Wednesday, Aug 21, 2019

صفحه نخست » روحانی: صادرات نفت ما صفر شود آبراه‌های بین‌المللی امنیت نخواهند داشت

rouhani_082119.jpgیورونیوز - حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران گفت که فشار یک‌جانبه علیه ایران، نمی‌تواند به نفع قدرت‌های جهانی باشد و امنیت آن‌ها را در منطقه و جهان تضمین نمی‌کند.

وی در دیدار اعضای هیات دولت با علی خامنه‌ای، رهبر ایران افزود: «قدرت‌های جهانی می‌دانند در صورت تحریم کامل نفت و به صفر رساندن صادرات نفت ایران، آبراه‌های بین المللی نمی‌تواند امنیت سابق را داشته باشد.»

پیش از این بارها برخی از فرماندهان سپاه به این موضوع اشاره کرده بودند به‌طوری که اسماعیل کوثری، جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران، حدود دو ماه پیش تهدید کرده بود در صورت جلوگیری از صادرات نفت ایران، این کشور مانع از عبور کشتی‌های نفتی از تنگه هرمز خواهد شد.

پیش از کوثری، علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز گفته بود در صورتی که ایران از استفاده از تنگه هرمز منع شود این نیرو اقدام به بستن تنگه هرمز خواهد کرد.

در زمان دولت محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری پیشین، ایران در تقابل با تحریم‌های اقتصادی و فشارهای سیاسی آمریکا موضوع بستن تنگه هرمز را مطرح کرده بود.

تنگه هرمز آبراهه‌ای میان ایران و عمان است که خلیج فارس را به دریای عمان و سپس اقیانوس هند متصل می‌کند.

این تنگه یکی از هشت گذرگاه استراتژیک حمل و نقل دریایی نفت جهان است و روزانه حدود ۱۷.۴ میلیون بشکه معادل تقریبی ۳۰ درصد از نفت عبوری از گذرگاه‌های استراتژیک جهان از این تنگه می‌گذرد.

***

قدرت‌های جهانی می‌دانند در صورت تحریم کامل نفت و به صفر رساندن صادرات نفت ایران، آبراه‌های بین المللی نمی‌تواند امنیت سابق را داشته باشد.

حسن روحانی
***

روحانی در بخش دیگری از سخنان امروز خود، با اشاره به گام‌های ایران در کاهش تعهدات برجامی، گفت: «مسیر صحیح و درستی را در کاهش تعهدات انتخاب و تأکید کرده‌ایم صبر ما حدی دارد و در برابر بی‌تعهدی آنها نمی‌توانیم تعهد کامل بپذیریم.»

وی با بیان اینکه اگر مذاکرات با ۱+۴ موفق باشد می‌تواند شرایط را عوض کند، گفت: «اگر گفت‌وگوها ناموفق باشد، به مسیر خود ادامه خواهیم داد.»

نخستین گام کاهش تعهدات برجامی ایران، عبور از محدودیت میزان نگهداری مواد هسته‌ای و آب‌سنگین بود به طوریکه در تاریخ ۱۰ تیر، محمد جواد ظریف تایید کرده بود ذخایر اورانیوم غنی شده ۳.۶۷ درصد ایران از ۳۰۰ کیلوگرم عبور کرده است. در گام دوم، ایران در تاریخ ۱۶ تیر، سطح غنی‌سازی خود را به بیش از ۳.۶۷ درصد رساند که فراتر از سطح توافق سال ۲۰۱۵ است.

خروج آمریکا از برجام در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ و بازگشت تحریم‌ها، نقطه آغاز افزایش تنش‌ها بین ایران و آمریکا بود که با لغو معافیت چند کشور از خرید نفت ایران به منظور به صفر رساندن صادرات نفت این کشور اوج گرفت و باعث شد تا ایران در نخستین سالگرد خروج ایالات متحده از تعهد هسته‌ای سال ۲۰۱۵ به اروپایی‌ها مهلت ۶۰ روزه دهد که با اتمام این مهلت و تامین نشدن خواسته‌ها، همزمان با گام دوم کاهش تعهدات برجامی، ایران فرصت ۶۰ روزه دوم خود را نیز به اروپایی‌ها اعلام کرد. این فرصت تا حدود دو هفته آینده به پایان می‌رسد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy