Thursday, Jul 4, 2019

صفحه نخست » تصویب قانون جنجالی برای پیوند عضو اعدامی‌ها در ایران

marg.jpgایران اینترنشنال - تصویب یک قانون جنجالی در زمینه پیوند اعضای محکومان به اعدام در ایران، نگرانی هایی را نسبت به ایجاد یک بازار پررونق در این زمینه به وجود آورده است.

ایرج فاضل، رییس جامعه جراحان ایران، در نامه‌ای به ابراهیم رییسی، رییس قوه قضائیه ایران، به استفاده از اعضای بدن محکومان به اعدام برای پیوند عضو شدیدا اعتراض کرد و خواستار حذف این ماده قانونی «مذموم» شد که مجوز چنین کاری را صادر می‌کند.

در این نامه آمده که ماده ۴۷ آئین‌نامه اجرای احکام کیفری، مبنی بر استفاده از اعضای بدن محکومان به اعدام «به هر شکل و با هر پیش زمینه‌ای موجب نگرانی و تشویش خاطر گسترده جامعه پزشکی و به ویژه جراحان و پزشکان شریفی شده است که عمری را برای اعتلای پزشکی مملکت و رفع نیاز‌های مردم مصروف داشته‌اند».

چند روز پیش، رسانه‌های ایران از ابلاغ آیین‌نامه جدید اجرای حدود و قصاص از سوی رییس قوه قضائیه خبر دادند.

این آیین‌نامه در تاریخ ۲۶ خرداد به تصویب ابراهیم رییسی رسید و از آن تاریخ لازم الاجرا شد.

در ماه ۴۷ این آیین‌نامه آمده است: «چنانچه محکوم داوطلب اهدای عضو پیش یا پس از اجرای مجازات اعدام باشد و مانع پزشکی برای اهدای عضو موجود نباشد، قاضی اجرای احکام کیفری طبق دستورالعملی اقدام می‌نماید که ظرف سه ماه از تاریخ تصویب این آیین‌نامه توسط معاونت حقوقی قوه قضائیه با همکاری وزارت دادگستری و سازمان پزشکی قانونی کشور تهیه شده و به تصویب رییس قوه قضاییه می‌رسد.»

ایرنا در گفت‌وگو با رسول کوهپایه‌زاده، یک وکیل دادگستری به استقبال از این ماده از آیین‌نامه جدید اجرای حدود و قصاص رفت و آن را «تحول بزرگی» خواند.

این خبرگزاری نوشت با «توجه و متناسب با نیازها، مقتضیات و ضروریات جامعه» اکنون «از مرگ یک انسان افراد دیگری منتفع خواهند شد».

اما اکنون رییس جامعه جراحان ایران معتقد است: «استفاده از اعضای بدن محکومین به اعدام سابقه بسیار ناخوشایند، مذموم و به شدت نقدپذیر دارد و نه تنها کمک چندانی به نیازمندان نخواهد کرد بلکه آبروی احترام‌برانگیز پدیده پیوند اعضاء را که با صرف عمر، مجاهدت و فداکاری گروه پزشکی از پزشکان این مملکت کسب شده است به شدت تهدید و زیر سوال خواهد برد.»

ایرج فاضل همچنین به عنوان «یکی از پایه‌گذاران پیوند اعضاء در ایران پس از انقلاب»، ضمن اعتراض شدید به این موضوع اعلام کرده که «شخصا هرگز حاضر به استفاده از این شیوه مذموم نخواهم بود و مطمئنم بسیاری از همکاران شریف و بلند آوازه‌ام نیز در چنین احساسی شریک می‌باشند».

رییس جامعه جراحان ایران از رییس دستگاه قضائی این کشور خواسته که دستور حذف این ماده را سریعا صادر کند.

نگرانی رییس جامعه جراحان ایران از این ماده قانونی در حالی است که ایران یکی از کشورهایی است که بیشترین تعداد اعدام‌ها در آن صورت می‌گیرد.

بر اساس آخرین گزارش‌ها، در شش‌ماهه نخست سال ۲۰۱۹، دست‌کم ۱۱۰ حکم اعدام در زندان‌های مختلف ایران یا در ملاءعام اجرا شده است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy