Wednesday, Jul 24, 2019

صفحه نخست » اروپا در تدارک اقدامی برای تضمین کشتیرانی در خلیج فارس

EUHormoz_072419.jpgیورونیوز - فرانسه می‌گوید اروپا در حال هماهنگ کردن تلاش‌ها و امکانات برای تقویت امنیت کشتیرانی در خلیج فارس است. موضع الیزه در این خصوص تاکیدی است بر سخنان وزیر امور خارجه سابق بریتانیا که در پی تنش‌های اخیر ناشی از توقیف یک نفتکش بریتانیایی در تنگه هرمز از سوی ایران ایراد شده بود.

فلورانس پارلی، وزیر نیروهای مسلح فرانسه در گفتگو با نشریه منطقه ای «اِست رپوبلیکن» Est Républicain که روز جمعه منتشر می‌شود با اعلام این مطلب تصریح کرد: «پاریس، لندن و برلین در تدارک هماهنگ کردن امکانات و تبادل اطلاعات برای تقویت امنیت دریایی در خلیج فارس هستند بدون آنکه در این طرح نیازی به استقرار امکانات نظامی مضاعف در منطقه باشد.»

خانم پارلی در این خصوص یادآور شد: «ما به تازگی با آلمان و بریتانیا برای تشکیل این اقدام مشترک رایزنی‌هایی داشتیم. این طرح ضمن فراهم کردن امکان مشارکت در تامین امنیت حمل و نقل دریایی در خلیج فارس از حیث استقلال عمل در برقراری شرایط لازم نیز موثر خواهد بود.»

وزیر نیروهای مسلح فرانسه با اشاره به سخنان روز سه شنبه ژان ایو لودریان، وزیر خارجه این کشور تصریح کرد: «گفتگوها در این خصوص در جریان است. ما از همه امکانات در محل برخورداریم. هدف این طرح تقویت و مضاعف کردن نیروها و تجهیزات نیست بلکه تنها به هماهنگ کردن امکانات و تبادل اطلاعات خلاصه می شود.»

وزیر امور خارجه فرانسه نیز پیش از این با اشاره به طرح اروپا برای تشکیل یک ناوگان دریایی در خلیج فارس تاکید کرده بود که کشورهای اروپایی در حال رایزنی برای تاسیس نیرویی مامور جهت پیگیری و نظارت بر امنیت دریایی در این منطقه هستند.

فلورانس پارلی، وزیر نیروهای مسلح فرانسه در ادامه سخنان خود تاکید کرده است که اروپایی ها در حال سازماندهی برای تشکیل این ماموریت هستند و آنچه باید بر آن تاکید کرد این است که راهبرد یاد شده «تنها با هدف کاهش تنش های کنونی و دفاع از منافع ما (اروپا)» صورت می گیرد.

وزیر فرانسوی در بخش دیگری از سخنان خود که به ظاهر به اقدام مشابه آمریکا برای تشکیل ائتلافی چند ملیتی در خلیج فارس اشاره داشت با تاکید بر اینکه اروپایی ها همچنان به نجات و حفظ توافق هسته ای با ایران امیدوارند، تصریح کرد: «ما نمی خواهیم در نیرویی مشارکت کنیم که ممکن است بر حسب برداشت هایی به تشدید تنش ها دامن بزند.»

جرمی هانت، وزیر امور خارجه سابق بریتانیا روز دوشنبه اقدام تهران برای توقیف کشتی «استنا ایمپرو» را «دزدی دریایی» خوانده و تاکید کرده بود که کشورش به منظور محافظت از عبور و مرور کشتی‌ها در تنگه هرمز به دنبال تشکیل یک ناوگان دریایی به رهبری اتحادیه اروپا خواهد بود.

آلمان نیز روز چهارشنبه اعلام کرد با بریتانیا و فرانسه بر سر تشکیل یک نیروی محافظ دریایی تحت رهبری اروپا برای تضمین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز در حال مذاکره است اما هنوز تصمیمی برای مشارکت در این ماموریت نگرفته است.

تنش‌های اخیر میان ایران و بریتانیا از سیزدهم تیرماه در پی توقیف نفتکش ایرانی «گریس ۱» در جبال الطارق استارت خورد و با واکنش متقابل تهران در توقیف نفتکش بریتانیایی «استنا ایمپرو» که با پرچم بریتانیا از تنگه هرمز عبور می کرد، وارد مرحله تازه ای شد.

تهران ضمن رد حضور نیروهای فرامنطقه‌ای در خلیج فارس بارها بر توانایی خود جهت حفظ امنیت تنگه هرمز تاکید کرده است. محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به تازگی با انتشار توییتی خطاب به بوریس جانسون، نخست وزیر جدید بریتانیا تاکید کرد که ایران در پی تحریک و رویارویی نیست اما از آب های سرزمینی خود حفاظت خواهد کرد.

بریتانیابریتانیا کشتی‌هایی را که با پرچم این کشور از تنگه هرمز عبور می‌کنند اسکورت می‌کند

بریتانیا روز پنج‌شنبه ۲۵ ژوئیه اعلام کرد نیروی دریایی این کشور کشتی‌هایی را که با پرچم این کشور از تنگه هرمز عبور می‌کنند، اسکورت خواهد کرد.

وزارت دفاع بریتانیا گفته است این ماموریت با هدف دفاع از آزادی عبور و مرور کشتی‌ها پس از توقیف یک نفتکش این کشور توسط ایران انجام می‌شود.

یک سخنگوی دولت بریتانیا دراین‌باره گفت: «نیروی دریایی سلطنتی ماموریت یافته است تا کشتی‌هایی را که با پرچم بریتانیا از تنگه هرمز عبور می‌کنند، چه به صورت تکی و چه در قالب ناوگانی از کشتی‌ها، محافظت کند و این کشتی‌ها زمانیکه قصد عبور[از تنگه هرمز] دارند باید این نیرو را آگاه کنند.»

این سخنگو اضافه کرد: «آزادی عبور و مرور برای نظام تجارت بین‌الملل و اقتصاد جهانی حیاتی است و ما هرکار بتوانیم خواهیم کرد تا از آن دفاع کنیم.»

همه روزه بین ۱۵ تا ۳۰ کشتی با پرچم بریتانیا از تنگه هرمز عبور می کنند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy