Tuesday, Jul 23, 2019

صفحه نخست » واکنش اتحادیه روزنامه نگاران بریتانیا به توافق بی‌بی‌سی با ایران

BBC_NUJ.jpgالعربیه - اتحادیه روزنامه‌نگاران بریتانیا بخش مدیریت بی‌بی‌سی را بدلیل توافق بر سر محدودیت‌ها در قبال خبرنگاران این شبکه در ایران مورد انتقاد قرار دادند.

اتحادیه ملی روزنامه‌نگاران بریتانیا (NUJ) با انتشار بیانه‌ای ۲۲ ژوئیه ۲۰۱۹، بخش مدیریت بی‌بی‌سی را بدلیل توافق بر سر محدودیت‌ها در قبال حضور خبرنگاران بی‌بی‌سی در ایران مورد اعتراض قرار داد.

اتحادیه ملی روزنامه‌نگاران بریتانیا در این بیانه گفته است، این تصمیم مدیریت بی‌بی‌سی، خشم روزنامه‌نگاران شاغل در بخش فارسی بی‌بی‌سی را نیز برانگیخت، در حالی که ایران آزار و اذیت کارمندان بی‌بی‌سی فارسی و خانواده‌های آنان را افزایش داده است.

براساس این بیانیه، به کارکنان بی‌بی‌سی فارسی گفته شده، اجازه استفاده از محتوا و تصاویری که در ایران تهیه شده را ندارند.

این اتحادیه از بی‌بی‌سی خواست تا رویکردش را تغییر دهد و چنین پیش‌شرط‌هایی که مخصوصا کار بی‌بی‌سی فارسی را محدود می‌کند، نپذیرد.

به قول این بیانیه: «این توافق بی‌بی‌سی به نحوی به جمهوری اسلامی اجازه داده تا درباره آنچه در بی‌بی‌سی فارسی پخش می‌شود، تصمیم بگیرد و این کار، حرفه‌ای بودن شبکه بی‌بی‌سی را زیر سوال خواهد برد».

مطالب بیشتر در سایت العربیه

میشل استنیستریت، دبیر کل اتحادیه ملی روزنامه‌نگاران بریتانیا گفت: «ما سال‌هاست با بی‌بی‌سی در یک کارزار بین‌المللی برای رساندن صدای کارکنان‌اش و جلب توجه به اذیت و آزار آن‌ها از سوی ایران همکاری کرده‌ایم، تصمیم بی‌بی‌سی برای قبول عدم استفاده بخش فارسی از گزارش‌های تهیه‌شده در ایران، روی روحیه اعضای اتحادیه ضربه شدیدی زده است».

استنیستریت افزود، اتحادیه با اعزام کارمندان بی‌بی‌سی به ایران مخالف نیست، اما این نباید به بهای پذیرش محدودیت برای بی‌بی‌سی فارسی باشد، بی‌بی‌سی باید درباره نتایج این توافق فکر کند و تصمیم قطعی بگیرد که موضعش را در آینده تغییر دهد.

مقامات ایرانی همواره روزنامه نگاران بی‌بی‌سی فارسی که عمدتا در لندن مستقر هستند و خانواده‌های آنان در ایران را از سال ۲۰۰۹، هدف قرار داده‌اند.

در سال ۲۰۱۷، مقامات ایرانی، بی‌بی‌سی فارسی را متهم به انجام جرم علیه امنیت ملی ایران کرده و ۱۵۲ تن از اعضای فعلی و پیشین این شبکه را از خرید و فروش هر نوع اموال در داخل ایران ممنوع اعلام کرد.

آزار و اذیت کارمندان بی‌بی‌سی فارسی و خانواده‌های آنان در ایران همواره مورد انتقاد نهادهای جهانی حمایت از روزنامه‌نگاران و خبرنگاران قرار گرفته است. سایر اقدامات ایران علیه روزنامه‌نگاران بی‌بی‌سی شامل دستگیری‌های خودسرانه اعضای خانواده آنان در ایران، مصادره گذرنامه و ممنوعیت سفر اعضای خانوده‌های‌شان است. همچنان جمهوری اسلامی بارها اقدام به پخش خبرهای جعلی برای تضعیف شهرت کارکنان بی‌بی‌سی فارسی و خانواده‌های آنان کرده است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy