رشد ۳۵ درصدی نرخ اجاره
یورونیوز - قیمت گرانترین متراژ مسکونی معامله شده در تهران در مقایسه با زمستان پیش ۱۲ درصد بالا رفت و نرخ رشد اجاره بها به ۳۵ درصد رسید.
مرکز آمار ایران با انتشار گزارشی اعلام کرد، متوسط بهای هر مترمربع واحد مسکونی در شهر تهران در فاصله بهار سال جاری در مقایسه با بهار سال گذشته بیش از ۱۰۹ درصد افزایش یافته و به بیش از ۱۳ میلیون تومان رسیده است.
مطابق این گزارش، متوسط بهای هر مترمربع واحد مسکونی در شهر تهران در مقایسه با زمستان پیش هم ۲۲.۷ درصد گرانتر شده است.
گزارش مرکز آمار ایران نشان میدهد که بالاترین نرخ معامله یک مترمربع واحد مسکونی در تهران طی بهار گذشته ۶۳ میلیون و ۸۷۳ هزارتومان بوده است. رکورد پیشین گرانترین متراژ مسکونی در زمستان ۱۳۹۷ و با رقم ۵۷ میلیون تومان شکسته شده بود.
با وجود ادامه صعود قیمت مسکن در تهران، مرکز آمار از افزایش رکود در بازار مسکن پایتخت خبر داده، به طوری که طی بهار گذشته تعداد معاملات در مقایسه با فصل مشابه سال پیش بیش از ۴۵ درصد افت کرده است. تعداد معاملات در مقایسه با زمستان گذشته نیز ۲۲.۷ درصد کاهش یافته است.
مطابق این گزارش، قيمت فروش یك مترمربع زمين یا زمين ساختمان مسكوني كلنگي نیز در فاصله بهار سال گذشته تا سال جاری ۱۷۴.۶ درصد افزایش یافته و با وجود کاهش ۲۲.۵ درصدی معاملات، متوسط هر مترمربع قیمت زمین به نزدیک ۱۷ میلیون تومان رسیده است.
متوسط مبلغ اجاره ماهانه به علاوه سه درصد ودیعه پرداختي برای اجاره یك مترمربع زیربنای مسكوني در شهر تهران ۴۰ هزار و ۲۶۷ تومان با ميانگين مساحت ۸۰ مترمربع و متوسط عمر بناي ۱۴ سال بوده است كه نسبت به زمستان پیش ۱۷.۴ درصد و در مقایسه بهار سال گذشته ۳۵ درصد افزایش یافته است. مرکز آمار ایران پیشتر نرخ رشد اجاره بها در یک سال منتهی به زمستان سال گذشته ۲۱.۷ درصد اعلام کرده بود.
مطابق این گزارش تعداد قراردادهای اجاره منعقد شده در بهار سال جاری در مقایسه با فصل مشابه سال گذشته ۱۸.۵ درصد کاهش یافته است.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران کمتر از یک ماه پیش از رشد ۳۰ درصدی اجارهبها در شهر تهران خبر داده و این رقم را امیدوارکننده دانسته بود.
در همین زمینه:
بانک مرکزی از ادامه افزایش تعداد چکهای برگشتی در ایران خبر داد
ایران اینترنشنال - بانک مرکزی جمهوری اسلامی از افزایش بیش از ۱۶ درصدی تعداد چکهای برگشتی در تیرماه سال جاری در ایران خبر داد.
خبرگزاری ایبنا روز شنبه ۲۶ مردادماه گزارش داد که بر اساس آمار تازهای که بانک مرکزی منتشر کرده، همزمان با افزایش ۱۸.۵ درصدی تعداد کل چکهای صادرشده در تیرماه گذشته در کشور، مبلغ کل چکهای برگشتی نسبت به ماه قبل از آن ۱۹/۲ درصد افزایش نشان داده است.
ارزش کل چکهای برگشتخورده در تیرماه ۱۱۲ هزار میلیارد ریال و تعداد آن ۷۱۷ هزار فقره اعلام شده است.
بر اساس این گزارش، استانهای کردستان، سیستان و بلوچستان، سمنان و قم بیشترین میزان چکهای برگشتی نسبت به کل چکهای مبادلهشده را داشتهاند. کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و گیلان کمترین نسبت از چکهای برگشتی را به خود اختصاص دادهاند.
بانک مرکزی در مردادماه سال گذشته نیز از افزایش چکهای برگشتی خبر داده بود. اصلیترین دلیل اعلامشده برای برگشت چکها «کسری یا فقدان موجودی» بوده است.
این در حالی است که از آبانماه سال گذشته، با ابلاغ رییسجمهوری، بانک مرکزی سیاست جدیدی را برای کاهش آمار چکهای برگشتی به کار گرفته است.
به گزارش وبسایت خبری صبح اقتصاد، بر اساس اصلاحیه دولت، در صورتی که موجودی حساب صادرکننده چک کمتر از مبلغ چک باشد، با درخواست دارنده چک، بانک مکلف است مبلغ موجودی در حساب را به دارنده چک بپردازد و دارنده با نوشتن مبلغ دریافتشده پشت چک، آن را به بانک تحویل میدهد.