجری این مراسم نیز از این وزارتخانه تشکر کرد.

مسعود استاد در حال حاضر کارمند شهرداری تهران است و پیش از آن به‌عنوان مربی پژوهشی در آموزش‌وپرورش و همچنین در مدارس وزارت خارجه و دبیرستان دخترانه تیزهوشان تهران فعالیت می‌کرده است «شرکت پیشگامان اندیشه کیهان» نیز از شرکت‌هایی بود که مجری برنامه از عوامل آن تشکر کرد. مدیرعامل این شرکت خود مسعود استاد است. در تعریف شرکت نوشته‌شده درزمینهٔ مطالعات مرتبط با هوافضا و رباتیک فعالیت دارد.

در مورد فعالیت‌های هوافضا مسعود استاد نیز اطلاعات زیادی وجود ندارد جز یک مصاحبه برای سال ۱۳۹۴ که خبرگزاری ایرنا با او به‌عنوان «مؤسس اولین خانه هوافضای کشور» انجام داده است.

1.jpg

در گزارش‌های پیشین ورود میترا استاد به احزاب سیاسی و ارتباط او با سیاستمداران و همچنین فعالیت میترا و برادرش مسعود استاد در آموزش‌وپرورش و مدرسه دخترانه «ف» در منطقه دو تهران نوشته‌شده است. بر پایه آن گزارش‌ها مشخص است مسعود استاد تا خرداد ۹۴ در مدرسه «ف» مشغول به کار بوده اما در ادامه، گزینش و حراست آموزش‌وپرورش در نامه‌ای رسمی با ادامه فعالیت او مخالفت می‌کند.

مسعود استاد پس از آموزش‌وپرورش، در شهرداری تهران استخدام‌شده است. جستجوی نام مسعود استاد در سامانه اطلاعات و شفافیت شورای شهر تهران نشان می‌دهد او در تاریخ ۱۰ شهریور ۹۶ یعنی تنها «۵ روز» بعد از صدور حکم نجفی به‌عنوان کارشناس شرکت خدمات اداری شهر، در شهرداری استخدام‌شده است. دلیل این اقدام فراقانونی نجفی مشخص نیست و گفته نشده چرا باید برادر همسر نجفی چند روز بعد از انتصاب داماد، در شهرداری تهران استخدام شود.

2.jpg
تصویر استخدام مسعود استاد در شهرداری تهران. تاریخ استخدام ۵ روز پس از انتصاب محمدعلی نجفی است
3.jpg

مسعود استاد که گفته می‌شود ابتدا به‌عنوان «مشاور فرهنگی و امور فوق‌برنامه» شهردار تهران کار خود را آغاز می‌کند چندی بعد به‌عنوان مدیر پروژه پارک حاشیه‌ای در شهرداری تهران نیز فعالیت می‌کند.

وب‌سایت شرکت کنترل ترافیک شهرداری تهران درباره این پروژه در وب‌سایت خود نوشته «پروژه مدیریت پارک حاشیه‌ای با دستگاه خودپرداز پارک یا سیستم‌های خودپرداز کارت پارک (Pay & Display) پروژه‌ای است که توسط شرکت کنترل ترافیک تهران و با مشارکت بخش خصوصی انجام‌شده است.»

اطلاعات دقیق‌تری از پروژه‌های مسعود استاد در این دوره در دسترس نیست. او درباره فعالیت خود در شهرداری گفته است: «بنده استاد چند دانشگاه بودم و تدریس دانشگاه را کنار گذاشتم و آمدم در کنار آقای نجفی راجع به هوشمند سازی شهر تهران اقداماتی انجام دادم، صرفاً همین بوده است.»

محمود میرلوحی عضو شورای شهر تهران نیز پیش‌ازاین گفته «همان موقع بحث بود که برادر این خانم [مسعود استاد] تلاش می‌کند در کارهای اقتصادی شهرداری نقش بازی کند اما ندیدم هیچ‌وقت حکم برای او صادر شود.» یکی از مدیران فرهنگی شهرداری نیز به روزنامه شهروند گفته «هیچ‌گاه ندیده حکمی برای مسعود استاد صادر شود یا او به‌طور رسمی در جلسه‌ای حضور پیدا کند.»

بااین‌حال جستجوی ایران بریفینگ به یک وب‌سایت خبری اصلاح‌طلبان رسید که تصاویری از جلسات شهرداری تهران را در حالی نشان می‌دهد که میترا استاد و مسعود استاد در مهم‌ترین و بالاترین سطح در جلسات مدیران ارشد شهرداری تهران شرکت می‌کرده‌اند، دلیل حضور آن‌ها در این جلسات هنوز مشخص نیست. تصاویر زیر این جلسات را نشان می‌دهد:

4.jpg
محمدعلی نجفی، ابراهیم شیخ، مسعود استاد و مهدی حجت در تصویر مشخص هستند. میترا استاد نیز در این جلسه حضور داشته است
5.jpg
جلسه‌ای که مکارم حسینی ریاست آن را برعهده دارد و مسعود استاد نیز در آن حضور دارد

در تصاویر این جلسات که مسعود استاد و خواهرش میترا استاد نیز در آن شرکت کرده‌اند، ابراهیم شیخ معاون توسعه منابع انسانی شهرداری تهران، مهدی حجت معاون وقت شهرسازی و معماری شهرداری، محسن پور سید آقایی مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل و ترافیک تهران و محمدعلی نجفی حضور دارند. نکته حائز توجه اینکه مکارم حسینی در صدر میز نشسته و به نظر می‌رسد ریاست جلسه را برعهده دارد.

با دیدن این عکس این سؤال به وجود می‌آید که چرا در جلسه‌ای با حضور مسئولان رده‌بالای شهرداری، بایست یک کارشناس معمولی شهرداری حضورداشته باشد؟

هم‌زمان با احکامی که تاکنون برای مسعود استاد به آن اشاره‌شده، او به‌عنوان مشاور مکارم حسینی نیز مشغول به کار بوده است؛ اما سرپرست سابق شهرداری تهران تاکنون هیچ اشاره‌ای به آن نداشته و از هرگونه اظهارنظر دراین‌باره خودداری کرد. مهدی حجت معاون شهردار نیز که در این جلسات حضورداشته، به یک رسانه داخلی اعلام کرده که قصد هیچ‌گونه صحبتی دراین‌باره ندارد. ابراهیم شیخ نیز از پاسخگویی در این مورد طفره رفته است.

نکته دیگر اینکه مسعود استاد در نشست‌های مدیران شهرداری نیز معمولاً حضورداشته است. نگاهی به تصاویر نشست‌های فصلی شهرداری چه در دوره مکارم حسینی و چه در دوره محمدعلی نجفی نشان می‌دهد مسعود استاد معمولاً یا در ردیف اول حضورداشته یا در ردیف دوم می‌نشسته است. تصویر زیر یکی از نشست‌های شهرداری در دوره مکارم را نشان می‌دهد که مسعود استاد جزو مهمانان اصلی آن است.

6.jpg
همایش مدیران شهرداری تهران در دوره مکارم حسینی که مسعود استاد در آن حضور دارد

حضور مسعود استاد باسابقه فعالیت در وزارت دفاع، تدریس در مدرسه دخترانه و تحصیل در رشته هوافضا، پلاکاردهای نیروی زمینی سپاه و تشکر مجری مراسم ترحیم از آن‌ها و همچنین مشاور در عالی‌ترین مراتب شهرداری تهران به‌خودی‌خود سؤالات زیادی را درباره نفوذ و نقش او ایجاد می‌کند. نفوذی که به آشنایی میترا استاد با محمدعلی نجفی و درنهایت قتل او منجر شده است و از همه مهم‌تر از گذشته او فقط یک یکسری اطلاعات مبهم و غیر شفاف موجود است.

اکنون افکار عمومی بیش‌ازپیش مشتاق است تا بداند «سرهنگ مسعود استاد» کیست؟



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy