Tuesday, Jul 9, 2019

صفحه نخست » افشاگری از یک نفوذ، همکاری سفیر پیشین هند با اطلاعات ایران

india_070819.jpgافسران یکی از شاخه‌های مهم سازمان اطلاعات و امنیت هند در نامه‌ای به نخست وزیر مدعی شده اند محمد حمید انصاری سفیر پیشین هندوستان در ایران با سازمان‌های اطلاعاتی ایران همکاری می‌کرده است.
رویداد۲۴ - روزنامه ساندی گاردین هند در گزارشی مدعی شده «محمد حمید انصاری» سفیر پیشین هندوستان در تهران در زمان سفارت در ایران مانع از رسیدن هند به منافع ملی‌اش شده و با نهادهای اطلاعاتی ایران همکاری کرده است. در این گزارش گفته شده افسران شاخه تحقیق و تحلیل که اصلی‌ترین سازمان اطلاعات خارجی هند است به دنبال شکایت از حمید انصاری سفیر سابق هند در ایرانند و دلیل این شکایت ایجاد اختلال در عملیات‌های شاخه تحقیق و تحلیل توصیف شده است.
شاخه تحقیق و تحلیل سازمان اطلاعات خارجی هند مدعی شده حمید انصاری در زمان سفارت در ایران بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۲ در عملیات‌های این سازمان اختلال ایجاد کرده است. در شکایت آن‌ها خطاب به نخست وزیر نارندرا مودی به نقل از این افسران این ادعا مطرح شده که انصاری زمانی که در تهران بوده نه تنها از منافع ملی هند حمایت نکرده بلکه با دولت ایران و سازمان اطلاعاتی این کشور همکاری کرده تا مانع از عملیات‌های شاخه تحقیق و تحلیل شود.
در این نامه نهاد امنیتی هند خطاب به نارندرا مودی، سازمان اطلاعاتی ایران ساواک خوانده شده است! ساندی گاردین در توضیح نوشته شاخه تخلیل و تحقیق می‌داند که پس از انقلاب ایران ساواک منحل شده، اما هنوز در پروتکل‌های داخلی این سازمان هندی، سازمان اطلاعات ایران ساواک خوانده می‌شود.
بر اساس نامه ماموران شاخه تحقیق و تحلیل، دیپلمات‌های هندی توسط سازمان اطلاعاتی ایران به گروگان گرفته شده بودند و انصاری همزمان به عمد از اجرای وظایفش در حفظ منافع ملی هند سر باز زده است.
به گزارش رویداد۲۴ «ان. کی. سود» یکی از افسران این شاخه که از سال ۲۰۱۰ تا کنون بازنشسته شده به ساندی گاردین گفته انصاری حتی تا جایی پیش رفته که دفتر R&AW را در ایران ببندد. «کی سود» مثال‌های زیادی زده تا نشان دهد انصاری در زمان ماموریت خود در تهران وظایف خود را به درستی انجام نداده است.
او مدعی شده در سال ۱۹۹۱، یکی از مقامات هندی یعنی سندیپ کاپور در فرودگاه تهران به گروگان گرفته شده و زمانی که این موضوع به گوش انصاری رسیده، هیچ اقدامی برای نجات کاپور نکرده و گزارش‌های عرفی‌ای را به وزارت خارجه درباره گم شدن کاپور در ایران فرستاده و گفته اقدامات کاپور در ایران مشکوک بوده و او درگیر روابط با یک زن محلی در ایران بوده است. او تعمدا حرفی از اینکه سازمان اطلاعات ایران دخالتی در این موضوع داشته نزده است.
بر اساس این گزارش، سه روز بعد تلفن ناشناسی به سفارت هند در ایران می‌شود که از محل کاپور در کنار یک جاده خبر می‌دهد. به کاپور دارو خورانده بودند و اثرات این دارو‌ها تا سال‌ها بر روی او باقیمانده بود. شاخه تحقیق و تحلیل هند پیشنهاد می‌کند که گزارشی اعتراضی به دفترخارجی ایران ارسال شود، ولی انصاری هیچ اقدامی نمی‌کند.

در آگوست ۱۹۹۱، R&AW همه توجهش معطوف به جوانان کشمیری بود که به قم سفر کرده بودند تا آموزش‌های مذهبی ببینند. با وجود اینکه کارکنان سابق R&AW توصیه‌های لازم را برای مخفی نگه داشتن این عملیات کرده بودند، رییس جدید شاخه درباره عملیات هند در این حوزه به انصاری گرا می‌دهد.
سود گفته انصاری نام افسرانی را که در حال انجام عملیات بودند به دفتر خارجی ایران می‌دهد و این دفتر نام‌ها را در اختیار سازمان اطلاعات قرار میدهد و «دی بی ماتور» افسر شاخه اطلاعاتی هند توسط ایران دستگیر می‌شود.
به گزارش ساندی گاردین همه این اطلاعات در نامه‌ای که نارندرا مودی نوشته شده آمده و نوشته شده زمانی که انصاری از انجام یک اقدام قاطع در قبال گم شدن ماتور سر باز زده، گزارشی به هند ارسال شده که نشان می‌دهد انصاری درباره نقش سازمان اطلاعات ایران در گم شدن ماتور نیز لاپوشانی کرده است.
افسران R&AW روز دوم سعی می‌کنند به ماجرا را به گوش نخست وزیر وقت هند برسانند و این کار به آزادی ماتور از زندان ختم می‌شود. روزنامه ساندی گاردین مدعی شده زمانی که ماتور وارد سفارت شد اعلام کرد سازمان اطلاعات ایران از همه چیز خبر داشته و سود را می‌شناسد.
به گزارش رویداد۲۴ «کی سود» در گفت‌وگو با این رسانه هندی درباره حادثه دیگری که در آن محمد عمر مامور امنیتی هند در رزیدانس سفیر در تهران نقش داشته نیز خبر داده و گفته این فرد توسط سازمان اطلاعات ایران دستگر شده و بعد از سه ساعت آزاد شده بود. زمانی که انصاری از این موضوع خبر دار شد از R&AW خواست درباره این موضوع که آیا این فرد به جاسوس ایرانی‌ها تبدیل شده یا خیر تحقیق کنند. با این حال با وجود اینکه R&AW صراحتا از بیگناه بودن این فرد حرف زده بود، انصاری محمد عمر را به هند برگردانده و او را از همه پست‌های خارجی منفصل کرده است.
بر اساس این گزارش بدترین تحقیری که متوجه شاخه تحقیق و تحلیل بوده زمانی اتفاق افتاده که «پی کی ونوگوپال» رییس دفتر شاخه توسط سازمان اطلاعات ایران مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. این اتفاق زمانی افتاده که ونوگوپال در حال گردش با یک زن ایرانی بوده است. انصاری هرگز هیچ اعتراضی در این خصوص به مقامات ایران نکرده است. جالب اینجاست که این زن بعد‌ها برای دیدن ونوگوپال از انصاری درخواست ویزا می‌کند و ویزا دریافت می‌کند.
در این نامه این ادعا مطرح شده که کنسول وقت در ازای دریافت ۵۰۰ دلار به ایرانی‌هایی که مدعی بودند دانشجو هستند ویزای هند داده است. تحقیقات شاخه تحقیق و تحلیل نشان می‌دهد نامه‌های معرفی این دانشجویان که مدعی بودند از سوی دانشگاه‌های هند صادر شده اصلا وجود خارجی نداشتند. در آن زمان با وجود اینکه این گزارش‌ها به انصاری رسیده بود او هیچ اقدامی نکرده و موضوع را به کلی به فراموشی سپرده است.
این گزارش از جلسه طولانی و معمول انصاری با سفیر پاکستان در ایران نیز خبر داده و گفته از این نشست‌ها هیچ کزارشی به وزارت خارجه هند داده نمیشد. سود به ساندی گاردین گفته زمانی که انصاری در اواسط سال ۱۹۹۳ به هند بازگشت، در سفارت جشنی برپا شد.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy