Wednesday, Jul 17, 2019

صفحه نخست » طرح نمایندگان دموکرات برای تنش‌زدایی با ایران و بازگشت آمریکا به برجام

dems_071619.jpgرادیو فردا - سه نماینده دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا با طرح قطعنامه‌ای سعی در ترغیب دولت دونالد ترامپ برای تنش‌زدایی با ایران و بازگشت به برجام دارند.

باربارا لی از اعضای دموکرات کنگره در وب‌سایت رسمی خود خبر داد که به همراه دیوید پرایس و خانم جان شاکوسکی، دو دموکرات دیگر، طرح این قطعنامه را تهیه کرده‌اند.

خام لی می‌گوید به غیر از بازگشت آمریکا به برجام، این قطعنامه دولت ترامپ را تشویق می‌کند که هر چه سریع‌تر به تنش‌زدایی با ایران روی بیاورد و از «دیپلماسی پایدار» به عنوان راه حلی برای چالش ایران استفاده کند.

به گفته وی، «سیاست‌گذاری ترامپ در قبال ایران مسئول بحرانی است که خود تحمیل کرده است و کشور را در آستانه برخورد نظامی خطرناک با ایران قرار داده، چرا که به شکل یک‌جانبه تصمیم به خروج از برجام گرفته است. ما نیاز به دیپلماسی جدی و قوی برای خروج از جاده جنگ به مسیر صلح داریم و این قطعنامه در همین راستا تهیه شده است».

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا

خانم لی می‌گوید تصمیم ترامپ برای خروج از برجام در اردیبهشت پارسال «نه تنها ایران را به پای میز مذاکره نیاورده، بلکه جناح تندرو در ایران را جسورتر کرده، انگیزه‌ای برای جمهوری اسلامی برای بازگشت به برنامه‌های «ممنوعه» هسته‌ای سابق شده و جایگاه و اعتبار رهبری آمریکا را در معرض تهدید قرار داده است».

خانم جان شاکوسکی نیز گفته است برجام همه راه‌ها برای ایران برای تولید بمب هسته‌ای را بسته بود: «این تنها نظر من نیست، دیدگاه جامعه اطلاعاتی آمریکا، وزارت خارجه و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز موید آن است. بدون داشتن استراتژی مشخص در قبال ایران و بینشی نسبت به اوضاع خاورمیانه، ترامپ با بی‌پروایی تصمیم به خروج از برجام گرفت و به تنش‌ها در جهان دامن زد. این اقدام، آمریکا و ایران را به رویارویی نظامی سوق داد و به شدت بر رهبری آمریکا و قدرت نفوذ آن ضربه زد. ما در مقابل متحدین خود منزوی شده‌ایم، درها را برای عدم تبعیت ایران (از تعهدات هسته‌ای خود) باز کردیم و کشورهای دیگر را برای ورود به مذاکره با آمریکا دلسرد کرده‌ایم.»

وی گفت که اکنون زمان بازگرداندن ایران به تعهدات هسته‌ای خود، بازگشت دوباره آمریکا به برجام و همکاری با متحدان آمریکا برای از میان برداشتن تهدید تولید تسلیحات هسته‌ای در ایران است.

آمریکا به همراه فرانسه، بریتانیا، آلمان، روسیه و چین در سال ۲۰۱۵ به توافق هسته‌ای با ایران رسید که به برجام موسوم است. دونالد ترامپ از زمان تبلیغات انتخاباتی خود این توافق را که در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما حاصل شده بود، به شدت مورد حمله قرار داده و گفته بود که برجام تضمینی برای جلوگیری ایران از دستیابی به تسلیحات هسته‌ای نیست و تنها باعث دسترسی جمهوری اسلامی به ده‌ها میلیارد دلار درآمد و تقویت گروه‌های نیابتی آن در منطقه شده است.

ایران یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام، برخی از تعهدات هسته‌ای خود را تعلیق کرد و تهدید کرد که در صورتی که اروپا نتواند منافع اقتصادی ایران از برجام را تامین کند، تعهدات بیشتری را لغو خواهد کرد.

خانم لی نیز در سایت رسمی خود به این موضوع اشاره کرده و گفته است اقدام ایران تنش‌زا و غیرسازنده است، اما آنها همچنین بر لغو تعهدات خود محدودیت قائل شده و تمایل به اقدامات برگشت‌پذیر را نیز اعلام کرده‌اند: «ما هنوز هم می‌توانیم اقدام به حفظ برجام کنیم و ایران را تشویق به رعایت تعهدات خود نماییم. ما باید هم اکنون این کار را انجام دهیم.»

این قطعنامه به غیر از سه قانونگذار تهیه‌کننده آن، از طرف ۱۸ نماینده دیگر کنگره نیز حمایت شده است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy