رادیو بین المللی فرانسه - سازمان امنیت داخلی آلمان در گزارش سالانه خود وزارت اطلاعات و لشگر قدس سپاه پاسداران انقلاب جمهوری اسلامی ایران را به فعالیت های جاسوسی در آلمان متهم کرد. این سازمان در گزارش سالانه خود نوشت که زیرنظر گرفتن مخالفان، در مواردی حمله به آن ها و حمله های سایبری از جمله فعالیت های اطلاعاتی ایران در آلمان است.
بخش های قابل توجهی از گزارش سال ۲۰۱۸ سازمان امنیت داخلی آلمان به افشای فعالیت های جاسوسی و حمله های سایبری جمهوری اسلامی ایران در آلمان اختصاص یافته است.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه
در این گزارش آمده است: "تحت نظر قرار دادن اپوزیسیون و مبارزه با آن همراه با تلاش برای جمع آوری اطلاعات در عرصه سیاست، اقتصاد و علوم در کشورهای غربی، از جمله آلمان، محور فعالیت های وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران است. ایران خود را قدرت منطقه ای می داند و تمایلات ضدغربی و ضداسرائیلی دارد. به همین دلیل فعالیت های یهودیان و سازمان های طرفدار اسرائیل در آلمان را نیز تحت نظر می گیرد".
سازمان امنیت داخلی آلمان، در گزارش خود نوشته است: "وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی از کسانی که به ایران سفر می کنند بازجوئی اجباری می کند. نمایندگی این وزارتخانه در سفارت ایران در برلین نقش مهمی در نظارت بر اطلاعات دارد. هدف این اطلاعات افراد و سازمان های مخالف در آلمان و سایر کشورهای اروپائی هستند".
فعالیت های لشگر قدس
سازمان امنیت داخلی آلمان بر این نظر است که علاوه بر وزارت اطلاعات، لشگر قدس نیز در آلمان فعالیت دارد. این نیرو بیشتر روی افراد و سازمان های طرفدار اسرائیل تمرکز دارد. این اطلاعات با هدف استفاده در حمله های احتمالی آینده جمع آوری و طبقه بندی می شوند.
سال گذشته یک ایرانی در یک داگاه فرانکفورت به هفت سال زندان محکوم شد. سازمان امنیت داخلی آلمان در این مورد نوشته است: "ایرانی مذکور کوشیده بود برای لشگر قدس یک دستگاه ویژه چاپ اسکناس خریداری کند. فرد مورد نظر همچنین از طریق شرکتی که در آلمان ثبت کرده بود، برای چاپ اسکناس کاغذ و رنگ مخصوص تهیه کرده و به ایران فرستاده بود. در جریان دادرسی نزد این شخص ۵۰ میلیون اسکناس تقلبی یمنی نیز کشف شد".
در بخشی دیگر از گزارش سازمان امنیت آلمان به ماجرای تفتیش خانه ها و محل کار ایرانیان و ایرانی تبارات مظنون به جاسوسی احتمالی برای لشگر قدس در ژانویه سال ۲۰۱۸ اشاره شده است. این افراد در هفت ایالت آلمان پراکنده اند و تحقیق درباره پرونده آن ها هنوز هم ادامه دارد.
حملههای سایبری
سازمان امنیت داخلی آلمان میگوید که حملههای سایبری ایرانیان را از سال ۲۰۱۴ زیر نظر دارد و به این نتیجه رسیده است که سازمان های دولتی، نهادهای علمی و پژوهشی، دگراندیشان، مدافعان حقوق بشر، موسسات حساس هوافضا، اسلحه سازی و پتروشیمی آلمان در معرض خطر این حمله ها هستند.
در گزارش سازمان امنیت داخلی آلمان می خوانیم: "در ماه مارس سال ۲۰۱۸ موسسه ای ایرانی به نام مبنا از سوی آمریکا متهم شد که در سراسر دنیا به بیش از ۳۰۰ دانشگاه حمله سایبری کرده است. چندین دانشگاه آلمان نیز در این میان بودهاند. دولت آمریکا مدعی شده که این حمله ها به دستور سپاه پاسداران صورت گرفته است".
سازمان امنیت داخلی آلمان پیشبینی میکند که فعالیتهای سایبری ایرانیها در آینده به دلیل کشمکش میان ایران و آمریکا تشدید شود.
نقش مسجد هامبورگ
در گزارش سازمان امنیت داخلی آلمان از مرکز اسلامی هامبورگ نیز به عنوان بزرگترین و پرنفوذترین سازمان متعلق به جمهوری اسلامی یاد شده است. این سازمان نوشته است: "ایران میکوشد از طریق مسجد هامبورگ روی شیعیان تبعه کشورهای مختلف که در آلمان زندگی میکنند تاثیر بگذارد".
این گزارش همچنین میگوید که در سال ۲۰۱۸ ایران بر تلاش های خود برای دستیابی به قطعاتی که می توانند در ساخت موشک و تسلیحات اتمی مورد استفاده قرار گیرند افزوده است. سازمان امنیت داخلی آلمان این موضوع را همواره زیر نظر دارد.
ماجرای ۱۰۰ میلیارد تومانی که صاحب ندارد
پیریِ جمهوری اسلامی